Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen' er en staudeplante med smukke lyserøde blomsterblomster, der blomstrer om sommeren. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Bladene er mørkegrønne og plettede, hvilket danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Bremen' er en stærk og pålidelig sort, der kræver minimal pleje. Denne plante er perfekt til rabatter, bede og fugtige haver.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen' er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en staude, der kommer tilbage hvert år om foråret. Det anbefales at beskære planten tilbage om efteråret.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen' er vinterhård ned til cirka -20 grader Celsius og kan derfor godt overleve i de hollandske vintre. Det er en stærk plante, der er godt beskyttet mod kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod frost om vinteren.

  Astilber er generelt lette at vedligeholde. De trives bedst i fugtig jord og halvskygge. Regelmæssig vanding og gødning fremmer væksten og blomstringen.

  Astilbe generelt kræver ca. 30-60 cm plads mellem andre planter. Sørg for tilstrækkelig luftig og fugtig jord for at kunne vokse godt. Planten trives godt i halvskygge eller skygge.

  Astilbes trives bedst i skygge eller halvskygge, selvom de godt tåler lidt sollys. De er perfekte til skyggefulde bede og fugtig jord. Sørg for tilstrækkeligt vand og god dræning for optimal vækst og blomstring.

  Astilbe har regelmæssigt brug for vand, især i tørre perioder. Det anbefales at holde jorden fugtig, så giv planten ca. 1-2 gange om ugen vand. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud.

  Ja, Astilbe planter er kendt for deres tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af deres nektarrige blomster. Dette gør dem til en værdifuld tilføjelse til haven for at tiltrække bestøvere. Astilbe planter kan hjælpe med at fremme biodiversitet i haven.

  Astilber er attraktive for bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. På grund af deres tætte blade giver de også ly til små dyr og insekter. Det er et godt valg for at fremme biodiversiteten i haven.

  Astilbe blomstrer normalt i månederne juni til og med august. Blomstringsperioden kan vare mellem 4 og 6 uger, afhængigt af vækstbetingelserne.

  Astilber trives bedre i halvskygge eller skygge end i fuld sol. For meget sollys kan forbrænde bladene og skade planten. Det er derfor en god idé at placere planten et sted, hvor den får lidt beskyttelse mod den skarpe sol.

  Nej, Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen' er ikke spiselig og bruges ikke som mad. Det er en dekorativ plante, der primært dyrkes for sine smukke blomster og blade i haven. At indtage denne plante kan være skadelig for helbredet.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen' har en højde på 50-60 cm og blomstrer i juni-juli. Planten tiltrækker sommerfugle og bier.

 • Astilbe skal beskæres årligt ved at klippe visne blomster væk og fjerne døde eller beskadigede blade. Beskæringen bør helst foretages efter blomstringen, sent på sommeren eller tidligt på efteråret. Dette vil hjælpe planten med at forblive sund og fremme blomstringen til den følgende sæson.

  Astilbes har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke vandfyldt. Vand gerne ved plantens base for at forebygge skimmeldannelse.

  Astilbe elsker fugtig, humusrig plantesubstrat, der er godt drænet. Sørg for en neutral til sur pH-værdi og undgå for tung eller for kalkrig jord. Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder, for at undgå udtørring.

  Astilbe planter foretrækker veldrænet, fugtig jord. De trives bedst i humusrige jord med en let sur til neutral pH-værdi. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale for optimal vækst og blomstring.

  Astilbes trives bedst i en fugtig, humusrig jord i halvskygge. Sørg for tilstrækkelig fugtighed i omgivelserne og undgå direkte sollys. Sørg for en beskyttet placering for at beskytte planten mod hård vind.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte Astilbe mod frost. Dette kan f.eks. gøres ved at dække planten til med blade eller halm. En lag muld omkring planten kan også hjælpe med at beskytte rødderne mod kulden.

  Astilber har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. De kan have gavn af en årlig gødning om foråret. Døde blomster kan fjernes for at fremme blomstringen.

  Astilbe planter har brug for næringsrig jord for optimal vækst og blomstring. Brug organisk gødning om foråret og gentag dette om sommeren for en sund udvikling. Undgå overgødning for at undgå skade på planten.

  Dæk planten med et lag organisk materiale som blade eller kompost for at holde på fugtigheden og reducere ukrudtsvækst. Sørg for, at mulchlaget ikke er for tæt på plantens stængler for at undgå råd. Forny mulchen én gang om året om foråret.

  Astilber trives bedst i sure til neutrale jordarter med en pH-værdi mellem 5,5 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. tørv. En for høj pH-værdi kan føre til jernmangel og gule blade hos planten.

  For at holde skadedyr væk fra havenplanter som Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen', er det vigtigt regelmæssigt at inspicere planterne for tegn på skadedyr som bladlus eller snegle. Det kan også hjælpe at tiltrække naturlige fjender af skadedyr såsom mariehøns eller fugle. Endelig kan brugen af biologiske bekæmpelsesmidler være en effektiv løsning til at bekæmpe skadedyr og holde planten sund.

 • Beskrivelse

  Astilbe (Japonica Grp) 'Bremen' er en staudeplante med smukke lyserøde blomsterblomster, der blomstrer om sommeren. Planten trives bedst i fugtig, veldrænet jord og halvskygge. Bladene er mørkegrønne og plettede, hvilket danner en smuk kontrast til blomsterne. 'Bremen' er en stærk og pålidelig sort, der kræver minimal pleje. Denne plante er perfekt til rabatter, bede og fugtige haver.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.