Astilbe chinensis 'Purpurkerze'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe chinensis 'Purpurkerze' is een bloeiende vaste plant die bekend staat om zijn pluimachtige bloemen in een diepe paarse kleur. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm. 'Purpurkerze' bloeit in de zomer en trekt bijen en vlinders aan in de tuin. Deze astilbe doet het goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw worden geplant. Het is een mooie borderplant die kleur en textuur toevoegt aan de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe chinensis 'Purpurkerze' is niet groenblijvend. Het verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer terug met nieuw blad. Het is een vaste plant die goed gedijt in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Dit betekent dat hij de gemiddelde Nederlandse winter goed kan overleven. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen extreme kou.

  Ja, Astilbe chinensis 'Purpurkerze' is een gemakkelijk te onderhouden tuinplant. Deze plant vereist regelmatig water geven en een goed doorlatende bodem. Daarnaast is het belangrijk om de verwelkte bloemen te verwijderen voor een langere bloei.

  Astilbe chinensis 'Purpurkerze' heeft ongeveer 40-50 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt door niet te dicht op elkaar te planten. Het is belangrijk om de omgeving goed te onderhouden en regelmatig te bemesten voor optimale groei.

  Ja, Astilbe chinensis 'Purpurkerze' groeit goed in de schaduw. Deze plant is zeer geschikt voor schaduwrijke plekken in de tuin. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden voor optimale groei.

  Astilbe chinensis 'Purpurkerze' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Het is goed om de grond tussen gietbeurten in licht vochtig te houden.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt het een mooie toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Astilbe chinensis 'Purpurkerze' trekt vlinders en bijen aan, waardoor het bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het bladafval van de plant kan ook dienen als voedsel voor verschillende bodemorganismen. Daarnaast biedt de plant schuilplaatsen voor kleine insecten en andere dieren.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden juni en juli en blijft ongeveer 4-6 weken in bloei.

  Astilbe chinensis 'Purpurkerze' kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, de Astilbe chinensis 'Purpurkerze' is niet eetbaar en wordt voornamelijk geteeld als tuinplant voor decoratieve doeleinden. Het consumeren van delen van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om alleen planten te eten die bekend staan als eetbaar en veilig voor consumptie.

  Ja, astilbe planten staan bekend om hun grote bladeren en pluimachtige bloemen die geluid kunnen dempen door geluidstrillingen te absorberen. Het planten van astilbe in de tuin kan helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid en zorgen voor een rustigere omgeving.

 • Deze plant moet na de bloei worden teruggesnoeid tot vlak boven de grond om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Over het algemeen vereist deze plant weinig snoeiwerk.

  Geef regelmatig water aan deze plant, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat u opnieuw water geeft.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ook voor voldoende voedingsstoffen in de potgrond door af en toe bij te mesten.

  Astilbe chinensis 'Purpurkerze' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond. De bodem dient vruchtbaar te zijn en een licht zure pH te hebben. Zorg voor een humusrijke bodem voor optimale groei en bloei.

  Astilbes gedijen het beste op een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Ze houden van vochtige, goed doorlatende grond en kunnen goed groeien in vochtige omstandigheden. Zorg ervoor dat de plant niet in de volle zon staat om verbranding te voorkomen.

  Tijdens de winter heeft de plant extra bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met mulch of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat om rot te voorkomen.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te bevorderen en snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden. Geef de plant in het voorjaar organische meststof voor een gezonde groei.

  Het is aan te raden om Tuinplanten voeding te geven in het voorjaar voordat de planten beginnen te groeien. Gebruik organische meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor bloeiende planten. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen om overbemesting te voorkomen.

  Mulch is een goede manier om de grond rondom deze plant vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Het zorgt ervoor dat de wortels beschermd zijn tegen extreme weersomstandigheden en dat de plant gezond blijft. Het is aan te raden om organisch mulchmateriaal te gebruiken, zoals bladeren of schors.

  Astilbe chinensis 'Purpurkerze' houdt van een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat. Het is raadzaam om af en toe de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig bij te sturen met bijvoorbeeld compost of turf.

  Astilbes zijn over het algemeen niet vatbaar voor ernstige plagen of ziekten. Om ongedierte zoals slakken en bladluizen te voorkomen, kunt u regelmatig controleren op tekenen van schade en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Het is ook nuttig om de planten goed te bemesten en voldoende water te geven om ze gezond en sterk te houden.

 • Omschrijving

  Astilbe chinensis 'Purpurkerze' is een bloeiende vaste plant die bekend staat om zijn pluimachtige bloemen in een diepe paarse kleur. De plant heeft een bossige groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 60-70 cm. 'Purpurkerze' bloeit in de zomer en trekt bijen en vlinders aan in de tuin. Deze astilbe doet het goed in vochtige, goed doorlatende grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw worden geplant. Het is een mooie borderplant die kleur en textuur toevoegt aan de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.