Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze en stevige stelen. De bloemen zijn helder paars van kleur en hebben een geel hartje, waardoor ze een opvallende verschijning zijn in de tuin. Deze aster bloeit in de late zomer tot de vroege herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Prof. Anton Kippenberg' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en wilde bloementuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' is een niet-groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en blijft kaal tijdens de winter. Het is dus geen groenblijvende tuinplant.

  Deze Aster (Dumosus Grp) is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant tijdens de wintermaanden te beschermen tegen strenge vorst. Deze tuinplant gedijt het beste in goed doorlatende grond en kan worden geplant in borders of potten.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven. Verwijder dode bloemen om de bloeiduur te verlengen.

  De Aster plant heeft voldoende ruimte nodig om zich te verspreiden, daarom is het aan te raden om deze op minstens 40 cm van andere planten te plaatsen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te blijven. Het is ook belangrijk om regelmatig te snoeien om de groei onder controle te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In de volle schaduw zal de groei en bloei van de plant verminderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' dient regelmatig, maar met mate, water te krijgen. Gemiddeld is één keer per week voldoende, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten naar je tuin trekken. Het is een mooie toevoeging aan je tuin om deze belangrijke bestuivers aan te trekken.

  Ja, asters zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze nectar leveren voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Ze trekken ook nuttige insecten aan die helpen bij het bestrijden van plagen in de tuin. Door het planten van asters draag je bij aan een gezonde en diverse tuinomgeving.

  Deze plant bloeit in de maanden augustus, september en oktober. De bloei duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Aster planten zijn niet eetbaar. Het zijn voornamelijk decoratieve planten voor in de tuin of als snijbloem in een boeket. Het wordt afgeraden om de bloemen of bladeren van de Aster planten te consumeren.

  Ja, planten hebben het vermogen om geluid te absorberen en te dempen door middel van hun bladeren en stelen. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in een tuin. Het effect is echter beperkt en hangt af van factoren zoals de grootte van de plant en de dichtheid van het bladerdek.

 • Het snoeien van de Aster (Dumosus Grp) gebeurt best in het voorjaar, door de plant tot ongeveer 10 cm boven de grond af te knippen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Verjong de plant om de paar jaar door delen van de plant te scheuren en opnieuw te planten.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd zowel te veel als te weinig water geven.

  Zorg voor goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde voor optimale groei van deze tuinplanten. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Voeg indien nodig extra compost of organische meststof toe voor voeding.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' gedijt het beste in goed doorlatende grond die niet te nat is. Zorg voor een bodem met voldoende organisch materiaal en een neutrale pH-waarde. Vermijd zware kleigrond en zorg voor een zonnige standplaats voor een optimale groei van deze tuinplant.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm tegen harde wind om kneuzingen van de bloemen te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de grond rondom de plant goed te mulchen om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan een laagje bladeren of stro op de plant zelf gelegd worden voor extra bescherming. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral bij vorstperiodes.

  De Aster heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. De plant dient regelmatig water te krijgen en in het voorjaar kan wat mest worden toegevoegd voor een goede groei. Snoei dode bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' is een plant die regelmatig bemesting nodig heeft voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel nog een keer halverwege het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingstoffen krijgt om optimaal te kunnen presteren.

  Mulchen is gunstig voor deze plant, omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch mulch zoals compost, boomschors of stro rond de basis van de plant. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht tegen de stelen van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' kan gevoelig zijn voor luizen, wantsen en slakken. Preventieve maatregelen zoals regelmatig controleren en het verwijderen van ongedierte kunnen helpen om deze problemen te voorkomen. Indien nodig kunnen biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Aster (Dumosus Grp) 'Prof. Anton Kippenberg' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze en stevige stelen. De bloemen zijn helder paars van kleur en hebben een geel hartje, waardoor ze een opvallende verschijning zijn in de tuin. Deze aster bloeit in de late zomer tot de vroege herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Prof. Anton Kippenberg' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en wilde bloementuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.