Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' is een compacte vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. De bloemen hebben een opvallende gele centrum en trekken vlinders en bijen aan. Deze Aster is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken. 'Herbstpurzel' groeit het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. Deze plant vereist weinig onderhoud en is winterhard.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn blad verliest in de winter. Het is aan te raden om de plant in het najaar terug te snoeien.

  Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaag of vliesdoek. In het voorjaar kan de plant weer nieuwe scheuten vormen.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijt goed in de meeste tuinomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het snoeien en bemesten van de plant kan helpen om een gezonde groei te bevorderen.

  Aangezien de Aster tot de Tuinplanten behoort, heeft deze plant voldoende ruimte nodig om te groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op minstens 30 cm afstand van andere planten te plaatsen, zodat deze voldoende licht, lucht en voedingsstoffen kan krijgen. Houd er rekening mee dat de afmetingen van de Aster kunnen variëren afhankelijk van de specifieke soort en groeicondities.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder compact groeien. Zorg daarom voor voldoende zonlicht voor een optimale groei en bloei.

  Asters hebben gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar voorkom dat deze doordrenkt raakt. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en pollen die ze produceert. Het is een waardevolle plant voor de biodiversiteit in de tuin.

  Asters zijn aantrekkelijk voor bijen, vlinders en andere bestuivers, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De planten bieden ook schuilplaatsen en voedsel voor kleine dieren, wat de biodiversiteit verder bevordert. Asters zijn daarom een goede keuze voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van augustus tot en met oktober en de bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren. Het is een langbloeiende tuinplant die kleur geeft in de late zomer en herfst.

  Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige locaties.

  Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt om zijn decoratieve waarde in de tuin. Het consumeren ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen, maar over het algemeen zijn tuinplanten niet bedoeld om geluid te absorberen. Het effect van geluidsdemping door planten kan dus beperkt zijn. Het belangrijkste doel van tuinplanten is het toevoegen van groen en schoonheid aan de omgeving.

 • In het voorjaar kunnen de verwelkte stelen van de plant worden afgeknipt. Dit stimuleert de groei en bloei van nieuwe scheuten. Om een compacte groei te behouden, kunnen lange en slungelige stelen regelmatig worden teruggesnoeid.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Voor de Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' is het belangrijk om gebruik te maken van goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht en luchtig is, zodat de plant voldoende water en voedingsstoffen kan opnemen. Vermijd zware en compacte grondsoorten om de groei en bloei van de plant te optimaliseren.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' gedijt het best in goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem vruchtbaar is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar is, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft staan. Deze tuinplanten zijn geschikt voor borders en bloembakken.

  Het is raadzaam om Aster planten in de winter te beschermen tegen vorst door mulch of compost rond de wortels aan te brengen. Snoei de planten in het voorjaar tot ongeveer 10 cm boven de grond. Geef de plant voldoende water voordat de vorstperiode begint.

  De Aster heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een zonnige standplaats en geef jaarlijks wat compost om te voeden. Verwijder verwelkte bloemen om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor tuinplanten zoals deze Aster is het belangrijk om te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Gebruik een meststof met een hoger fosforgehalte om de bloeiperiode te verlengen. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen.

  Het is aan te raden om de plant te mulchen met een laag organisch materiaal, zoals compost of bladeren. Dit zal helpen om water vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Mulchen zal de groei van de plant bevorderen en hem gezond houden.

  Asters gedijen het best in neutrale tot licht zure bodems. Het is belangrijk voor de groei en bloei van de plant om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.5 is ideaal voor asters.

  Om ongedierte te voorkomen bij tuinplanten zoals Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel', is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren op symptomen van plagen. Door de planten gezond te houden en regelmatig te bemesten, kunnen plagen worden voorkomen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  'Aster (Dumosus Grp) 'Herbstpurzel' is een compacte vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien in de late zomer en herfst. De bloemen hebben een opvallende gele centrum en trekken vlinders en bijen aan. Deze Aster is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken. 'Herbstpurzel' groeit het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige locatie. Deze plant vereist weinig onderhoud en is winterhard.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.