Astilbe chinensis 'Rubra'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe chinensis 'Rubra' er en staude, der er kendt for sine smukke røde blomster, der blomstrer om sommeren. Planten har fint fjerskåret løv og vokser med en oprejst vækstform. 'Rubra' er et populært valg i bedet eller langs vandkanten takket være dens smukke blomstring og tiltrækkende løv. Denne astilbe trives i en fugtig, veldrænet jord og klarer sig godt i halvskygge til skyggefulde områder. Det er en nem plante at vedligeholde, der kan formere sig over tid gennem frøspredning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astilbe chinensis 'Rubra' er ikke stedsegrøn.

  Astilbe chinensis 'Rubra' er vinterhårdfør ned til cirka -20 grader Celsius. Denne plante kan godt tåle temperaturer under frysepunktet. Om vinteren er det en god idé at beskytte planten mod hård frost.

  Ja, planten er let at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Astilbe chinensis 'Rubra' er vinterhårdfør og trives godt i fugtig, veldrænet jord. Det anbefales at give planten regelmæssigt vand og beskære den efter blomstringsperioden.

  Astilbe chinensis 'Rubra' har brug for ca. 30-40 cm plads for at kunne vokse optimalt og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og få tilstrækkeligt lys og luft. Husk også på plantens væksthøjde, når du bestemmer plantens afstand.

  Astilbe chinensis 'Rubra' trives godt i skyggefulde områder. Det er en ideel plante til skyggefulde bede eller under træer og buske. Sørg for tilstrækkeligt fugtig jord for at optimere væksten.

  Astilbes har regelmæssigt brug for vand, især i varme somre. Generelt anbefales det at vande planten 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemblødt.

  Ja, Astilbe chinensis 'Rubra' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af den rige nektar, som blomsterne producerer. Derfor kan planten være et smukt bidrag til en have, der sigter mod at tiltrække bestøvere.

  Ja, planten Astilbe chinensis 'Rubra' kan bidrage til biodiversiteten i haven ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover kan planten også fungere som skjulested for små dyr i haven. Tilføjelsen af forskellige planter til haven kan medføre en sundere og mere afbalanceret leveplads for forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer fra juli til september, og blomstringen varer cirka 4 til 6 uger.

  Planten tåler ikke godt fuld sol og foretrækker derfor et sted i halvskygge til skygge. For meget sol kan få bladene til at brænde. Det anbefales at plante planten et beskyttet sted.

  Nej, planten Astilbe chinensis 'Rubra' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af dens dekorative blomster og blade. At indtage den kan medføre uønskede sundhedseffekter.

  Astilbe chinensis 'Rubra' har potentiale til at dæmpe lyd lidt på grund af dets tætte løv. Det er dog ikke den mest effektive plante til lyddæmpning sammenlignet med andre arter. Det kan stadig give lidt reduktion af lyd i en have.

 • Astilbe chinensis 'Rubra' skal beskæres om foråret lige over jorden for at fremme væksten. Fjern døde blade og blomster for at holde planten sund. Forsøg ikke at fjerne for meget af planten, da dette kan resultere i nedsat blomstring.

  Astilbe chinensis 'Rubra' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke for vandtæt. Vand planten helst om morgenen eller sent om aftenen.

  Astilber trives bedst i fugtig, veldrænet pottemuld. Sørg for, at planten ikke tørrer ud, og giv regelmæssigt vand, især i varme perioder. Brug helst pottemuld med vermiculit til at regulere fugtigheden.

  Astilbes trives bedst i fugtig, godt drænet jord med en gennemsnitlig til høj organisk indhold. De trives godt i sure til neutrale jorde og kræver regelmæssig vanding for at overleve. Næringsrig jord vil bidrage til sund vækst og blomstring af planten.

  Astilbe chinensis 'Rubra' trives bedst på en placering i halvskygge til skygge. Sørg for, at jorden er fugtig og humusrig. Undgå for meget direkte sollys for at forhindre forbrænding af bladene.

  For at beskytte en plante ordentligt om vinteren, er det en god idé at dække den med et tykt lag mulch eller blade. Du kan også bruge en beskyttende konstruktion såsom en havefleece eller -fleece. Sørg desuden for, at jorden omkring planten er godt drænet for at undgå rodrot.

  Astilbe chinensis 'Rubra' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Planten trives bedst på et sted med fugtig, veldrænet jord. Fjern regelmæssigt visne blomster og blade for at holde planten sund.

  Astilbes har brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre godt. Brug en gødning rig på kvælstof for at hjælpe planten med væksten. Gød planten om foråret og eventuelt en gang mere halvvejs gennem vækstsæsonen.

  Astilbe chinensis 'Rubra' har brug for et lag muld for at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Muld beskytter rødderne mod ekstreme temperaturer og sikrer en sund vækst. Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten årligt.

  Astilbes trives bedst i sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den for at holde planten sund. Astilbes er en smuk kantplante, der har brug for fugtig og veldrænet jord.

  Astilbes er generelt ikke følsomme over for skadedyr, men nogle mulige trusler inkluderer snegle og bladlus. For at bekæmpe skadedyr kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller mariehøns. At regelmæssigt kontrollere planten for tegn på skadedyr og manuelt fjerne dem kan også være effektivt.

 • Beskrivelse

  Astilbe chinensis 'Rubra' er en staude, der er kendt for sine smukke røde blomster, der blomstrer om sommeren. Planten har fint fjerskåret løv og vokser med en oprejst vækstform. 'Rubra' er et populært valg i bedet eller langs vandkanten takket være dens smukke blomstring og tiltrækkende løv. Denne astilbe trives i en fugtig, veldrænet jord og klarer sig godt i halvskygge til skyggefulde områder. Det er en nem plante at vedligeholde, der kan formere sig over tid gennem frøspredning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.