Aster (Dumosus Grp) 'Kassel'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' er en kompakt staude, der blomstrer sent på sommeren og efteråret med lilla-lilla blomster med et gult hjerte. Planten har en busket vækst og når en højde på cirka 50-60 cm. 'Kassel' trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering i veldrænet jord. Denne Aster tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til en grænse eller blomsterhave.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der blomstrer om efteråret med lilla blomster. Om vinteren mister denne plante sit løv.

  Planten er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det anbefales at placere planten et beskyttet sted i løbet af vintermånederne. I strenge vintre kan det være nødvendigt at tilbyde ekstra beskyttelse, f.eks. med muld eller et beskyttende cover.

  Asters er generelt lette at vedligeholde og har få specielle krav. De trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Beskær planten efter blomstring for at fremme væksten.

  Astern (Dumosus Grp) 'Kassel' har brug for cirka 30 cm plads mellem andre planter. Det er vigtigt at give planten tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre godt. Sørg for et sted i fuld sol eller halvskygge.

  Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' trives bedst i fuld sol eller let skygge. I dyb skygge vil plantens vækst og blomstring blive hæmmet. Det anbefales derfor at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst og blomstring.

  Asterplanten har regelmæssigt brug for vand, især under tørre perioder. Det er vigtigt at sikre, at jorden altid er let fugtig, men ikke vandtæt. Generelt er det tilstrækkeligt at vande 1-2 gange om ugen.

  Ja, Aster planter tiltrækker sommerfugle, bier og andre bestøvende insekter på grund af deres nektarrige blomster. At plante Aster i haven kan hjælpe med at fremme biodiversitet og støtte nyttige insekter. Denne plante er derfor et godt valg for haver, der ønsker at tiltrække insekter.

  Ja, asters tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Blomsterne tilbyder nektar og pollen som fødekilde for bestøvere. At plante asters kan således positivt bidrage til biodiversiteten i haven.

  Asteren blomstrer fra august til september, og blomstringsperioden varer cirka 4-6 uger. Det er en smuk plante, der giver masser af farve til haven om efteråret.

  Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' kan tåle fuld sol og har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at vokse og blomstre godt. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr, så den forbliver sund. Placer planten på et solrigt sted i haven for det bedste resultat.

  Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster. At indtage denne plante kan være skadelig for helbredet.

  Ja, Asterplanten kan have en lyddæmpende effekt ved at absorbere lydbølger takket være bladene og stænglerne. Det kan hjælpe med at reducere støj i en have eller udendørs rum. Dog vil effekten ikke være så stærk som ved specifikke lyddæmpende materialer.

 • Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' bør beskæres bedst om foråret til ca. 15 cm over jorden for at holde planten kompakt og fremme blomstringen. Fjern også regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring. Sørg for, at planten får tilpas med lys og luft efter beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne haveplante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base og undgå at gøre bladene våde for at undgå skimmel.

  Aster 'Kassel' trives bedst i veldrænet pottemuld, der er rig på humus. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd, men at planten stadig forbliver tilstrækkelig fugtig. Brugen af pottemuld specielt til blomstrende planter kan hjælpe med en sund vækst og blomstring.

  Astere trives bedst i godt drænet, fugtig jord, der er rig på organisk materiale. Sørg for at jorden har en neutral til let sur pH-værdi. Tilføj om nødvendigt kompost for at forbedre jordkvaliteten.

  Asters trives bedst i fuld sol til halvskygge. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde områder. Disse planter trives godt i bede, haver og blomsterkasser.

  For at beskytte Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' mod vinteren, anbefales det at lægge et lag muld eller blade omkring planten. Derudover kan du dække planten med et fiberdug for at beskytte mod frost. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder.

  Asters har brug for regelmæssig vand og ernæring for at vokse godt. Beskær planterne om foråret for at bevare en kompakt form. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Brug en generel gødning om foråret for at fremme vækst og blomstring. Giv planten regelmæssigt flydende gødning i vækstsæsonen for en sund og blomstrende plante. Sørg for, at gødningen ikke indeholder for meget kvælstof for at undgå for frodig bladfældning.

  Det anbefales at give planten et lag muld for at holde på fugt og undertrykke ukrudtsvækst. Muld kan bestå af kompost, blade eller træflis. Sørg for, at muldlaget ikke kommer i kontakt med plantens stængler.

  Asters foretrækker neutrale til let sure jordarter med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt justere den for at fremme planternes sunde vækst. Brugen af kompost eller gødning kan hjælpe med at holde pH-værdien i jorden i balance.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan regelmæssig inspektion af bladene og stilkene hjælpe med at opdage og fjerne eventuelle skadedyr. Derudover kan naturlige fjender såsom mariehøns og snyltehvepse anvendes til at bekæmpe skadedyr. Endelig kan brugen af biologiske bekæmpelsesmidler hjælpe med at komme af med skadedyr på en miljøvenlig måde.

 • Beskrivelse

  Aster (Dumosus Grp) 'Kassel' er en kompakt staude, der blomstrer sent på sommeren og efteråret med lilla-lilla blomster med et gult hjerte. Planten har en busket vækst og når en højde på cirka 50-60 cm. 'Kassel' trives bedst på en solrig til let skyggefuld placering i veldrænet jord. Denne Aster tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt supplement til en grænse eller blomsterhave.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.