Aster 'Pink Butterfly'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Pink Butterfly' is een prachtige vaste plant met een overvloed aan roze bloemen die lijken op vlindervleugels. Deze plant bloeit van de late zomer tot de herfst en trekt veel vlinders en bijen aan. De 'Pink Butterfly' groeit het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze aster heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Een mooie aanvulling op de border of als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster 'Pink Butterfly' is niet groenblijvend. Deze tuinplant verliest zijn bladeren in de winter en groeit in het voorjaar weer nieuwe bladeren.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is een tuinplant die goed gedijt in ons klimaat.

  Aster 'Pink Butterfly' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is een sterke en gezonde plant die goed gedijt in de meeste tuingrond en zonnige locaties. Regelmatig water geven en jaarlijks snoeien zijn voldoende om deze plant te laten bloeien.

  Planten van dit type hebben over het algemeen zo'n 30-40 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de planten voldoende licht en water krijgen. Houd ook rekening met eventuele naburige planten om overmatige concurrentie te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Aster 'Pink Butterfly' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het aan te raden om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, de Aster plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen die willen genieten van het zien van deze vriendelijke bestuivers.

  Asters zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kunnen asters ook kleine dieren aantrekken die op zoek zijn naar voedsel of beschutting. Het is daarom een goede keuze voor wie de biodiversiteit wil bevorderen in de tuin.

  De Aster 'Pink Butterfly' bloeit van juli tot en met september en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 weken.

  Ja, de Aster 'Pink Butterfly' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een gezonde groei.

  Nee, de Tuinplanten vallen over het algemeen niet onder de categorie eetbare planten. Het is raadzaam om deze plant niet te consumeren, omdat het mogelijk giftig kan zijn. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, deze plant is geluidsdempend vanwege de dichte bladstructuur en rijke bloei. Het kan helpen om geluid te absorberen en de omgevingsgeluiden te verminderen. Het is daarom een goede keuze voor het creëren van een rustige atmosfeer in de tuin.

 • Knip de verwelkte bloemen regelmatig weg om de bloei te verlengen. Knip in het voorjaar de plant flink terug om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode of beschadigde takken om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze tuinplant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Water geven aan de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om ziektes te voorkomen.

  Aster 'Pink Butterfly' heeft een voorkeur voor goed doorlatende potgrond. Deze grond mag vochtig zijn, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei.

  Aster 'Pink Butterfly' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot voedzame bodemkwaliteit. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei en bloei. Het toevoegen van compost kan de bodemvruchtbaarheid verbeteren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind en tocht.

  Voor de winter kan het nuttig zijn om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan het helpen om de plant te beschermen tegen koude wind door een beschermende laag rond de plant te plaatsen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende water heeft gekregen voordat de vorst begint.

  Deze plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Voor de bemesting van deze tuinplanten is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen toe te voegen, zoals compost of mestkorrels. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond verspreid wordt en vermijd direct contact met de bladeren om verbranding te voorkomen. Geef de planten regelmatig water na het bemesten om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Het is aan te raden om een laag mulch aan te brengen rondom de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organische materialen zoals bladeren, stro of boomschors als mulch. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Aster 'Pink Butterfly' gedijt het best in neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid van de plant te behouden.

  Het is belangrijk om regelmatig te controleren op insecten zoals bladluizen, trips en rupsen. Mocht er sprake zijn van een plaag, dan kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofmijten worden ingezet. Het is belangrijk om de plant regelmatig te inspecteren en indien nodig actie te ondernemen om de plaag onder controle te houden.

 • Omschrijving

  De Aster 'Pink Butterfly' is een prachtige vaste plant met een overvloed aan roze bloemen die lijken op vlindervleugels. Deze plant bloeit van de late zomer tot de herfst en trekt veel vlinders en bijen aan. De 'Pink Butterfly' groeit het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze aster heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-70 cm. Een mooie aanvulling op de border of als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.