Aster tongolensis

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster tongolensis er en flerårig plante med stjerneformede blomster i forskellige nuancer af lilla og lyserød. Planten bliver cirka 30-40 cm høj og blomstrer om sommeren og efteråret. Aster tongolensis trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Denne blomstrende plante er en berigelse for haven og tiltrækker sommerfugle og bier.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster tongolensis er ikke stedsegrøn. Denne haveplante mister sine blade om vinteren.

  Denne plante er vinterhårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost og våd jord om vinteren. Det anbefales at plante planten i veldrænet jord.

  Ja, planten er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Det er en stærk plante, der trives godt under de fleste haveforhold. Regelmæssig vanding og lidt beskæring er tilstrækkeligt for at holde planten sund.

  Aster tongolensis har brug for cirka 30-40 cm plads til at vokse og sprede sig. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de kan udvikle sig ordentligt. Sørg for en veldrænet jord og tilstrækkeligt sollys for optimal vækst.

  Planten trives godt i halvskygge til fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for at fremme en sund vækst. Overdreven skygge kan hæmme væksten og blomstringen af planten.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men for meget vand kan føre til rådne rødder. At vande, når jorden føles tør på et par centimeter dybde, er som regel tilstrækkeligt.

  Ja, planten er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier med dens smukke blomster. Det er et godt valg for haver, der gerne vil tiltrække disse bestøvere.

  Ja, Aster tongolensis er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter som sommerfugle og bier, og dermed bidrager til bestøvningen af andre plantearter i haven. Derudover giver planten variation og farve i haven, hvilket gør den mere attraktiv for forskellige dyr.

  Denne plante blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden varer cirka 6 uger.

  Haveplanter som Aster tongolensis kan generelt godt tåle fuld sol og trives bedst med masser af sollys. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring.

  Nej, planten Aster tongolensis er ikke spiselig og dyrkes primært som en dekorativ haveplante. At indtage planten kan medføre uønskede bivirkninger. Det anbefales derfor ikke at spise denne plante.

  Ja, Astertongolensis har egenskaben til at dæmpe lyd. Plantens blade og stængler absorberer lydsvingninger, hvilket reducerer lydniveauet. Dette gør det til et attraktivt valg til haver og andre udendørs områder, hvor støj kan være et problem.

 • Aster tongolensis kan beskæres efter blomstring for at fremme ny vækst. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til ca. 10-15 cm over jorden. Det bedste tidspunkt at beskære er om foråret.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at lade planten stå med rødderne i vand for at forhindre rod på rødderne.

  Det er vigtigt for denne plante at bruge veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let sur til neutral og undgå tung og fugtig jord. Regelmæssig gødskning af planten kan også hjælpe med en sund vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Tilsæt om nødvendigt kompost eller organisk gødning for at forbedre jordkvaliteten.

  Denne plante kræver en placering med en god dræningsjord og et sted i fuld sol til halvskygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod kraftig vind. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke for våd.

  Om vinteren anbefales det at beskytte planten med et tykt lag muld eller blade. Du kan eventuelt også placere et beskyttelsesdæk eller -dug over planten for at undgå frostskader. Sørg for, at planten står på et beskyttet sted for at mindske risikoen for frostskader.

  Planten skal vandes regelmæssigt og tåler ikke tør jord. Sørg for tilstrækkeligt sollys og gød planten om foråret med organisk gødning. Beskær døde eller beskadigede dele om nødvendigt.

  Havenplanter har brug for regelmæssig gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde og blomstre godt. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til frodig vækst og få blomster.

  Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten for at beskytte rødderne mod ekstreme temperaturer og tab af fugt. Muld hjælper også med at undertrykke ukrudtsvækst og forbedrer jordens struktur. Vælg organisk materiale som blade, halm eller træflis.

  Planten trives bedst i en let sur til neutral jord. Det er vigtigt at kontrollere og om nødvendigt justere surheden regelmæssigt med specifikke jordforbedringsmidler. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for optimal vækst og blomstring.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du vælge biologiske metoder som brug af rovdyr som marihøns eller sprøjtning med en blanding af vand og sæbe. En anden mulighed er at placere fysiske barrierer som net for at holde insekter væk. Det er også vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr for en effektiv bekæmpelse.

 • Beskrivelse

  Aster tongolensis er en flerårig plante med stjerneformede blomster i forskellige nuancer af lilla og lyserød. Planten bliver cirka 30-40 cm høj og blomstrer om sommeren og efteråret. Aster tongolensis trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. Denne blomstrende plante er en berigelse for haven og tiltrækker sommerfugle og bier.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.