Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' is een rijkbloeiende herfstaster met een opvallende lichtpaarse kleur. De bloemen zijn enkel en daisy-achtig van vorm, waardoor ze een charmante uitstraling hebben in de tuin. Deze plant wordt ongeveer 60-70 cm hoog en is geschikt voor zonnige borders en perken. 'Lassie' trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de late zomer tot de herfst. Een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest tijdens de winterperiode. Het wordt aangeraden om de plant te beschermen tegen vorst.

  Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' is winterhard tot ongeveer -12 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed tegen kou kan. In strenge winters kan het helpen om de plant te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag.

  Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de meeste tuinen. Regelmatige watergift en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor de groei en bloei van deze plant. Snoei na de bloei om de plant gezond te houden.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' heeft gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 50 tot 60 centimeter in de breedte. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Houd rekening met de groeiruimte van andere planten in de directe omgeving.

  Asters groeien het best in de volle zon, maar ze kunnen ook goed gedijen in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. Te veel schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Tuinplanten zoals de Aster hebben gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Controleer altijd eerst of de grond droog is voordat je water geeft om wortelrot te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende afwatering heeft.

  Ja, de Aster planten uit de Novi-belgii groep trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn dus zeer aantrekkelijk voor bestuivers in de tuin.

  Asters trekken bijen en vlinders aan en dragen zo bij aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende insecten en dieren. Het is daarom een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De Aster bloeit van augustus tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Het is een populaire tuinplant vanwege de langdurige bloei in het najaar.

  Ja, de Aster (Novi-belgii Grp) kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig blijft tijdens warme periodes. Plant de Aster in goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen. Astern zijn niet geschikt voor consumptie.

  Ja, veel planten hebben geluidsdempende eigenschappen doordat ze geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren. Het creëren van een dichte begroeiing in de tuin kan helpen om geluid te dempen. Over het algemeen geldt dat planten met dikke bladeren of stengels beter geluid kunnen dempen.

 • Snoei de plant in het voorjaar tot net boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen. Knip uitgebloeide stengels in de herfst terug tot ongeveer 10 cm boven de grond.

  De Aster heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en niet op de bladeren om rotting te voorkomen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat blijft. Een mengsel van potgrond en wat grof zand is ideaal voor deze tuinplant.

  Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de plant gezond en vitaal te houden.

  De Aster gedijt het best op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen bloeien. De ideale standplaats is in de border of in een bloembed.

  Het is aan te raden om Aster planten te beschermen tegen vorst in de winter door mulch of een beschermhoes te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en de planten niet te nat blijven. Snoei de planten in het voorjaar om nieuwe groei te stimuleren.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' vraagt om een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Snoei de plant in het voorjaar voor een compacte groei en rijkere bloei.

  Voor tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar een meststof te geven die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Hierdoor wordt de groei en bloei van de plant gestimuleerd. Zorg ervoor dat de meststof gelijkmatig over de grond wordt verdeeld en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

  Mulchen helpt vocht vast te houden en onderdrukt onkruidgroei bij deze tuinplant. Het kan het beste worden aangebracht in het voorjaar om de groei te bevorderen. Gebruik organische mulchmaterialen zoals compost of boomschors.

  De bodem voor deze plant mag neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen de 6,5 en 7,5 is ideaal. Een te zure bodem kan worden aangepast door kalk toe te voegen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie', kunt u preventieve maatregelen nemen zoals regelmatig controleren op insecten of slakken. Indien nodig kunt u ook natuurlijke bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of insecticidale zeep. Zorg daarnaast voor een gezonde bodem en optimale groeiomstandigheden om de weerstand van de plant te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Lassie' is een rijkbloeiende herfstaster met een opvallende lichtpaarse kleur. De bloemen zijn enkel en daisy-achtig van vorm, waardoor ze een charmante uitstraling hebben in de tuin. Deze plant wordt ongeveer 60-70 cm hoog en is geschikt voor zonnige borders en perken. 'Lassie' trekt vlinders en bijen aan en bloeit van de late zomer tot de herfst. Een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.