Aster novae-angliae 'Barr's Blue'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster novae-angliae 'Barr's Blue' is een prachtige vaste plant met een bossige groeiwijze en helder blauwe bloemen. De bloemen hebben een opvallende geel hartje en bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant wordt ongeveer 90-120 cm hoog en trekt vlinders en bijen aan. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. 'Barr's Blue' is een mooie toevoeging aan borders en bloemperken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster novae-angliae 'Barr's Blue' is geen groenblijvende plant, maar verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die bloeit in de late zomer en herfst. Het is belangrijk om de dode bladeren in het voorjaar te verwijderen.

  Deze plant is zeer winterhard en kan temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst om beschadiging te voorkomen. De plant kan dus veilig in de tuin overwinteren.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist niet veel specifieke zorg. Zolang de plant voldoende zonlicht en water krijgt, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  De Aster novae-angliae 'Barr's Blue' heeft gemiddeld ongeveer 60 cm tot 90 cm ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te spreiden en niet te dicht op andere planten staat. Plant de Aster novae-angliae 'Barr's Blue' in een goed doorlatende grond op een zonnige plek voor optimale groei.

  De Tuinplant "Aster novae-angliae 'Barr's Blue'" groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste groeiresultaten.

  De "Aster novae-angliae 'Barr's Blue'" heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. De felgekleurde bloemen trekken vlinders en bijen aan die zorgen voor bestuiving en een levendige tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin om verschillende insecten aan te trekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit. Het trekt veel vlinders en bijen aan, waardoor het helpt bij de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt het ook schuilplaats en voedsel voor verschillende insectensoorten.

  De plant bloeit van augustus tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen. Het is verstandig om de plant tijdens langdurige hittegolven te beschermen tegen te felle zonnestralen.

  De Aster novae-angliae 'Barr's Blue' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die bedoeld is voor decoratieve doeleinden in de tuin en niet geschikt voor consumptie. Het wordt niet aanbevolen om de plant te eten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen. Het effect is minimaal en hangt af van de omvang en dichtheid van de beplanting. Andere factoren, zoals de omgeving en de bodemcondities, spelen ook een rol in geluidsdemping.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm en de grootte te behouden. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en de plant gezond te houden. Een lichte snoei in het voorjaar kan ook worden uitgevoerd om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes en in de zomer. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig voeding toe te voegen aan de potgrond om de plant goed te laten groeien.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een pH-waarde tussen 6 en 7. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook is het belangrijk om de plant in de herfst te snoeien en eventuele dode stengels te verwijderen. Plaats indien nodig een beschermende hoes over de plant tijdens strenge vorst.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Snoei uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Zorg voor een zonnige standplaats en vruchtbare, goed doorlatende grond.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan voedingsstoffen voor een gezonde groei. Een algemene bemesting met organische meststoffen in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen is voldoende om de planten te voorzien van voedingsstoffen. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheid meststoffen niet te overschrijden om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het helpt ook om de wortels van de plant te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch voor optimale resultaten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Dit zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en bevordert de gezonde groei en bloei van de planten. Zure grond kan worden behandeld met kalk om de pH-waarde te verhogen.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op luizen, spint en bladluizen. Een natuurlijke manier van bestrijding is het gebruik van lieveheersbeestjes, sluipwespen en roofmijten. Daarnaast kunnen planten met geel blad of bruine bladpunten duiden op een plaag en moeten deze snel worden behandeld.

 • Omschrijving

  De Aster novae-angliae 'Barr's Blue' is een prachtige vaste plant met een bossige groeiwijze en helder blauwe bloemen. De bloemen hebben een opvallende geel hartje en bloeien in de late zomer en herfst. Deze plant wordt ongeveer 90-120 cm hoog en trekt vlinders en bijen aan. Het is een sterke plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. 'Barr's Blue' is een mooie toevoeging aan borders en bloemperken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.