Aster novi-belgii

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster novi-belgii, ook wel bekend als de herfstaster, is een bloeiende plant die in de herfst prachtige bloemen produceert. Het is een vaste plant die kan groeien tot ongeveer 60-90 cm hoog en heeft lange, dunne stelen met talrijke bloemhoofdjes. De bloemen zijn meestal paars, roze, wit of blauw van kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Aster novi-belgii is een populaire tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en late bloeiseizoen, waardoor tuinen nog tot ver in de herfst kleurrijk blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die zich in het voorjaar weer opnieuw ontwikkelt.

  Aster novi-belgii is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst om de kans op overleving te vergroten. Deze plant kan in de winter dus enige bescherming nodig hebben.

  Aster novi-belgii is over het algemeen een gemakkelijk te onderhouden plant. Het vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 30 tot 60 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte te geven zodat de plant zijn volledige potentieel kan bereiken. Zorg ervoor dat er ook voldoende ruimte rondom de plant is voor goede beluchting en zonlicht.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei belemmerd worden en zal de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  Tuinplanten hebben over het algemeen niet veel water nodig en kunnen vaak met één keer per week water geven voldoende gehydrateerd blijven. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Pas op met overbewatering, dat kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, deze plant is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar die ze produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die deze insecten wil aantrekken.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, vlinders en andere insecten aantrekt. Daarnaast draagt het bij aan het ecosysteem door voedsel en schuilplaatsen te bieden voor verschillende dieren en insecten. Planten die insecten aantrekken dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Aster novi-belgii bloeit meestal in de maanden augustus en september en blijft bloeien tot in de herfst. De bloei kan tot wel zes weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien in zonnige omstandigheden.

  Nee, de plant "Aster novi-belgii" is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk geteeld als decoratieve tuinplant en mag niet worden gegeten. Het sap of de bladeren kunnen zelfs giftig zijn bij consumptie.

  Ja, "Aster novi-belgii" heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege zijn bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen en verstrooien. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is echter niet zo effectief als speciaal ontworpen geluidsdempende materialen.

 • Deze plant kan het beste jaarlijks gesnoeid worden in het voorjaar om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de stengels tot ongeveer 15-20 cm boven de grond af. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt na het snoeien.

  De Aster novi-belgii heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven, zodat de bladeren tegen de avond droog zijn en schimmelinfecties voorkomen worden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware, compacte grondsoorten die de wortels verstikken.

  Deze plant groeit het best in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid en een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De Aster novi-belgii doet het goed op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte plekken. Deze tuinplant kan goed gedijen in borders, bloembakken of als snijbloem.

  Om vorstschade te voorkomen, is het aan te raden om de plant af te dekken met een laag stro of bladeren. Daarnaast kunnen ook speciale winterbeschermingshoezen of jute doeken worden gebruikt. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te verlengen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer om de groei en bloei te stimuleren.

  Mulch kan worden gebruikt rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen om de bodemtemperatuur te reguleren en voedingsstoffen vast te houden. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te veel voedingsstoffen bevat. Het regelmatig testen van de bodem pH kan helpen om de juiste omstandigheden voor de plant te behouden.

  Om ongedierte bij deze plant te bestrijden, kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen inzetten. Ook kunt u de plant regelmatig controleren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere organismen.

 • Omschrijving

  Aster novi-belgii, ook wel bekend als de herfstaster, is een bloeiende plant die in de herfst prachtige bloemen produceert. Het is een vaste plant die kan groeien tot ongeveer 60-90 cm hoog en heeft lange, dunne stelen met talrijke bloemhoofdjes. De bloemen zijn meestal paars, roze, wit of blauw van kleur en trekken vlinders en bijen aan. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Aster novi-belgii is een populaire tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en late bloeiseizoen, waardoor tuinen nog tot ver in de herfst kleurrijk blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.