Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria Purpurea'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Gloria Purpurea' er en staudplante med smukke lilla blomsterstande, der blomstrer om sommeren. Bladene er dybt indskårne og har et bregne-lignende udseende. Denne astilbe har en kompakt vækst og når en højde på ca. 60-70 cm. Det er et populært valg til fugtige, skyggefulde haver og bede. Blomsterne er også populære hos bier og sommerfugle.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria Purpurea' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der skyder ud og blomstrer igen om foråret med smukke blomster. Det er vigtigt at beskære planten om efteråret, så den kan vokse godt igen om foråret.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria Purpurea' er vinterhærdet til omkring -20 grader Celsius. Denne plante kan derfor overleve godt i tempererede klimaer, hvor vintrene ikke er for strenge. Det er vigtigt at beskytte planten godt under køligere perioder.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria Purpurea' er generelt let at vedligeholde. Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder, og trives godt i fugtig og frugtbar jord. Det er vigtigt at fjerne visne blomster for at fremme blomstringen.

  Astilbes har brug for gennemsnitligt omkring 30 til 60 cm plads for at kunne vokse og sprede sig godt. Sørg også for tilstrækkeligt lys og fugtig jord for en sund vækst. Disse planter trives godt i bede, langs damme eller i potter og bakker.

  Ja, Astilbe-planter trives godt i skyggefulde områder af haven. De har brug for fugtig, veldrænet jord og tåler ikke direkte sollys. Indfaldende sollys om morgenen skader ikke.

  Astilbe 'Gloria Purpurea' har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Vand planten, når det øverste lag af jorden er tørret ud, cirka 1-2 gange om ugen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria Purpurea' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til en have, der ønsker at tiltrække disse insekter. Planten er derfor sommerfugl- og bifestrækkende.

  Astilbe-planter er kendt for deres tiltrækningskraft på insekter og bestøvere, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Ved at tilbyde deres blomster som en fødekilde, hjælper de med at bevare forskellige arter og skabe et sundt økosystem. Derudover kan Astilbe-planternes tætte blade også fungere som skjulested for små dyr.

  Astilbe blomstrer fra juni til august, og blomstringen varer cirka 6 til 8 uger.

  Astilbe foretrækker fugtig jord og foretrækker en placering i halvskygge til skygge. Direkte eftermiddagssol kan være skadelig for planten, så det er bedre at beskytte den mod direkte sol.

  Astilbe-planten er ikke spiselige. De dyrkes primært for deres dekorative blade og blomster. At indtage planten kan føre til sundhedsmæssige problemer.

  Astilbe planter er kendt for at dæmpe lyd på grund af deres tætte løvstruktur og langstrakte blade. Dette gør dem ideelle til at reducere omgivende støj i haven. Placering af Astilbe planter kan derfor hjælpe med at skabe et roligt og fredeligt udendørs område.

 • Astilbe-planter skal beskæres ned til jorden efter blomstring for at holde planten sund og fremme blomstringen til næste sæson. Fjern også eventuelle døde eller beskadigede blade og blomsterstilke. Beskær om efteråret for at gøre planten klar til vinteren.

  Astilbes har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre skimmeludvikling.

  Astilbe trives bedst i fugtig, humusrig jord. Sørg for, at pottemuld er godt drænerende for at undgå rodrot. En let sur pH-værdi af jorden er ideel til denne plante.

  Astilbe 'Gloria Purpurea' trives bedst i fugtig, veldrænet jord med en neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale og gød den regelmæssigt for at fremme vækst og blomstring. Undgå tør, kompakt eller sur jord for optimal vækst af denne haveplante.

  Astilbe er en plante, der trives bedst i halvskygge til skygge. Sørg for fugtig og humusrig jord for optimal vækst. Det er en ideel plante til fugtige bede eller langs en dam.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria Purpurea' har brug for beskyttelse mod hård frost om vinteren. Dæk planten med et lag muld eller blade for at beskytte rødderne. Sørg for, at jorden er godt drænet for at undgå skader på planten.

  Astilbe 'Gloria Purpurea' har brug for regelmæssig vanding og trives bedst i fugtig, veldrænet jord. Efter blomstringen kan de visne blomsteraks klippes af for at holde planten sund. Det er vigtigt at gøde planten årligt for en rig blomstring.

  Astilber har brug for regelmæssig gødning for at vokse og blomstre godt. Brug en organisk gødning om foråret og igen om sommeren for det bedste resultat. Sørg for, at jorden er godt drænet for en sund vækst.

  Mulching er vigtig for at bevare fugt og undertrykke ukrudtsvækst omkring planten. Brug organisk materiale som kompost eller bark som mulch. Påfør et lag på omkring 5-8 cm rundt om planten, men undgå at lægge det direkte op mod stænglerne for at undgå råd.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Gloria Purpurea' trives bedst i en sur jord med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. En sur jord sikrer optimal vækst og blomstring af denne plantetype. Det anbefales derfor at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  Astilbes er generelt ret resistente planter mod skadedyr. Hvis der alligevel er skadedyr, kan forebyggende brug af naturlige skadedyrsbekæmpelsesmidler som neemolie eller sæbevand hjælpe. Derudover kan regelmæssig inspektion for tegn på skadedyr og fjernelse af dem med det samme holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Astilbe 'Gloria Purpurea' er en staudplante med smukke lilla blomsterstande, der blomstrer om sommeren. Bladene er dybt indskårne og har et bregne-lignende udseende. Denne astilbe har en kompakt vækst og når en højde på ca. 60-70 cm. Det er et populært valg til fugtige, skyggefulde haver og bede. Blomsterne er også populære hos bier og sommerfugle.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.