Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'The Archbishop' is een prachtige vaste plant met lila tot paarse bloemen die in de late zomer en herfst bloeien. De bloemen hebben een geel hart en trekken vlinders en bijen aan. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm en heeft een bossige groeiwijze. 'The Archbishop' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en in goed doorlatende grond. Deze Aster voegt kleur en leven toe aan borders, borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer opnieuw tot bloei.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen extreme vorst. Het is belangrijk om de plant goed te verzorgen tijdens de wintermaanden.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Een keer per jaar snoeien in het voorjaar helpt de plant in vorm te houden.

  De Aster heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien. Zorg voor een plantafstand van ongeveer 30 tot 40 centimeter. Houd rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het bepalen van de plantlocatie.

  Asters groeien het beste in de volle zon en hebben minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig. In de schaduw zullen ze minder bloeien en kunnen ze vatbaarder zijn voor ziektes. Het is daarom aan te raden om asters in de volle zon te planten voor optimale groei.

  Asters hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, de Aster plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar in de bloemen. Het is een uitstekende keuze voor een tuin die zich wil aanpassen aan de natuurlijke omgeving. De plant zal helpen bij het bevorderen van biodiversiteit in de tuin.

  De Aster Novi-Belgii is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Deze plant biedt een waardevolle voedselbron en habitat voor verschillende insecten en andere dieren in de tuin. Door het planten van deze Aster Novi-Belgii kan je dus bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop' bloeit van augustus tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Deze plant is bekend om zijn prachtige bloemen die in de late zomer en herfstmaanden te bewonderen zijn.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop' kan goed tegen de volle zon en heeft minimaal zes uur zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Het is een tuinplant die gedijt in een zonnige locatie en kan ook enige schaduw verdragen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen.

  Nee, de Aster is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de kleurrijke bloemen. Eetbare planten zijn niet altijd geschikt voor consumptie.

  Ja, de Aster plant is geluidsdempend en kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen in uw tuin.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Snoei in het voorjaar de plant tot de grond om bossige groei te bevorderen. Verwijder in het najaar dode, beschadigde en zieke takken.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de grond te drassig wordt.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor optimale groei en bloei.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een lichtzure tot neutrale bodem pH is ideaal voor deze plant.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop' staat het liefst op een zonnige plek in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte of te droge standplaatsen en geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Deze tuinplant gedijt goed in borders, perken en potten.

  In de winter kan het nuttig zijn om de plant te bedekken met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels gaan rotten.

  Asters gedijen het best in vochthoudende, goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Regelmatig water geven is belangrijk en de plant moet in het voorjaar worden bemest. Knip na de bloei de stengels tot de grond af voor een gezonde groei in het volgende seizoen.

  Voor tuinplanten wordt geadviseerd om in het voorjaar organische mest te geven. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Let op de dosering om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is belangrijk voor deze plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan rond de basis van de plant, maar houd de stelen vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig wordt. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan gunstig zijn voor de gezondheid en groei van de plant.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten, waaronder Aster (Novi-Belgii Grp) 'The Archbishop', kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten. Ook regelmatig inspecteren op luizen, slakken en rupsen en deze indien nodig handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde en goed doorlatende grond om de weerstand van de plant te verhogen tegen ongedierte.

 • Omschrijving

  De Aster 'The Archbishop' is een prachtige vaste plant met lila tot paarse bloemen die in de late zomer en herfst bloeien. De bloemen hebben een geel hart en trekken vlinders en bijen aan. De plant bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm en heeft een bossige groeiwijze. 'The Archbishop' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en in goed doorlatende grond. Deze Aster voegt kleur en leven toe aan borders, borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.