Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Gloria' is een prachtige vaste plant met donkergroen blad en pluimen van zachtroze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Gloria' kan goed gedijen in vochtige grond en halfschaduw, maar kan ook in de volle zon groeien mits voldoende vocht. Het is een sterke en betrouwbare plant die elk jaar terugkomt met mooie bloemen. Astilbe 'Gloria' is een aanwinst voor elke tuin en zorgt voor een prachtige toevoeging aan borders en bloembedden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria' is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren in de herfst en komt in het voorjaar weer opnieuw tot leven. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in de zomer.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Dit betekent dat de plant goed bestand is tegen koude temperaturen en vorst. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens extreme kou.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Deze plant vereist regelmatig water geven en gedijt goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen te verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren.

  Astilbe 'Gloria' heeft ongeveer 30 tot 40 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten voor optimale luchtcirculatie. Plant ze op een afstand van ongeveer 30 cm van elkaar.

  Ja, als lid van de Astilbe familie groeit deze plant goed in de schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig is en plant op een plek met weinig direct zonlicht. Perfecte keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Let op dat de grond niet te drassig wordt.

  Astilbe planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun nectarrijke bloemen. Deze planten zijn een goede keuze voor het aantrekken van deze nuttige bestuivers naar de tuin. Astilbe zijn populaire planten in bloemrijke borders en tuinen.

  Ja, astilbe planten zijn goed voor de biodiversiteit omdat ze bijen en andere bestuivers aantrekken met hun nectarrijke bloemen. Daarnaast bieden ze schuilmogelijkheden voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van diverse plantensoorten zoals astilbe kan de diversiteit aan flora en fauna in de tuin vergroten.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria' bloeit in de maanden juni en juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Deze plant staat bekend om zijn prachtige pluimen die tuinen opfleuren in de zomermaanden.

  Astilbe planten gedijen het beste in gedeeltelijke schaduw tot schaduwrijke omgevingen. Ze kunnen verbranden en uitdrogen in de volle zon. Het is daarom raadzaam om ze op een beschutte plek te planten met voldoende schaduw.

  Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en dient niet geconsumeerd te worden. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar zijn gekweekt.

  Ja, Astilbe planten hebben dicht blad en kunnen geluid enigszins dempen in de tuin. De bladeren absorberen geluidsgolven en verminderen daardoor geluidsoverlast. Astilbe kan daarom een goede keuze zijn voor het dempen van geluid in de tuin.

 • Astilbe 'Gloria' dient na de bloei teruggesnoeid te worden tot aan de grond om de plant gezond te houden en de groei van nieuw blad te stimuleren. Verwijder ook dode en beschadigde bladeren om de plant er mooi uit te laten zien. Het is aan te raden om de plant jaarlijks te snoeien voor het beste resultaat.

  Astilbe houdt van vochtige grond, dus het is belangrijk om regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar vermijd wel dat de plant met de wortels in het water staat. Het is aan te raden om 's ochtends of 's avonds water te geven om verdamping te minimaliseren.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen. Voeg indien nodig compost of andere organische meststoffen toe om de plant te voeden.

  Astilbes gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bemest. Vermijd zware, kleiachtige grond en zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt tijdens droge periodes.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende grond in halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de plant niet te veel in de zon staat, om verbranding van de bladeren te voorkomen. Geschikt voor borders en vochtige plekken in de tuin.

  Tijdens de winter is het aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wateroverlast te voorkomen. Langdurige blootstelling aan strenge vorst kan de plant beschadigen, vooral als de grond te nat is.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Ze kunnen profiteren van een jaarlijkse bemesting in het voorjaar en moeten na de bloei worden teruggesneden om nieuwe groei te stimuleren. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te verlengen.

  Astilbes hebben behoefte aan regelmatige bemesting met organische meststoffen, zoals compost of mestkorrels. Geef de planten in het voorjaar een algemene meststof die rijk is aan stikstof om de groei te stimuleren. Pas op met overbemesting, dit kan leiden tot een teveel aan blad en minder bloei.

  Mulch rond de plant met organisch materiaal zoals compost of boomschors om vocht vast te houden en de groei van onkruid te verminderen. Dit zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant. Pas op dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria' gedijt het best in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de bodem zuur te houden om de groei en bloei te optimaliseren. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen om de zuurgraad op peil te houden.

  Astilbe planten zijn over het algemeen niet gevoelig voor veelvoorkomende plagen, zoals bladluizen of slakken. Mocht er toch sprake zijn van ongedierte, dan kunnen natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals het plaatsen van insectenwerende planten in de buurt helpen. Daarnaast kan regelmatig inspectie van de plant en handmatig verwijderen van eventueel aanwezig ongedierte ook effectief zijn.

 • Omschrijving

  Astilbe 'Gloria' is een prachtige vaste plant met donkergroen blad en pluimen van zachtroze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Gloria' kan goed gedijen in vochtige grond en halfschaduw, maar kan ook in de volle zon groeien mits voldoende vocht. Het is een sterke en betrouwbare plant die elk jaar terugkomt met mooie bloemen. Astilbe 'Gloria' is een aanwinst voor elke tuin en zorgt voor een prachtige toevoeging aan borders en bloembedden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.