Aster (Novi-Belgii Grp) 'Winston Churchill'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Winston Churchill' is een prachtige vaste plant met opvallende, paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Deze aster heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. De bloemen van de 'Winston Churchill' trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een geliefde plant is in de tuin. Deze asters gedijen het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. 'Winston Churchill' is een sterke en betrouwbare plant die een mooie kleur toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Winston Churchill' is geen groenblijvende plant en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die bloeit in de late zomer en herfst.

  De Aster kan temperaturen tot -15 graden Celsius verdragen en is dus winterhard tot in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst om de overlevingskansen te vergroten. De Aster is geschikt voor in de tuin en kan ook in potten op het terras worden geplaatst.

  Asters zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en hebben regelmatig water nodig. Snoei de planten in het voorjaar om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden.

  Asters hebben genoeg ruimte nodig om zich te verspreiden en groeien het best in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen andere planten zodat ze voldoende licht en lucht krijgen. De planten hebben gemiddeld een ruimte nodig van ongeveer 40 cm tot 60 cm om goed te kunnen groeien.

  Asters groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook redelijk goed groeien in halfschaduw. De plant zal waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder compact groeien in de schaduw. Zorg ervoor dat de plant nog steeds minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste resultaten.

  De Aster plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Regelmatig controleren en water geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Asters staan bekend om hun aantrekkelijkheid voor vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze zijn daarom een populaire keuze voor tuiniers die deze bestuivers willen aantrekken. Met hun felgekleurde bloemen trekken ze vele soorten vlinders en bijen aan.

  Asters zijn goede planten voor biodiversiteit, omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectar en pollen. Ze dragen bij aan de diversiteit van planten in de tuin en trekken verschillende soorten dieren aan. Het planten van asters kan helpen om de biodiversiteit in de tuin te vergroten.

  De Aster bloeit meestal in de maanden augustus tot en met oktober. De bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Tuinplanten zoals de Aster (Novi-Belgii Grp) 'Winston Churchill' kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, mits de grond voldoende vochtig is. Het is belangrijk om de plant in droge periodes extra water te geven om uitdroging te voorkomen. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor een optimale groei.

  Nee, de Aster (Novi-Belgii Grp) planten worden niet als eetbaar beschouwd. Het zijn voornamelijk sierplanten die gewaardeerd worden om hun kleurrijke bloemen in de tuin. Het wordt afgeraden om ze te consumeren.

  Ja, asters hebben de mogelijkheid om geluid te dempen vanwege hun dichte groei en bladeren die geluid kunnen absorberen. Hierdoor kunnen ze helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid en het creëren van een rustige omgeving in de tuin.

 • De Aster kan in het voorjaar gesnoeid worden tot ongeveer 10 cm boven de grond om de plant compact te houden en de bloei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken. Na de bloei kunnen uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om de bloei te verlengen.

  Geef regelmatig water aan de Aster plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Aster houdt van goed doorlatende potgrond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig wat extra voedingsstoffen toe tijdens het groeiseizoen.

  Asters gedijen het best in goed doorlatende, vruchtbare grond die niet te vochtig is. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde en voeg eventueel compost toe voor extra voeding. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  Deze aster houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en bescherm hem tegen harde wind. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met bladeren of stro om vorstschade te voorkomen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en dat de plant niet te nat staat. Eventueel kan een beschermende laag mulch worden toegevoegd om de wortels te beschermen tegen vorst.

  De Aster heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar tot net boven de grond af voor een frisse start.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen. Gebruik een meststof met een evenwichtige verhouding van stikstof, fosfor en kalium voor gezonde groei. Let op de aanbevolen dosering op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam wordt aangebracht om verstikking te voorkomen. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch.

  De Aster (Novi-Belgii Grp) 'Winston Churchill' groeit het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen.

  Voor tuinplanten zoals deze Aster is het belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte zoals bladluizen, rupsen en slakken. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofwantsen kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Biologische bestrijdingsmiddelen kunnen indien nodig worden ingezet.

 • Omschrijving

  De Aster 'Winston Churchill' is een prachtige vaste plant met opvallende, paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. Deze aster heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. De bloemen van de 'Winston Churchill' trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een geliefde plant is in de tuin. Deze asters gedijen het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige standplaats. 'Winston Churchill' is een sterke en betrouwbare plant die een mooie kleur toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.