Aster (Dumosus Grp) 'Anneke'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Anneke' is een compacte en bossige vaste plant met heldergroene bladeren en bloeit in de late zomer tot de herfst met kleine, paarse bloemen. De bloemen van de 'Anneke' hebben een opvallend geel hartje en trekken vlinders en bijen aan. Deze Aster is geschikt voor borders, rotstuinen en als snijbloem. Ze gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft een goede drainage nodig. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren tijdens de winterperiode. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus goed tegen lichte vorst, maar het is aan te raden om bij strenge vorst extra bescherming te bieden, zoals het afdekken met bladeren of stro. Het is ook belangrijk om de plant goed te laten afharden voordat de winter begint.

  Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en zonlicht krijgt en verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Deze tuinplant vereist niet veel speciale zorg en is geschikt voor zowel ervaren tuiniers als beginners.

  Asters hebben voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Houd bij het planten rekening met ongeveer 30 cm tussen elke plant. Zorg ervoor dat de plant ook voldoende ruimte heeft om zich uit te breiden zonder andere planten te verstikken.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei van de plant waarschijnlijk belemmerd worden en zal hij minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  Asters hebben gemiddeld 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de regenval en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. In droge periodes kan vaker water geven nodig zijn.

  Ja, deze plant is vlinder en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. De bloemen zijn aantrekkelijk voor bestuivers zoals vlinders en bijen, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan de tuin. Het aantrekken van deze insecten kan helpen bij de bestuiving van andere planten in de omgeving.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' trekt veel bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een waardevolle toevoeging voor een evenwichtige en gezonde leefomgeving voor diverse diersoorten.

  Asters bloeien meestal van augustus tot oktober en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Deze planten staan bekend om hun rijke bloei in de nazomer en herfstperiode.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties. Ze hebben voldoende zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien.

  Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek bedoeld zijn voor menselijke consumptie.

  Ja, de Aster plant heeft de mogelijkheid om geluid te absorberen en te dempen dankzij de bladeren en bloemen. Het kan helpen om een rustige en ontspannen sfeer te creëren in de tuin. Het is echter geen specifieke geluidsdempende plant.

 • Asters kunnen het beste in het voorjaar gesnoeid worden, door de uitgebloeide bloemen en eventuele dorre takken te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de plant gezond blijft en beter kan bloeien. Overmatig snoeien kan ervoor zorgen dat de bloei vertraagt, dus wees voorzichtig met het terugknippen van de plant.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Water geven in de ochtend of avond is het beste voor de plant.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg voor voldoende voedingsstoffen en een licht vochtige grond. Vermijd dat de wortels te lang nat blijven.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' gedijt het beste in goed doorlatende, vochtige en vruchtbare grond. Een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Anneke' gedijt goed op een zonnige standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte voeten. Deze tuinplant kan goed in borders of potten geplaatst worden.

  In de winter kan het verstandig zijn om de plant af te dekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd wateroverlast. Bescherm de plant ook tegen harde wind en vorstschade door bijvoorbeeld een windbescherming te plaatsen.

  De Aster plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip de uitgebloeide bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. De plant gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon.

  Voor Tuinplanten zoals Aster (Dumosus Grp) 'Anneke', is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een gezonde groei en bloei. Vermijd bemesting in de wintermaanden om de plant rust te geven.

  Mulching rondom de plant zorgt voor bescherming tegen onkruidgroei en behoudt vocht in de grond. De mulchlaag kan bestaan uit compost, boomschors of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stam van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  De Aster gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH waarde. Het is dus belangrijk om te controleren of de bodem niet te zuur is voor deze plantensoort. Het toevoegen van kalk kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen indien nodig.

  Om ongedierte te bestrijden bij de Aster plant, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals roofmijten of lieveheersbeestjes. Ook kunt u regelmatig de plant inspecteren op eventuele aanwezigheid van bladluizen en deze handmatig verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de plant gezond te houden door te zorgen voor voldoende voeding en water.

 • Omschrijving

  De Aster 'Anneke' is een compacte en bossige vaste plant met heldergroene bladeren en bloeit in de late zomer tot de herfst met kleine, paarse bloemen. De bloemen van de 'Anneke' hebben een opvallend geel hartje en trekken vlinders en bijen aan. Deze Aster is geschikt voor borders, rotstuinen en als snijbloem. Ze gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw en heeft een goede drainage nodig. Regelmatig snoeien helpt om de plant compact en gezond te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.