Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer' is een prachtige vaste plant met diepgroen blad en opvallende pluimen van felrode bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Feuer' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. De bloemen van deze Astilbe variëteit geven een levendige en kleurrijke uitstraling aan borders en moerasachtige tuinen. Astilbe 'Feuer' kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en is een uitstekende keuze voor liefhebbers van kleurrijke en bloeiende planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbes zijn bladverliezend en verliezen hun bladeren in de herfst. Ze zijn geen groenblijvende planten. Deze eigenschap maakt ze geschikt voor borders en plantenbakken die behoefte hebben aan afwisseling gedurende het jaar.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer' is winterhard tot -20 graden Celsius. Deze plant kan dus vorst verdragen en overleeft de winter goed in ons klimaat. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij extreme vorst.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer' is een makkelijke plant in onderhoud. Zorg voor een vochtige grond en een schaduwrijke plek en de plant zal goed gedijen. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer' heeft gemiddeld ongeveer 40-50 cm ruimte nodig tussen andere planten. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden zodat deze goed kan groeien en zich kan verspreiden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt overschaduwd door andere planten in de tuin.

  Ja, Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer' groeit het beste in de schaduw of halfschaduw. Het is een ideale plant voor plekken in de tuin waar niet veel direct zonlicht komt. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Astilbe planten hebben behoefte aan regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes in de zomer. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, dus geef de planten ongeveer een keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Ja, Astilbe planten staan erom bekend dat ze vlinders en bijen aantrekken vanwege hun bloemen die nectar bevatten. Dit kan helpen bij bestuiving en het ondersteunen van de biodiversiteit in de tuin. Het is een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige insecten.

  Astilbe zijn goede planten voor biodiversiteit omdat ze bijen en vlinders aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Ze bieden ook schuilplaatsen voor kleine dieren in de tuin. Het planten van een mix van verschillende soorten planten is altijd bevorderlijk voor de biodiversiteit.

  Astilbe bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot augustus. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Astilbes kunnen beter gedijen in de schaduwrijke gebieden en kunnen verbranden als ze te veel direct zonlicht krijgen. Het wordt aanbevolen om ze te planten op een plek met gefilterd licht of halfschaduw. Zoek een locatie die bescherming biedt tegen de hete middagzon.

  Astilbe planten zijn niet eetbaar. Het is niet veilig om Astilbe planten te consumeren, aangezien ze giftig kunnen zijn voor mensen en dieren. Het is daarom belangrijk om Astilbe planten niet te eten.

  Astilbe planten zijn niet bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Deze planten worden voornamelijk gewaardeerd om hun decoratieve bloemen en bladeren in de tuin.

 • Astilbe moet in het voorjaar worden gesnoeid, net voordat de nieuwe groei begint. Verwijder dode en beschadigde bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Knip de bloemstelen helemaal terug tot aan de basis.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels van de plant te langdurig in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Astilbes groeien het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt, maar vermijd ook een teveel aan water om wortelrot te voorkomen. Geef regelmatig meststoffen om de groei en bloei te stimuleren.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. De bodem dient humusrijk te zijn en een neutrale pH te hebben voor optimale groei en bloei. Zorg voor een goede waterafvoer om wateroverlast te voorkomen.

  De Astilbe houdt van een standplaats in de halfschaduw tot schaduw, met vochtige, goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te nat blijft staan. Deze plant past goed in vochtige borders, langs vijvers of in schaduwtuinen.

  In de winter kan het helpen om de plant te beschermen door mulch rond de basis aan te brengen. Daarnaast is het verstandig om de plant in het voorjaar terug te snoeien om de groei te bevorderen. In strenge vorstperiodes is het aan te raden om de plant af te dekken met vliesdoek of jute.

  Astilbes verlangen vochtige grond en halfschaduw, en hebben regelmatig water nodig. Knip in het najaar de oude bloemaren af om de plant gezond te houden. Geef in het voorjaar organische mest om de groei te stimuleren.

  Astilbe planten hebben weinig bemesting nodig, omdat ze gevoelig zijn voor overbemesting. Gebruik een universele meststof voor borders in het voorjaar en eventueel wat extra organische mest in de herfst. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt, maar vermijd te veel mest om schade te voorkomen.

  Mulch de plant met een laag organisch materiaal om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit helpt ook bij het beschermen van de wortels tegen vorst in de winter. Vernieuw de mulch laag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Astilbes groeien het beste in zure, vochtige grond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aanpassingen te doen met behulp van meststoffen of bodemverbeteraars. Zo kunnen de planten optimaal groeien en bloeien.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, is het aan te raden regelmatig inspecties uit te voeren op mogelijke kapers. Om natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes aan te trekken, kan de plant in combinatie met andere planten worden geplaatst die gunstig zijn voor deze insecten. Indien er sprake is van ernstige plagen, kan er gebruik worden gemaakt van biologische of organische bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Feuer' is een prachtige vaste plant met diepgroen blad en opvallende pluimen van felrode bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Feuer' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en is geschikt voor halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. De bloemen van deze Astilbe variëteit geven een levendige en kleurrijke uitstraling aan borders en moerasachtige tuinen. Astilbe 'Feuer' kan tot ongeveer 60 cm hoog worden en is een uitstekende keuze voor liefhebbers van kleurrijke en bloeiende planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.