Astilbe (Arendsii Grp) 'Hyazinth'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Astilbe (Arendsii Grp) 'Hyazinth' is een prachtige vaste plant met sierlijk geveerd blad en pluimen van kleine, roze bloemen die bloeien in de zomer. De bloemen staan op stevige, rechtopstaande stengels en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. Ideaal voor in borders of langs een vijverrand, waar het een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan de tuin. Deze Astilbe is gemakkelijk te onderhouden en breidt zich langzaam uit door middel van ondergrondse wortelstokken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Astilbe (Arendsii Grp) 'Hyazinth' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en groeit in het voorjaar weer uit tot een volle plant met prachtige bloemen. Het is een populaire tuinplant die veelal wordt gebruikt vanwege zijn opvallende bloeiwijze.

  Astilbes zijn winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze planten kunnen dus een gematigd koud klimaat verdragen en zijn geschikt voor Nederlandse tuinen. Het is aan te raden om Astilbes in de winter te beschermen tegen strenge vorst.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Hyazinth' is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Het vereist regelmatig water geven en een plek met wat schaduw. Het is raadzaam om de oude bloemstelen in het najaar af te knippen.

  Astilbe heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie te bevorderen. Houd ook rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de ruimte.

  Ja, Astilbe planten groeien goed in de schaduw en gedijen zelfs beter in vochtige, gedeeltelijk schaduwrijke omgevingen. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is en geef de plant regelmatig water om een gezonde groei te bevorderen. Deze tuinplanten kunnen goed gedijen in schaduwrijke tuinen en borders.

  Astilbes hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Over het algemeen is het aan te raden om de plant een tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig wordt.

  Ja, de plant Astilbe trekt vlinders en bijen aan dankzij de nectar die het produceert. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Astilbes zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege hun nectarrijke bloemen. Ze bieden beschutting voor kleine dieren en dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin. Hun bladeren zorgen voor een goede schuilplaats voor nuttige insecten.

  Astilbe bloeit van juni tot augustus en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Astilbe houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het is daarom belangrijk om de plant op een geschikte plek te planten waar hij voldoende beschutting heeft. Het liefst groeit Astilbe in vochtige, goed doorlatende grond.

  Nee, Astilbe (Arendsii Grp) 'Hyazinth' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn mooie bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen.

  Astilbe planten hebben dichte bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen, waardoor ze een zekere mate van geluidsdemping bieden. Het effect kan echter minimaal zijn, afhankelijk van de omgeving en het aantal planten in de tuin. Over het algemeen worden ze niet beschouwd als volledig geluidsdempend.

 • Astilbe planten moeten in het voorjaar gesnoeid worden, na de winter. Verwijder dode en beschadigde bladeren en bloemstelen om de plant gezond te houden. Knip de bloemstelen tot aan de basis van de plant af na de bloei om nieuwe groei te stimuleren.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilbe (Arendsii Grp) 'Hyazinth' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de pot regelmatig water te geven om de grond vochtig te houden.

  Astilbe gedijt het beste in goed doorlatende grond die vochtig is maar niet te nat. De bodem moet voedzaam en humusrijk zijn om de plant optimaal te laten groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de pH-waarde van de bodem neutraal tot licht zuur is voor de beste resultaten.

  Astilbe heeft een voorkeur voor een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en humusrijk is. Bescherm de plant tegen felle zon en uitdroging.

  Astilbe heeft over het algemeen weinig winterbescherming nodig, aangezien ze winterhard zijn. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en bedek de planten met een laagje mulch voor extra bescherming tegen vorst. Indien gewenst kunnen de stelen na de bloei worden afgeknipt om de plant er netjes uit te laten zien tijdens de winter.

  Astilbe heeft weinig onderhoud nodig, maar houdt van vochtige grond en halfschaduw. Verwijder dode bloemen om de bloeiperiode te verlengen. In het voorjaar kun je de plant delen om de groei te bevorderen.

  Astilbes hebben weinig bemesting nodig, maar ze kunnen profiteren van een keer per jaar een organische meststof in het voorjaar. Vermijd overbemesting, omdat dit de groei van bladeren boven bloemen kan stimuleren. Water geven na het bemesten om de voedingsstoffen naar de wortels van de plant te laten doordringen.

  Mulch deze plant in het voorjaar met organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels wordt aangebracht om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Astilbes geven de voorkeur aan zure bodems met een pH tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van zure meststoffen of compost. Planten in de verkeerde pH kunnen problemen met de groei en bloei veroorzaken.

  Astilbe planten zijn gevoelig voor slakken, bladluizen en spint. Om deze plagen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen toe te passen. Daarnaast is het ook nuttig om de omgeving rondom de planten schoon te houden om plagen te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Astilbe (Arendsii Grp) 'Hyazinth' is een prachtige vaste plant met sierlijk geveerd blad en pluimen van kleine, roze bloemen die bloeien in de zomer. De bloemen staan op stevige, rechtopstaande stengels en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond en gedeeltelijke schaduw. Ideaal voor in borders of langs een vijverrand, waar het een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan de tuin. Deze Astilbe is gemakkelijk te onderhouden en breidt zich langzaam uit door middel van ondergrondse wortelstokken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.