Aster tongolensis 'Wartburgstern'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster tongolensis 'Wartburgstern' er en flerårig plante, der er kendt for sine smukke blomster og tiltalende vækstform. Blomsterne er lilla-lilla og har en iøjnefaldende gul midte. Denne plante blomstrer sent om sommeren og efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Wartburgstern' er ideel til grænser, stenhaver og som skæreblomst. Det er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse, og trives godt i solen eller halvskyggen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster tongolensis 'Wartburgstern' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og springer igen til forår.

  Aster tongolensis 'Wartburgstern' er hårdfør til omkring -15 grader Celsius. Denne haveplante kan derfor tåle let frost. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost i vintermånederne.

  Ja, Aster tongolensis 'Wartburgstern' er generelt let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Disse planter trives godt under de fleste haveforhold og kræver kun regelmæssig vanding og beskæring for at forblive sunde.

  Aster tongolensis 'Wartburgstern' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre. Sørg for et sted i bedet, hvor planten kan sprede sig og have tilstrækkelig plads til at udvikle sig. Tag højde for plantens voksne højde og bredde.

  Denne plante trives bedst i fuld sol til halvskygge, men kan også vokse rimeligt godt i skyggen. Sørg for, at jorden er veldrænet, og giv regelmæssigt vand for at fremme væksten. Det er vigtigt at flytte planten til et sted med mere sollys lejlighedsvis for at fremme blomstringen.

  Aster tongolensis 'Wartburgstern' har brug for vand omkring en gang om ugen, afhængigt af vejret. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke drivvåd. Hold godt øje med jordens tørhed og juster vandingen derefter.

  Ja, Aster tongolensis 'Wartburgstern' er tiltrækkende for sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter på grund af nektaren og pollen, som blomsterne producerer. Dette gør planten til et værdifuldt bidrag til en have for at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, Aster tongolensis 'Wartburgstern' er en attraktiv plante for bier, sommerfugle og andre bestøvere. At tilføje denne plante til din have kan øge biodiversiteten. Blomsterne tiltrækker forskellige insektarter, hvilket fremmer diversiteten i din have.

  Planten blomstrer i august og september, og blomstringsperioden varer cirka fire til seks uger.

  Denne plante trives godt i fuld sol og har ingen problemer med direkte sollys. Det anbefales endda at placere planten et solrigt sted for optimal vækst og blomstring. Sørg dog for tilstrækkeligt med vand og beskyttelse mod skarpt eftermiddagssol.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at bruge denne plante i madlavning. Det er bedst at betragte denne plante som en dekorativ haveplante.

  Ja, haveplanter har generelt en begrænset lyddæmpende egenskab. Planternes blade og stængler kan absorbere lydbølger og dermed bidrage en smule til lyddæmpning i haven.

 • Planten blomstrer på nye skud, så beskær planten tilbage til lige over jorden om foråret for at fremme vækst og blomstring. Fjern også visne blomster for at spare planten energi. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt og sørge for tilstrækkelig vand.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i varme perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base for at undgå skimmeldannelse.

  Planten har brug for en god drænet pottemuld. Tilføj eventuelt lidt kompost for ekstra næring. Sørg for, at potten er stor nok til plantens rødder.

  Jordkvaliteten skal være tilpas gennemtrængelig og helst let sur til neutral. En jord med tilstrækkeligt organisk materiale og næringsstoffer vil fremme væksten og blomstringen af planten. Sørg for god dræning for at undgå oversvømmelse.

  Aster tongolensis 'Wartburgstern' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Denne plante kan trives godt i staudebede, stenbede eller som jorddække. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodråd.

  Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren ved for eksempel at lægge muld eller blade ved basen. Derudover kan det hjælpe at dække planten med et beskyttende klæde eller plastik for at minimere frostskader. Sørg for, at planten ikke forbliver for våd om vinteren, da dette kan forårsage skimmelsygdomme.

  Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og har godt drænet jord. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Beskær planten efter blomstring for at fremme væksten.

  For haveplanter er det vigtigt at gøde om foråret og sommeren med en generel gødning til blomstrende planter. Det anbefales at gøre dette en gang om måneden for en sund vækst og blomstring. Vær opmærksom på doseringen og følg instruktionerne på emballagen.

  Mulch hjælper med at holde fugt i jorden og undertrykker ukrudtets vækst. Brug organiske mulchmaterialer såsom blade, halm eller træflis. Sørg for, at mulchlaget ikke placeres for tæt på plantens stængler for at undgå at kvæle dem.

  Aster tongolensis 'Wartburgstern' foretrækker en neutral til let sur jord. Den optimale surhedsgrad ligger mellem pH-værdien på 6,5 og 7,5 for god vækst og blomstring. Det er vigtigt at teste jorden og om nødvendigt justere den for at skabe de ideelle betingelser.

  Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for bladlus, trips og spind. Bekæmp disse insekter med et miljøvenligt insektmiddel eller ved at skylle planten af med vand. Sørg desuden for en god luftcirkulation omkring planten for at forebygge skimmelsygdomme.

 • Beskrivelse

  Aster tongolensis 'Wartburgstern' er en flerårig plante, der er kendt for sine smukke blomster og tiltalende vækstform. Blomsterne er lilla-lilla og har en iøjnefaldende gul midte. Denne plante blomstrer sent om sommeren og efteråret og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Wartburgstern' er ideel til grænser, stenhaver og som skæreblomst. Det er en vinterhårdfør plante, der kræver lidt vedligeholdelse, og trives godt i solen eller halvskyggen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.