Aster tongolensis 'Napsbury'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster tongolensis 'Napsbury' er en kompakt voksende staude med små, let lilla blomster, der ligner margueritter. Blomsterne vises om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. 'Napsbury' er et smukt bidrag i bede og stenbede og kræver lidt vedligeholdelse. Denne Aster art er vinterhårdfør og kan formeres ved frø eller deling af planten.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster tongolensis 'Napsbury' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade i vintermånederne.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -15 grader Celsius. Disse haveplanter kan overleve i kolde temperaturer, så længe de beskyttes godt mod frost. Det anbefales at beskytte planten under strenge frostperioder.

  Ja, denne plante er generelt nem at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys, regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning for optimal vækst og blomstring. Beskæring af planten efter blomstringen vil hjælpe med at fremme en sund og kompakt vækst.

  For denne plante er der behov for cirka 30-40 cm mellem hver plante for at sikre tilstrækkelig luftcirkulation. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at udvikle sig fuldt ud og udvide sig. Ideelt set plantes planten i grupper for at skabe et fyldigt og frodigt udseende.

  Ja, denne plante trives godt i skyggefulde områder af haven. Det er et ideelt valg til steder med lidt direkte sollys. Sørg for, at jorden er godt drænet for optimal vækst.

  Haveplanter har generelt brug for vand en gang om ugen, afhængigt af vejret og jordfugtigheden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Det anbefales at tjekke jorden regelmæssigt, inden du beslutter dig for at give vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der indeholder nektar. Det er et godt valg til haver, der er beregnet til at tiltrække disse insekter.

  Haveplanter bidrager til biodiversitet ved at tiltrække forskellige insekter og fugle. Ved at have en mangfoldighed af planter i haven øges levestedet for dyr. Derudover kan haveplanter bidrage til et sundt økosystem i haven.

  Planten blomstrer i august og september måneder, og blomstringen varer cirka 4-6 uger.

  Ja, Haveplanter generelt kan godt klare sig i fuld sol, men det er vigtigt at beskytte dem mod den skarpeste sol om eftermiddagen for at undgå forbrænding. Generelt trives haveplanter bedre i fuld sol end i skyggen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Den er primært beregnet som en dekorativ haveplante. At indtage den kan muligvis være skadeligt for helbredet.

  Ja, som haveplanter har Aster tongolensis 'Napsbury' blade og stængler, der kan absorbere lyd. Det kan hjælpe med at reducere omgivende støj, især i mindre haver eller på altaner.

 • Beskær planten tilbage til lige over jorden om foråret for at stimulere væksten. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringen. Fjern også døde eller beskadigede grene for at holde planten sund.

  Aster tongolensis 'Napsbury' skal have regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt at forhindre planten i at tørre ud.

  Planten foretrækker en godt drænet pottemuld med en let sur til neutral pH. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Tilsæt om nødvendigt organisk gødning for en sund vækst.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord af medium til høj kvalitet. En jord med tilstrækkelige næringsstoffer vil fremme plantens vækst og blomstring. Sørg for en pH-værdi mellem 5,5 og 7,5 for optimale vækstbetingelser.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at vokse og regelmæssigt vand i tørre perioder. Planten er velegnet til grænser og stenhaver.

  Det anbefales at lægge et beskyttende muldlag omkring planten om at beskytte rødderne mod frost om vinteren. Derudover kan det være en god idé at dække planten med en fiberdug eller havefiber for at forhindre frostskader. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og ikke udtørrer i de tørre vintermåneder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten efter blomstring for at bevare formen.

  Haveplanter som disse har gavn af regelmæssig gødning. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret og efteråret. Overgødskning kan føre til skade på planten, så følg omhyggeligt instruktionerne på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det beskytter rødderne mod frost om vinteren og mod udtørring om sommeren. Brug organisk materiale som kompost, blade eller barkflis.

  Den optimale jord pH for haveplanter er neutral til let sur (pH 6,5-7). En for sur eller for basisk jord kan hæmme væksten og påvirke optagelsen af næringsstoffer. Derfor er det vigtigt at kontrollere jordens pH regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Til bekæmpelse af skadedyr på disse haveplanter kan naturlige metoder som at plante ledsage-planter anvendes. Derudover kan regelmæssig inspektion og manuel fjernelse af skadedyr være effektivt. Hvis det er nødvendigt, kan biologiske bekæmpelsesmidler anvendes.

 • Beskrivelse

  Aster tongolensis 'Napsbury' er en kompakt voksende staude med små, let lilla blomster, der ligner margueritter. Blomsterne vises om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Planten trives bedst på et solrigt sted i veldrænet jord. 'Napsbury' er et smukt bidrag i bede og stenbede og kræver lidt vedligeholdelse. Denne Aster art er vinterhårdfør og kan formeres ved frø eller deling af planten.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.