Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' is een prachtige vaste plant met fijne, pluimachtige bloemen in een lichtroze tot paarse kleur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn mooi gevederd en hebben een frisgroene kleur. 'Cattleya' houdt van een vochtige bodem en een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Het is een ideale plant voor in vochtige borders of langs de vijver.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn bladeren verliest en in het voorjaar weer opnieuw begint te groeien. Het is aan te raden om de plant in de herfst terug te snoeien.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant kan temperaturen onder het vriespunt overleven, maar kan bescherming nodig hebben tijdens strenge winters. Het is aan te raden om mulch of stro rond de plant te leggen voor extra isolatie.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en doen het goed in vochtige grond en halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten in het voorjaar zorgt voor gezonde groei en bloei. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen kan de plant ook helpen om langer te bloeien.

  Astilbes hebben ongeveer 30 tot 60 centimeter ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Ze kunnen goed groeien in groepen en vormen mooie volle borders. Zorg voor voldoende licht en water voor een optimale groei.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende grond en kunnen gedijen in de schaduw. Ze kunnen echter ook tolereren enigszins zonnige omstandigheden, zolang ze voldoende vocht krijgen. Over het algemeen zijn astilbes ideale schaduwplanten voor de tuin.

  Astilbes moeten regelmatig en gelijkmatig vochtig worden gehouden, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen hebben ze ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  Ja, Astilbe planten zijn geliefd bij vlinders en bijen vanwege hun nectarrijke bloemen. De bloemen trekken deze insecten aan en helpen bij de bestuiving van de plant. Astilbe planten zijn daarom een goede keuze voor een vlinder- en bijenvriendelijke tuin.

  Ja, Astilbes zijn goed voor biodiversiteit omdat ze vlinders en bijen aantrekken met hun nectarrijke bloemen en schaduwrijke bladeren bieden habitat voor kleine dieren. Het toevoegen van deze planten aan een tuin kan de diversiteit aan planten en dieren in de omgeving verhogen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' bloeit meestal in de maanden juni en juli. De bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' kan niet goed tegen de volle zon en geeft de voorkeur aan een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen en ervoor zorgen dat de bloemen en bladeren verbranden. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte locatie te planten om de gezondheid en groei te bevorderen.

  Nee, de plant Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' is niet eetbaar. Het is belangrijk om geen planten uit de tuin te eten tenzij ze expliciet gekweekt zijn voor consumptie. Het consumeren van niet-eetbare planten kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Astilbe planten hebben dichte bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen, waardoor ze enigszins geluidsdempend kunnen zijn in de tuin. Het effect zal echter beperkt zijn en hangt af van de grootte en dichtheid van het geplante gebied. Andere factoren zoals de omgeving en materialen hebben ook invloed op geluidsdemping.

 • Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya" kan aan het einde van de bloeiperiode worden teruggesnoeid tot aan de grond om de plant op te frissen. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren gedurende het groeiseizoen om de plant gezond te houden. Regelmatig onderhoudssnoei is aan te raden om de plant in goede conditie te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Vermijd echter dat de plant in een wateroverlast komt te staan. Geef vooral meer water tijdens warme periodes en droge dagen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur is en meng eventueel wat compost door de potgrond voor extra voeding. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen om wortelrot te voorkomen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond. Zorg voor een vruchtbare bodem met organisch materiaal voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur is en een pH-waarde van ongeveer 6,0 tot 7,0 heeft.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' heeft een standplaats in de halfschaduw tot schaduw nodig en gedijt goed in vochtige, humusrijke grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen harde wind en de middagzon om verbranding te voorkomen.

  Om Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' te beschermen tegen de koude winter, kan je mulch rond de plant aanbrengen. Daarnaast kan je ook een laag bladeren over de plant leggen voor extra isolatie. Zorg er wel voor dat de plant voldoende luchtcirculatie heeft om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig en gedijen het beste op vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende mulch om de grond vochtig te houden en verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te bevorderen.

  Astilbe planten hebben behoefte aan voedzame grond voor een goede groei en bloei. Bemesten met organische meststoffen in het voorjaar en de zomer zal de plant helpen gezond te blijven. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan bladgroei en een verminderde bloei.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag van 5-10 cm mulch aan rond de plant, maar houd de stam vrij van mulch om verstikking te voorkomen.

  Astilbes groeien het beste in een zure grond met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of compost. Een te hoge pH kan leiden tot moeilijke groei en bloei van de plant.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' kan last hebben van ongedierte zoals bladluizen, slakken en rupsen. Om dit te bestrijden kan je gebruik maken van milieuvriendelijke methoden zoals het besproeien met een oplossing van water en zeep of het uitzetten van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  De Astilbe (Arendsii Grp) 'Cattleya' is een prachtige vaste plant met fijne, pluimachtige bloemen in een lichtroze tot paarse kleur. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De bladeren zijn mooi gevederd en hebben een frisgroene kleur. 'Cattleya' houdt van een vochtige bodem en een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Het is een ideale plant voor in vochtige borders of langs de vijver.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.