Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite'

Aster

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aster 'Snowsprite' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze. De plant heeft smalle groene bladeren en bloeit in de late zomer tot herfst met kleine, witte bloemen. De bloemen vormen een dichte bloemtros die aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. 'Snowsprite' is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de herfst en heeft een rustperiode in de winter. Het is een vaste plant die elk voorjaar opnieuw uitloopt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens vorstperiodes te beschermen met bijvoorbeeld een mulchlaagje of vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer opkomen en bloeien.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' is een gemakkelijke plant in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste tuingrond en zonnige locaties. Het is een sterke en winterharde tuinplant.

  "Asters hebben gemiddeld een ruimte van 30-45 cm nodig om volledig te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te ademen en zich goed te kunnen ontwikkelen. Houd bij het planten ook rekening met nabijgelegen planten en struiken."

  De Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In diepe schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is dus aan te raden de plant op een zonnige of licht beschaduwde plek te planten.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten draineren. Controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, Aster planten zijn vlinder- en bijenlokkend vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin en trekken nuttige bestuivers aan.

  Asters worden beschouwd als goede planten voor de biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze dragen bij aan het ecosysteem door bestuivers te voorzien van voedsel en nectar. Asters zijn een waardevolle toevoeging aan bloementuinen om de diversiteit aan insecten te ondersteunen.

  De Aster Dumosus Grp bloeit in de maanden augustus en september en de bloei kan tot wel twee maanden duren. Het is een perfecte toevoeging aan de tuin voor late zomer- en herfstbloei.

  Ja, de Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' kan goed tegen de volle zon en doet het goed op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende water krijgt bij warm weer om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, de Aster plant heeft een beperkte geluidsdempende werking door de bladeren en stengels. Echter, het effect is minimaal in vergelijking met specifieke geluidsdempende planten. Het is vooral bekend vanwege zijn prachtige bloemen en aantrekkelijke uitstraling in de tuin.

 • Het is aan te raden om Astertjes elk jaar in het voorjaar terug te snoeien tot net boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde takken gedurende het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om te ademen en zonlicht te ontvangen.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de wortelzone en vermijd het natmaken van de bladeren om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te drassig, om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig voeding en verpot de plant indien nodig.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' gedijt het best op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte en lucht krijgt om te groeien. Deze tuinplanten zijn ideaal voor borderbeplanting en kunnen goed gecombineerd worden met andere vaste planten.

  Tuinplanten zoals de Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' kunnen baat hebben bij winterbescherming, zoals het bedekken met mulch of het gebruik van een beschermende doek. Zo blijft de plant beschermd tegen vorst en koude temperaturen. Het is ook belangrijk om de plant goed water te geven voordat de winter begint om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant vraagt regelmatig water en een goed doorlatende bodem. Verwijder uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Geef in het voorjaar organische mest voor een gezonde groei.

  De Aster planten hebben een voorkeur voor goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Om de bloei te bevorderen kunnen ze baat hebben bij een bemesting met een evenwichtige meststof in het voorjaar. Het is belangrijk om de aanbevolen hoeveelheden te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken, wat gunstig is voor tuinplanten. Het beschermt ook de wortels tegen extreme temperaturen en bevordert een gezonde groei. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost als mulch voor het beste resultaat.

  De Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem in de gaten te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Aster (Dumosus Grp) 'Snowsprite', kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of het plaatsen van gaas om te voorkomen dat bijvoorbeeld slakken de plant beschadigen. Chemische bestrijdingsmiddelen kunnen ook worden gebruikt, maar wees voorzichtig en volg de instructies op de verpakking. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is ook belangrijk om snel in te kunnen grijpen.

 • Omschrijving

  De Aster 'Snowsprite' is een compacte vaste plant met een bossige groeiwijze. De plant heeft smalle groene bladeren en bloeit in de late zomer tot herfst met kleine, witte bloemen. De bloemen vormen een dichte bloemtros die aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. 'Snowsprite' is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen en als snijbloem. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en volle zon tot halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.