Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' is een vaste plant met prachtige, pluimvormige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een zachte roze kleur en steken mooi af tegen het donkergroene blad. Deze plant houdt van vochtige grond en doet het goed in de halfschaduw tot schaduw. 'Federsee' is een compacte soort die niet al te hoog wordt en daardoor geschikt is voor kleine tuinen of borders. Deze astilbe trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een sfeervolle uitstraling in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een vaste plant die in de lente opkomt en bloeit in de zomer. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant in de tuin.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' heeft een winterhardheid van -20 tot -25 graden Celsius. Het is een winterharde tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorstperiodes.

  Astilbes zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze gedijen het beste in vochtige grond en hebben regelmatig water nodig. Het is belangrijk om dode bloemen te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

  Astilbes hebben gemiddeld een ruimte nodig van 30 tot 45 cm tussen elke plant voor optimale groei. Zorg ervoor dat de planten voldoende lucht en zonlicht krijgen door ze niet te dicht op elkaar te planten. Overbevolkte planten kunnen leiden tot minder bloei en minder gezonde planten.

  Ja, Astilbe planten groeien goed in de schaduw. Ze gedijen goed op vochtige en vruchtbare grond en geven de voorkeur aan een beschutte locatie. Ze kunnen zelfs wat ochtendzon verdragen.

  Astilbe houdt van vochtige grond, daarom heeft de plant regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water, afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de plant met natte voeten staat.

  Ja, Astilbe planten staan erom bekend vlinders en bijen aan te trekken vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze spelen dus een belangrijke rol in het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin. Het zijn mooie aanvullingen op een vlindertuin of bijentuin.

  Astilbe planten zijn goed voor biodiversiteit omdat ze nectar leveren voor bijen en vlinders. Ze kunnen ook kleine dieren zoals vogels aantrekken door beschutting te bieden. Door het toevoegen van Astilbe planten aan uw tuin, helpt u bij het bevorderen van een gezonde biodiversiteit.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' bloeit meestal in de maanden juni, juli en augustus. De bloei kan tot wel 6 tot 8 weken duren.

  Astilbe (Arendsii Grp)-variëteiten zoals 'Federsee' kunnen niet goed tegen de volle zon. Ze doen het beter op een plek met wat schaduw of halfschaduw. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren en bloemen van de plant.

  Astilbe planten zijn niet eetbaar en worden meestal gebruikt als decoratieve tuinplanten vanwege hun mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten en andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom sterk afgeraden om Astilbe planten te eten.

  Astilbe planten hebben geen geluidsdempende eigenschappen. Planten zoals gras en hagen worden vaak gebruikt voor geluidsdemping in de tuin. Astilbe planten staan bekend om hun pluimvormige bloemen en sierlijke bladeren.

 • Astilbes kunnen na de bloei verwelkte bloemstelen en bladeren verwijderen om de plant er netjes uit te laten zien. Oude of beschadigde bladeren kunnen in het voorjaar worden teruggesneden tot aan de grond om de plant gezond te houden. Verder is snoeien niet noodzakelijk voor deze plantensoort.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft vochtige, goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk om de grond regelmatig en gelijkmatig vochtig te houden. Gebruik een voedzame potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een goede groei en bloei.

  Astilbes groeien het best in vochtige, goed doorlatende grond met een hoge organische stofgehalte. Daarnaast gedijen ze goed in zure tot neutrale bodems en hebben ze een voorkeur voor halfschaduw. De bodemkwaliteit heeft een grote invloed op de gezondheid en groei van deze tuinplant.

  Astilbes groeien het beste op een vochtige plek in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een humusrijke en goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen felle middagzon.

  Voor winterbescherming is het aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de wortels te beschermen. Ook kan een laag bladeren over de plant worden gelegd om vorstschade te voorkomen. In strenge winters kunnen extra beschermingsmaatregelen nodig zijn, zoals het afdekken met vliesdoek of het verplaatsen van de plant naar een beschutte plek.

  Astilbes hebben vochtige, goed doorlatende grond nodig en gedijen het beste in halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Ze moeten regelmatig worden bewaterd en in het voorjaar bemest met organische meststoffen. Verwelkte bloemen moeten regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren.

  Astilbes hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond en bloeiend te blijven. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en eventueel nog eens in de zomer voor optimale groei. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en verminderde bloei.

  Het wordt aanbevolen om Astilbe in het voorjaar te mulchen met compost of bladeren om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Mulch voorkomt ook dat de wortels van de plant te warm worden tijdens hete zomerdagen. Rottend mulch kan voedingsstoffen afgeven aan de plant en de bodem verbeteren.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' gedijt het beste in een zure bodem met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is, omdat de plant beter groeit in zure omstandigheden. Een goede zuurgraad van de bodem bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' kan lastig gevallen worden door slakken en bladluizen. Om deze plagen te bestrijden, kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals diatomeeënaarde of biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Het regelmatig controleren van de plant en het schoonhouden van de omgeving kan ook helpen om ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Federsee' is een vaste plant met prachtige, pluimvormige bloemen die in de zomer bloeien. De bloemen hebben een zachte roze kleur en steken mooi af tegen het donkergroene blad. Deze plant houdt van vochtige grond en doet het goed in de halfschaduw tot schaduw. 'Federsee' is een compacte soort die niet al te hoog wordt en daardoor geschikt is voor kleine tuinen of borders. Deze astilbe trekt vlinders en bijen aan en zorgt voor een sfeervolle uitstraling in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.