Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' is een compact groeiende vaste plant met een tapijt van witte bloemen. De bloemen bloeien van de zomer tot in de herfst en trekken vlinders aan. 'Schneekissen' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze aster is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Regelmatig snoeien bevordert een compacte groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' is geen groenblijvende plant en verliest zijn blad tijdens de winter. Het is een tuinplant die in het voorjaar weer nieuw blad zal ontwikkelen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' is winterhard tot -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst in de winter. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of mulch.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Deze tuinplanten hebben weinig verzorging nodig en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' heeft gemiddeld 40-50 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat hij zich goed kan ontwikkelen en niet verstikt raakt door andere planten in de tuin. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om de groei en bloei te bevorderen.

  Asters groeien het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook groeien in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant toch minstens 4-6 uur per dag zonlicht krijgt voor optimale groei. Te veel schaduw kan de bloei verminderen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemgesteldheid. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid om te voorkomen dat deze uitdroogt of verdrinkt.

  Ja, Aster planten zijn bekend om vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze zijn daarom een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' is goed voor biodiversiteit omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn bloemen en zo bijdraagt aan de bestuiving van andere planten in de tuin. Daarnaast biedt hij beschutting en voeding voor kleine dieren zoals vogels en insecten. Het toevoegen van deze plant aan de tuin kan de diversiteit aan flora en fauna vergroten.

  Deze plant bloeit meestal van augustus tot en met oktober. De bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in een zonnige omgeving. Het is een sterke tuinplant die goed kan groeien en bloeien in de volle zon. Zorg voor voldoende water en eventueel wat bescherming tegen felle middagzon in zeer warme klimaten.

  Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en geen eetbare plant. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren.

  Ja, sommige tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en structuur. Het kan daarom zijn dat deze plant ook enige geluidsdemping biedt in uw tuin.

 • Je kunt de plant in het voorjaar snoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de bloei te bevorderen. Verwijder ook dode of zieke takken om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat je na het snoeien de plant goed water geeft.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te minimaliseren.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de drainage kan belemmeren.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' gedijt het beste in goed doorlatende, voedzame grond. Zorg voor een bodem met een neutrale tot licht zure pH waarin de plant voldoende vocht en voedingsstoffen kan vinden. Vermijd wateroverlast om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte bodems. Kan ook goed groeien in een border of rotstuin.

  In de winter kan het nodig zijn om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld een laag mulch aan te brengen rond de basis. Geef de plant ook voldoende water voor de vorstperiode in gaat. Let op: te veel vocht kan leiden tot rotten van de wortels.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen en snoei in het voorjaar om de plant compact te houden. Voeg jaarlijks compost of mest toe voor een gezonde groei.

  Voor de beste groei en bloei is het aan te raden om de Aster in het voorjaar te bemesten met een algemene meststof voor bloeiende planten. Gebruik bij voorkeur een organische meststof en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei en minder bloemen.

  Mulch is een goede manier om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen bij het behouden van een constante bodemtemperatuur en het beschermen van de wortels tegen vorst. Het is aan te raden om in het voorjaar een laag mulch rondom de plant aan te brengen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' prefereert een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig voor een optimale groei van de plant. Het toevoegen van organische materialen zoals compost kan de pH-waarde van de bodem verbeteren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten zoals Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen', kunnen natuurlijke methoden zoals het gebruik van roofdieren en sprays op basis van plantaardige oliën worden toegepast. Ook regelmatig controleren op luizen, trips en andere schadelijke insecten is belangrijk om vroegtijdig in te grijpen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen indien nodig worden gebruikt, maar met mate en volgens de voorschriften.

 • Omschrijving

  Aster (Dumosus Grp) 'Schneekissen' is een compact groeiende vaste plant met een tapijt van witte bloemen. De bloemen bloeien van de zomer tot in de herfst en trekken vlinders aan. 'Schneekissen' gedijt goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig. Deze aster is geschikt voor borders, rotstuinen en als bodembedekker. Regelmatig snoeien bevordert een compacte groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.