Astilbe (Arendsii Grp) 'Amethyst'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Amethyst' is een prachtige vaste plant met opvallende pluimen bloemen in een rijke amethistkleur. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de Astilbe is donkergroen en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. 'Amethyst' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Deze plant is ideaal voor vochtige borders, langs vijvers of in schaduwrijke tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbes zijn bladverliezende vaste planten en zijn niet groenblijvend. In de winter verliezen ze hun bladeren om in het voorjaar weer fris nieuw blad aan te maken. Deze planten zijn perfect voor in de tuin en bloeien in de zomer met prachtige pluimen.

  Astilbe is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is een sterke plant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen goed gedijen in zowel zon als schaduwrijke omgevingen. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de dode bloemen te verwijderen om de groei te stimuleren.

  Astilbe 'Amethyst' heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende lucht en watercirculatie is rondom de plant. Plant de Astilbe in goed doorlatende grond op een plek met halfschaduw.

  Ja, Astilbe planten groeien goed in de schaduw. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen een prachtige toevoeging zijn aan schaduwrijke tuinen. Zorg ervoor dat ze voldoende water en voeding krijgen voor optimale groei.

  Astilbe 'Amethyst' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, Astilbe planten zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een vlindertuin of bijentuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt om de bloemen te laten bloeien en insecten aan te trekken.

  Astilbe is goed voor de biodiversiteit in de tuin, omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast zorgt de plant voor schaduw en beschutting voor kleine dieren zoals insecten. Astilbe draagt bij aan een gezonde en diverse tuin ecosystemen.

  Astilbe bloeit in de maanden juni en juli. De bloei kan duren van ongeveer vier tot zes weken.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Amethyst' kan niet goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een plek met halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende vochtig te houden, vooral tijdens droge periodes. Het is een goede keuze voor in de schaduwtuin.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt voor zijn decoratieve bladeren en bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid en wordt daarom niet aanbevolen. Het is belangrijk om enkel eetbare planten te eten en de planten in de tuin niet te verwarren met voedsel.

  Astilbe planten staan bekend om hun blad dat geluid kan dempen en zorgen voor een rustige sfeer in de tuin. Deze eigenschap maakt ze geschikt voor het verminderen van geluidsoverlast. Het is echter belangrijk op te merken dat de mate van geluidsdemping afhangt van diverse factoren zoals de dichtheid van de beplanting.

 • Astilbe (Arendsii Grp) 'Amethyst' moet worden teruggesneden in het najaar tot vlak boven de grond. Verwijder dode bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Snoei ook uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de Astilbe plant, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd echter dat de plant in natte grond staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Astilbes hebben vochtige en goed doorlatende grond nodig. Gebruik bij voorkeur humusrijke potgrond. Zorg voor voldoende voeding en water voor een gezonde groei.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Amethyst' gedijt het best in vochtige en goed doorlatende grond. De bodem dient humusrijk en zuur te zijn. Zorg voor voldoende vocht in droge periodes om de plant gezond te houden.

  Astilbes groeien het beste in de halfschaduw tot schaduw. Ze gedijen goed in vochtige, humusrijke grond. Zorg voor voldoende vocht in de grond, maar voorkom wateroverlast.

  Om Astilbe (Arendsii Grp) 'Amethyst' te beschermen in de winter, kun je een laag mulch rond de plant aanbrengen. Dit helpt de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast is het ook aan te raden om de afgestorven bladeren in het najaar te verwijderen om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilbe is een relatief makkelijke plant in onderhoud. Zorg voor vochtige grond en halfschaduw tot schaduw. Verwijder uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Astilbe heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel een speciale meststof voor zuurminnende planten in de zomer. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

  Astilbes hebben mulch nodig om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Een laag organisch materiaal, zoals bladeren of compost, rond de plant zal helpen bij het behouden van vocht en het verbeteren van de bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt geplaatst om rotting te voorkomen.

  Astilbes prefereren een neutrale tot lichtzure bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Het toevoegen van organische compost kan de zuurgraad en structuur van de bodem verbeteren.

  Astilbes zijn over het algemeen niet gevoelig voor plagen en ziekten. Om ongedierte zoals bladluizen te voorkomen, kunt u regelmatig controleren op tekenen van plagen en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Houd de planten gezond door ze voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Amethyst' is een prachtige vaste plant met opvallende pluimen bloemen in een rijke amethistkleur. De plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. Het blad van de Astilbe is donkergroen en vormt een mooi contrast met de kleurrijke bloemen. 'Amethyst' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Deze plant is ideaal voor vochtige borders, langs vijvers of in schaduwrijke tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.