Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' er en smuk staudeplante med frodige, bløde blomster i en lys blå farve. Planten har en kompakt vækst og blomstrer sent på sommeren til efteråret. 'Lady in Blue' er en ægte blikfang i haven og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Denne aster trives i en solrig position og godt drænet jord. Meget egnet til bede, rabatter og som afskårne blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' er ikke stedsegrøn og mister sit løv om vinteren. Det er en flerårig plante, der spirer og blomstrer igen om foråret. Det anbefales at beskære de døde blade om efteråret.

  Denne plante er hårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte den mod frost om vinteren. Den kan godt overleve i de fleste haver.

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' er generelt let at vedligeholde. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys og vand, og gød den regelmæssigt i vækstsæsonen. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' har brug for cirka 30 cm plads i haven. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt sollys og fugtig jord. Plant Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' et sted, hvor den har tilstrækkelig luftcirkulation.

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen kan plantens vækst og blomstring blive hæmmet. Vælg derfor et sted i haven, hvor planten får tilstrækkeligt med sollys.

  Denne plante har brug for vand cirka en gang om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Om sommeren kan det være nødvendigt at give vand oftere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de attraktive blomster, der indeholder nektar. Det er en smuk tilføjelse til en have for at tiltrække disse vigtige bestøvere.

  Ja, Asterales er generelt kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier. De bidrager til biodiversiteten i haven ved at hjælpe disse insekter med bestøvning. Det er derfor et godt valg for biodiversiteten i haven.

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' blomstrer fra august til september og blomstrer i cirka 4 til 6 uger. Disse stauder er kendt for deres smukke blomster, der lyser en have op om efteråret.

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' kan godt tåle fuld sol. Det er en stærk haveplante, der trives godt i solrige forhold. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varmt vejr.

  Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' er ikke spiselig. Den dyrkes kun som en prydblomst i haver. At indtage planten kan endda være skadeligt for helbredet.

  Ja, Asterplanter er lyddæmpende, fordi deres blade og stængler kan absorbere lyd. Planter kan hjælpe med at reducere støjgener i haven og skabe et roligt miljø.

 • Asternplanter skal beskæres tilbage til cirka 15 cm over jorden hvert forår for at fremme kompakte planter og overdådige blomster. Fjern døde eller beskadigede stængler og blomster regelmæssigt i løbet af vækstsæsonen for at fremme plantens sundhed. Sørg for at beskære planterne efter blomstringen for at forhindre dannelse af frøhoveder.

  Giv regelmæssigt vand til planten og sørg for, at jorden forbliver fugtig. Undgå dog, at rødderne står for længe i vand for at forhindre rådne. Giv ekstra vand i varmt vejr for at undgå udtørring.

  Denne plante foretrækker godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst pottemuld specielt designet til blomstrende planter.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, fugtig jord med en gennemsnitlig til høj frugtbarhed. Sørg for en neutral pH-værdi af jorden og undgå ekstrem sur eller kalkholdig jord. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt og holde jorden fugtig.

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre godt. Undgå for våd eller for tør jord, da dette kan påvirke blomstringen.

  For at beskytte Asteren om vinteren er det vigtigt at dække planten med et tykt lag muld eller blade. Sørg også for, at jorden er veldrænet for at undgå skader fra frost. I hårde vintre kan det hjælpe at dække planten med havefilt.

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' har regelmæssigt brug for vand, især under tørre perioder. Beskær planten efter blomstring for at fremme væksten. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for et sundt udseende.

  For haveplanter som Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue', anbefales det at gøde om foråret med en generel gødning til blomstrende planter. Brug ikke en for kvælstofrig gødning for at undgå, at planten får for meget blade i stedet for blomster. Overgødskning kan føre til skade på planten, så det er vigtigt at være moderat.

  Det er en god idé at mulche planten med organisk materiale, såsom blade eller træflis, for at undertrykke ukrudtvækst og holde på fugtigheden. Mulching hjælper også med at regulere jordens temperatur og beskytter rødderne mod frost om vinteren. Fjern mulchmaterialet om foråret og udskift det om nødvendigt.

  Denne plante foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,5. Sørg for, at jorden er veldrænet, og undgå vandtæthed for at opretholde plantens sundhed. En jordprøve kan hjælpe med at bestemme den korrekte surhedsgrad for optimal vækst.

  Aster kan have problemer med lus, trips og snegle. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere for disse skadedyr og om nødvendigt anvende passende bekæmpelsesmetoder. Naturlige fjender som marihøns kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Aster (Dumosus Grp) 'Lady in Blue' er en smuk staudeplante med frodige, bløde blomster i en lys blå farve. Planten har en kompakt vækst og blomstrer sent på sommeren til efteråret. 'Lady in Blue' er en ægte blikfang i haven og tiltrækker mange sommerfugle og bier. Denne aster trives i en solrig position og godt drænet jord. Meget egnet til bede, rabatter og som afskårne blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.