Astilbe chinensis 'Pumila'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe chinensis 'Pumila' is een laagblijvende vaste plant met een compacte groeiwijze en donkergroen blad. Vanaf de zomer produceert de plant pluimen met kleine roze bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Deze astilbe staat graag op een vochtige, goed doorlatende grond en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. 'Pumila' is een sterke en winterharde soort die goed kan worden toegepast in borders, langs vijvers of in rotstuinen. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant in vorm te blijven en zorgt voor een gezonde groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe chinensis 'Pumila' is niet groenblijvend. Het is een bladverliezende tuinplant die in de winter zijn blad verliest. Het groeit weer terug in het voorjaar.

  Astilbe chinensis 'Pumila' is winterhard tot ongeveer -25 graden Celsius. Deze plant kan dus goed overleven in koude winters. Het is aan te raden om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst.

  Ja, Astilbe chinensis 'Pumila' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant vereist regelmatig water geven en bemesten, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. Astilbe chinensis 'Pumila' is een duurzame en winterharde tuinplant.

  Astilbe chinensis 'Pumila' heeft ruimte nodig om zich goed te kunnen verspreiden en groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten, ongeveer 30 tot 50 centimeter. Hierdoor krijgt de plant genoeg ruimte om zich te ontwikkelen.

  Ja, Astilbe chinensis 'Pumila' groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een plant die goed gedijt onder bomen of in de nabijheid van gebouwen waar weinig direct zonlicht komt. Het is een ideale keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Astilbe chinensis 'Pumila' houdt van een vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven. Over het algemeen heeft deze plant ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Ja, Astilbe planten staan bekend om hun bloemen die vlinders en bijen kunnen lokken met hun nectarrijke bloemen. De bloemen trekken ook andere bestuivers aan zoals hommels en zweefvliegen. Astilbes zijn dus zeker aantrekkelijk voor vlinders en bijen in de tuin.

  ja, door de mooie bloemen van deze plant worden bestuivers aangetrokken, zoals bijen en vlinders. Dit kan bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Planten zorgen ook voor schaduw en beschutting voor kleine dieren.

  Astilbe chinensis 'Pumila' bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Astilbes hebben de voorkeur voor een halfschaduwrijke locatie in de tuin en zijn gevoelig voor felle zon. Het is daarom beter om ze te planten op een plek waar ze wat beschutting krijgen tegen de volle zon. Te veel zonlicht kan de plant doen verbranden en uitdrogen.

  Nee, de Astilbe chinensis 'Pumila' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren omdat het giftig kan zijn voor mensen en dieren. Het is bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft de eigenschap om geluid te dempen door middel van de bladeren en bloemen. Het kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen en een rustige omgeving te creëren.

 • Astilbe chinensis 'Pumila' moet na de bloei worden teruggesnoeid om de plant gezond te houden en om de bloei van het volgende seizoen te bevorderen. Verwijder de uitgebloeide bloemaren en knip de bladeren die verkleurd of beschadigd zijn terug tot aan de grond. Doe dit in het najaar of vroege voorjaar.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat. Water geven in de vroege ochtend of late namiddag is het beste.

  De plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te droog of te nat is. Meng eventueel potgrond met compost voor een optimale groei en bloei.

  Astilbe chinensis 'Pumila' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. Een humusrijke bodem zal de groei en bloei van deze plant bevorderen. Zorg ervoor dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft.

  Deze plant houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet te nat. Ze kunnen goed gedijen in vochtige en licht zure grond.

  De Astilbe chinensis 'Pumila' kan in de winter wat extra bescherming gebruiken, zoals een dikke laag mulch rond de basis van de plant. Dit helpt om de wortels te beschermen tegen vorstschade. Het is ook een goed idee om de plant af te dekken met vliesdoek of een omgekeerde pot om te voorkomen dat de vorst de plant beschadigt.

  Astilbes gedijen het best in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw. Regelmatig water geven is belangrijk, vooral tijdens droge periodes. Na de bloei kunnen de uitgebloeide bloemaren worden weggeknipt om nieuwe groei te bevorderen.

  Astilbes hebben behoefte aan een voedzame bodem en kunnen worden bemest met een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van de meststof niet te overschrijden om wortelverbranding te voorkomen. Te veel mest kan leiden tot weelderige groei van het blad en minder bloei.

  Mulch diep rond de plant om de wortels koel en vochtig te houden, vooral bij warm weer. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Vernieuw de mulchlaag elk jaar in het voorjaar om de voedingsstoffen vast te houden en onkruidgroei tegen te gaan.

  Astilbes geven de voorkeur aan zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Een goede zuurgraad is essentieel voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het controleren en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen om optimale omstandigheden te creëren voor Astilbe chinensis 'Pumila'.

  Er zijn verschillende natuurlijke manieren om ongedierte in de tuin te bestrijden, zoals het gebruik van roofinsecten, lieveheersbeestjes en vogels die de schadelijke insecten opeten. Ook kunnen plantenziekten voorkomen worden door de planten regelmatig te controleren op symptomen en deze indien nodig te behandelen met milieuvriendelijke middelen. Daarnaast is het belangrijk om de planten op de juiste manier te verzorgen zodat ze sterk en gezond blijven en minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  Astilbe chinensis 'Pumila' is een laagblijvende vaste plant met een compacte groeiwijze en donkergroen blad. Vanaf de zomer produceert de plant pluimen met kleine roze bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Deze astilbe staat graag op een vochtige, goed doorlatende grond en gedijt goed in halfschaduw tot schaduw. 'Pumila' is een sterke en winterharde soort die goed kan worden toegepast in borders, langs vijvers of in rotstuinen. Regelmatig snoeien na de bloei helpt de plant in vorm te blijven en zorgt voor een gezonde groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.