Aster (Dumosus Grp) 'Silberball'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' er en kompakt og busket flerårig plante med sølvfarvede blomster. Blomsterne har en markant lilla skive i midten og blomstrer sent på sommeren og efteråret. 'Silberball' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilskud til en blomsterbed eller grænse. Denne Astertype trives bedst i veldrænet jord og et solrigt sted i haven. Regelmæssig beskæring hjælper med at holde planten sund og kompakt.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der vokser og blomstrer igen årligt. Det anbefales at klippe de døde stængler af om foråret, så planten kan skyde friskt igen.

  Denne plante er hårdfør ned til -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten mod frost om vinteren. Planten trives godt i et tempereret klima.

  Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' er let at vedligeholde og trives godt i haven. Den kræver regelmæssig vanding og beskæring for at forblive sund. Det er en stærk og holdbar haveplante.

  Asters har brug for i gennemsnit cirka 30 cm plads mellem hinanden for at kunne vokse godt. Sørg for tilstrækkelig plads omkring planterne, så de kan udvikle sig ordentligt. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den rette plads.

  Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' har brug for mindst 6 timers direkte sollys om dagen for at vokse og blomstre ordentligt. I skyggen vil væksten og blomstringen af planten blive reduceret. Det anbefales at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Asterplanten har brug for regelmæssig vanding, især i varme sommermåneder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt. Generelt anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejret og jordforholdene.

  Ja, denne plante er meget attraktiv for sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, de producerer. Det er et godt valg til haver, der ønsker at bidrage til biodiversitet og bevarelsen af bestøvende insekter.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' er godt for biodiversiteten, fordi den tiltrækker sommerfugle og bier med sine nektarfyldte blomster. Det giver føde og skjulesteder for forskellige insektarter i haven. Derudover kan planten hjælpe med at forbedre og beskytte jorden.

  Denne plante blomstrer i august og september måneder, og blomstringsperioden varer cirka 4 til 6 uger.

  Ja, Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' kan godt lide fuld sol. Det er en stærk havplante, der trives godt i solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt vand ved høje temperaturer.

  Nej, Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' er ikke spiselig. Den er primært beregnet til dekorative haveplanter. At indtage denne plante kan være skadelig for helbredet.

  Ja, mange planter har evnen til at dæmpe lyd og bidrage til et roligt miljø i haven. Derudover forbedrer planter også luftkvaliteten og kan hjælpe med at reducere stress. Det er derfor muligt, at disse planter bidrager til at dæmpe lyden i din have.

 • Om foråret kan planten beskæres til ca. 10 cm over jorden. Fjern visne blomster regelmæssigt for at stimulere blomstringen. Hold planten kompakt og sund ved at beskære regelmæssigt.

  Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå, at rødderne står i vand. Det anbefales at give vand om morgenen, så planten har tilstrækkeligt med væske til at klare dagen.

  Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Sørg for, at pottemulden holder tilstrækkeligt på fugtigheden, men ikke bliver for våd. Brug eventuelt en blanding af pottemuld og sand for at forbedre dræningen.

  Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' trives bedst i veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Den foretrækker en jord med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for, at jorden ikke er for fugtig for at undgå rodødelæggelse.

  Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' trives bedst på en solrig placering med veldrænet jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at kunne vokse og blomstre godt. Sørg også for, at jorden ikke bliver for våd for at undgå rådne rødder.

  Haveplanter som Aster har generelt ikke brug for speciel vinterbeskyttelse. I strenge vintre kan ekstra mulchlag omkring planten hjælpe med beskyttelse mod frysning. Det er også vigtigt at beskære planten efter vinteren for at fremme væksten.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  Haveplanter som Aster har brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde. Brug en generel gødning til blomstrende planter om foråret for god vækst og blomstring. Overgødskning kan føre til for meget vækst og færre blomster.

  Mulch er vigtig for haveplanter, da det hjælper med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt. Ved at lægge et lag mulch omkring planten, forbliver jorden også ved en konstant temperatur. Vælg organisk materiale såsom kompost, barkflis eller træflis.

  Asters (Dumosus Grp) 'Silberball' trives bedst i neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sørge for god dræning for at undgå rod råd. I mere sure jordtyper kan planten have svært ved at optage næringsstoffer, hvilket kan hæmme væksten.

  For at bekæmpe skadedyr på havetplanter som Aster (Dumosus Grp) 'Silberball', kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller hvidløgsspray. Derudover er det vigtigt at inspicere planterne regelmæssigt for tilstedeværelse af insekter og om nødvendigt fjerne dem manuelt. Sørg også for god luftcirkulation omkring planten for at undgå skimmelsvamp.

 • Beskrivelse

  Aster (Dumosus Grp) 'Silberball' er en kompakt og busket flerårig plante med sølvfarvede blomster. Blomsterne har en markant lilla skive i midten og blomstrer sent på sommeren og efteråret. 'Silberball' tiltrækker sommerfugle og bier og er et smukt tilskud til en blomsterbed eller grænse. Denne Astertype trives bedst i veldrænet jord og et solrigt sted i haven. Regelmæssig beskæring hjælper med at holde planten sund og kompakt.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.