Aster (Dumosus Grp) 'Apollo'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze. De plant produceert prachtige paarse bloemen met een geel hart in de late zomer en herfst. 'Apollo' is een rijkbloeiende variëteit die vlinders en bijen aantrekt in de tuin. Deze Aster heeft een lange bloeiperiode en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem in boeketten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en zal in de winter kaal zijn. Dit is een tuinplant en geen groenblijvende plant.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in koude temperaturen en is geschikt voor de Nederlandse tuin. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' is over het algemeen makkelijk te onderhouden en gedijt goed in de meeste tuinomgevingen. Deze plant vereist regelmatig water en zal bloeien met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te snoeien om een gezonde groei te bevorderen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg voor voldoende luchtstroom en zonlicht voor een gezonde groei. Verwijder regelmatig onkruid en dood blad om ruimte te behouden.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' groeit het best in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  Water de plant gemiddeld 1 tot 2 keer per week, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, Aster 'Apollo' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de nectar en het stuifmeel dat de bloemen produceren. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, de plant Aster ondersteunt de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met zijn nectarrijke bloemen. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten en draagt zo bij aan een gezonde tuinecosysteem.

  Deze soort bloeit meestal van augustus tot oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden en het beste resultaat geeft wanneer het voldoende zonlicht krijgt. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek in de tuin te planten.

  Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn prachtige bloemen. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen.

  Ja, planten hebben een dempend effect op geluid doordat ze geluidsgolven kunnen absorberen en reflecteren. Het exacte dempende effect kan variëren afhankelijk van factoren zoals bladerdichtheid en plantgrootte. Het is echter belangrijk om te onthouden dat planten niet hetzelfde geluidsniveau kunnen bereiken als specifieke geluidsisolatiematerialen.

 • Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien tot ongeveer 15 cm boven de grond om de bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Knip eventueel ook dode of beschadigde takken weg om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, zonder dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelziektes te voorkomen.

  Voor Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond die geschikt is voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt maar tegelijkertijd ook goed waterdoorlatend is. Kies bij voorkeur voor een potgrond met toevoegingen zoals meststoffen voor een gezonde groei en bloei.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond met een gemiddelde tot rijke bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei en bloei van de plant. Voeg eventueel compost of organische meststof toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de standplaats van deze plant zonnig is, met voldoende vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, maar af en toe water geven in droge periodes is belangrijk. Deze plant heeft behoefte aan voldoende ruimte om te groeien en zal goed gedijen in borders of grote potten.

  Voor het beschermen van de Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' in de winter is het raadzaam om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan een winterafdekking worden gebruikt zoals een tuinvlies of jutezak om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant in een goed doorlatende grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Geef de Aster regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' heeft behoefte aan voedzame grond voor optimale groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Herhaal de bemesting gedurende het groeiseizoen voor een gezonde en bloeiende plant.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, de bodemtemperatuur te reguleren en onkruidgroei te verminderen. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld bladeren, boomschors, tuinturf of compost. Mulch wordt meestal in het voorjaar aangebracht voor de zomer en in het najaar voor de winter.

  Asters geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de bodem pH en indien nodig bijsturen met kalk of zwavel kan de groei en bloei van de plant verbeteren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Aster (Dumosus Grp) 'Apollo', kunnen verschillende methoden worden gebruikt, zoals het regelmatig controleren op plagen en het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden ingezet om ongedierte te verjagen of te doden. Het is belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om de gezondheid van de plant te behouden.

 • Omschrijving

  De Aster (Dumosus Grp) 'Apollo' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze. De plant produceert prachtige paarse bloemen met een geel hart in de late zomer en herfst. 'Apollo' is een rijkbloeiende variëteit die vlinders en bijen aantrekt in de tuin. Deze Aster heeft een lange bloeiperiode en gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw. Het is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem in boeketten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.