Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe 'Gladstone' is een prachtige vaste plant met pluimen van witte bloemen die bloeien in de zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. 'Gladstone' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Het blad van deze astilbe is diep ingesneden en heeft een frisgroene kleur. Deze plant is perfect voor in borders of als bodembedekker in vochtige tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbes zijn bladverliezend en zijn geen groenblijvende planten. In de winter verliezen ze hun blad en komen in het voorjaar weer nieuw blad tevoorschijn. Deze planten behoren tot de groep van tuinplanten.

  Astilbes zijn winterharde planten die kunnen overleven in temperaturen tot -20 graden Celsius. Deze planten kunnen dus goed tegen koude winters en zijn geschikt voor in de tuin. Astilbes zijn ideaal voor in borders en vochtige grond.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige grond en halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Regelmatig water geven en het verwijderen van uitgebloeide bloemen zijn de belangrijkste taken voor het onderhoud van deze plant.

  Astilbe heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig tussen de planten om goed te kunnen groeien. Zorg voor voldoende licht en luchtstroom rondom de planten. Houd rekening met de hoogte van de plant bij het bepalen van de ruimte tussen de verschillende exemplaren.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' groeit goed in de schaduw en kan zelfs in de diepe schaduw gedijen. Het is een ideale plant voor schaduwrijke borders of onder bomen. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond voor optimale groei.

  Astilbes hebben veel water nodig, vooral in de zomermaanden. Het is raadzaam om de plant regelmatig water te geven, ongeveer 2-3 keer per week. Het is belangrijk om de grond altijd vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken. De plant is een echte aanwinst voor een vlindervriendelijke tuin.

  Astilbe is goed voor de biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bestuivende insecten, zoals bijen en vlinders. De bloemen van de plant bieden nectar en de bladeren bieden schuilplaatsen voor kleine dieren. Het toevoegen van Astilbe aan de tuin kan dus bijdragen aan een gezond ecosysteem.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' bloeit in de maanden juni tot en met augustus. De bloei kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' kan niet goed tegen volle zon. Het is beter om deze plant te plaatsen op een plek waar het gedeeltelijk schaduw krijgt. In de volle zon kan de plant verbranden en uitdrogen.

  Nee, Astilbe planten zijn giftig voor consumptie en mogen niet worden gegeten. Het is belangrijk om deze planten alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken en uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden. Het sap en bladeren kunnen maagklachten en irritatie veroorzaken bij inname.

  Ja, Astilbe planten hebben dichte pluimen die geluid kunnen absorberen en kunnen helpen bij het verminderen van achtergrondgeluiden in de tuin. De bladeren van de plant kunnen ook geluidsgolven absorberen en dempen, waardoor het een goede keuze is voor geluidsdemping in de tuin.

 • Astilbes moeten in het voorjaar gesnoeid worden om dode bloemen en bladeren te verwijderen. Knip de stengels tot ongeveer 5 cm boven de grond af. Dit zal helpen bij de groei en bloei van de plant gedurende het seizoen.

  Astilbes hebben veel water nodig en moeten regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef de planten bij voorkeur 's morgens water om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' heeft potgrond nodig om goed te gedijen. Zorg voor vochtige, goed doorlatende grond om de plant gezond te houden. Gebruik bij voorkeur potgrond voor zuurminnende planten.

  Astilbe gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond. Zorg voor een humusrijke bodem die vocht vasthoudt maar niet te nat wordt. Vermijd zware, compacte grond die de afvoer van water kan belemmeren.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' gedijt op een vochtige, goed doorlatende bodem in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de plant beschermd is tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen. Idealiter groeit de plant in een humusrijke grond.

  Astilbe heeft geen speciale winterbescherming nodig, maar het kan geen kwaad om de grond rond de plant te bedekken met een laagje mulch. Dit helpt de wortels te beschermen tegen strenge vorst. Het is ook belangrijk om de uitgebloeide bloemen in het najaar af te knippen om de plant gezond te houden.

  Astilbe heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in vochtige grond. Het is een winterharde plant die goed gedijt in halfschaduw tot schaduwrijke plekken in de tuin. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar te bemesten en regelmatig water te geven tijdens droge periodes.

  Astilbes hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof in het voorjaar en herfst voor optimale groei. Vermijd overbemesting, dit kan de plant beschadigen.

  Het is aan te raden om Astilbe regelmatig te mulchen met organisch materiaal, zoals bladeren of compost, om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Mulch helpt ook bij het behouden van een gelijkmatige bodemtemperatuur en voegt voedingsstoffen toe aan de grond. Houd de mulchlaag ongeveer 5-10 cm dik en breng deze aan rondom de plant, maar laat ruimte vrij rond de stam om verstikking te voorkomen.

  Astilbe (Japonica Grp) 'Gladstone' gedijt het beste in zure tot neutrale bodem. Dit betekent dat een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 ideaal is voor deze tuinplant. Zorg voor een goed doorlatende grond om optimale groei te bevorderen.

  Astilbes zijn over het algemeen niet gevoelig voor veelvoorkomende plagen en ziekten. Om te voorkomen dat luizen en slakken zich vestigen, houd de plant gezond door regelmatig water te geven en de grond goed te bemesten. Natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of roofwantsen kunnen helpen als er toch plagen optreden.

 • Omschrijving

  Astilbe 'Gladstone' is een prachtige vaste plant met pluimen van witte bloemen die bloeien in de zomer. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60-80 cm. 'Gladstone' gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond en halfschaduw tot schaduw. Het blad van deze astilbe is diep ingesneden en heeft een frisgroene kleur. Deze plant is perfect voor in borders of als bodembedekker in vochtige tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.