Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Velvet Blue' is een prachtige en sierlijke vaste plant met weelderige, lavendelblauwe bloemen die lijken op fluweel. Deze plant bloeit van de zomer tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De 'Velvet Blue' kan goed gedijen in zonnige tot halfschaduwrijke plaatsen en is perfect voor bloembedden, borders of als snijbloem. Deze Aster heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Met zijn rijke kleur en overvloedige bloei voegt de 'Velvet Blue' een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de herfst afsterft en in het voorjaar opnieuw uitloopt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin vanwege de bloemen die in de nazomer en herfst verschijnen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met een laag mulch of bladeren. In de lente kan de plant weer terug groeien vanuit de wortels.

  Ja, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' is een gemakkelijke plant om te onderhouden. Zorg voor regelmatig water geven en voldoende zonlicht en de plant zal gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Asters hebben gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 30-45 cm tussen elke plant. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben om te groeien en zich te verspreiden. Overbevolking kan leiden tot concurrentie om voedingsstoffen en zonlicht.

  Asters groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook in lichte schaduw groeien. Zorg ervoor dat ze minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgen voor een optimale groei. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' heeft over het algemeen één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef de plant water bij voorkeur in de ochtenduren.

  Ja, de Aster planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Het planten van Asters kan helpen om deze nuttige bestuivers naar je tuin te lokken. Deze planten zijn daarom een goede keuze voor een vlindervriendelijke tuin.

  Asters zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers, wat de biodiversiteit in jouw tuin kan bevorderen. De bloemen bieden voedsel en beschutting voor verschillende dieren. Het is een mooie toevoeging aan een biodiverse tuin.

  De plant bloeit van augustus tot en met oktober en de bloei kan enkele weken tot een maand duren. Tijdens de herfstmaanden kunnen de prachtige bloemen de tuin nog lang opvrolijken.

  Ja, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens droge periodes om uitdroging te voorkomen. Deze plant kan goed groeien en bloeien in de volle zon.

  Nee, de Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn decoratieve bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen door middel van de bladeren en stengels. Het heeft een positieve bijdrage aan het verminderen van omgevingsgeluid. Het kan een rustgevende sfeer creëren in uw tuin of buitenruimte.

 • Deze plant moet in het voorjaar tot ongeveer 15 cm boven de grond gesnoeid worden om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken. Regelmatig doodkoppen tijdens de bloeiperiode om nieuwe bloemen te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig bijmesten van de plant zal zorgen voor een gezonde groei en bloei.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige grond. De bodemkwaliteit moet humusrijk en vruchtbaar zijn voor optimale groei. Zorg ervoor dat de grond een neutrale tot licht zure pH heeft.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Deze planten gedijen goed in borders of als snijbloemen in een bloementuin. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is om rotting te voorkomen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' heeft winterbescherming nodig, zoals het bedekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is ook belangrijk om de plant in het najaar goed water te geven, zodat deze sterk de winter ingaat. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen harde wind en regen om beschadiging te voorkomen.

  De Aster houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Zorg voor regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Aster houdt van een voedzame bodem, dus het is aan te raden om jaarlijks te bemesten met organische mest of een speciale bloeimest voor vaste planten. Gebruik een meststof met een hoog gehalte aan kalium voor een uitbundige bloei. Vermijd overbemesting om te voorkomen dat de plant te veel voedingsstoffen binnenkrijgt.

  Mulchen is belangrijk voor deze tuinplanten om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd het weg van de stam of stelen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue' gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van organisch materiaal kan de zuurgraad van de bodem helpen verbeteren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals de Aster (Novi-belgii Grp) 'Velvet Blue', kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of natuurlijke vijanden van het ongedierte worden aangetrokken. Ook regelmatig controleren op ongedierte en het handmatig verwijderen ervan kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden, omdat dit schadelijk kan zijn voor het milieu en andere nuttige insecten.

 • Omschrijving

  De Aster 'Velvet Blue' is een prachtige en sierlijke vaste plant met weelderige, lavendelblauwe bloemen die lijken op fluweel. Deze plant bloeit van de zomer tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan. De 'Velvet Blue' kan goed gedijen in zonnige tot halfschaduwrijke plaatsen en is perfect voor bloembedden, borders of als snijbloem. Deze Aster heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. Met zijn rijke kleur en overvloedige bloei voegt de 'Velvet Blue' een vleugje elegantie toe aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.