Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea' is een prachtige vaste plant met sierlijk gevederd blad en pluimen van lichtroze bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtige en elegante uitstraling, perfect voor in borders of onder bomen. Astilbe 'Rosea' bloeit in de zomerperiode en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, humusrijke grond en halfschaduw. De bloemen kunnen ook gebruikt worden in boeketten of droogbloemarrangementen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst. Het is een vaste plant die in de lente opkomt en bloeit in de zomer. Het is aan te raden om de afgestorven bladeren in de winter af te knippen.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is aangeraden om de plant goed te beschermen bij extreme kou. In de winter kan een mulchlaag rond de plant helpen om de wortels te beschermen tegen vorstschade.

  Astilbes zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig speciale zorg. Ze gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond en doen het goed in de schaduw of halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal helpen om ze gezond en gelukkig te houden.

  Astilbe 'Rosea' heeft een gemiddelde ruimte nodig van ongeveer 30-45 cm in diameter. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze goed kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om ophoping van vocht en schimmel te voorkomen.

  Ja, Astilbe groeit goed in de schaduw en gedijt het beste op een plek met voldoende vochtige grond. Het is een mooie toevoeging aan schaduwrijke tuinen en borders.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Over het algemeen is één keer per week water geven voldoende.

  Astilbe 'Rosea' is aantrekkelijk voor bijen en vlinders vanwege de bloemen die nectar produceren. Door de bloeitijd en de kleur van de bloemen kan het helpen om deze bestuivers naar de tuin te lokken. Het wordt vaak aanbevolen voor het aantrekken van nuttige insecten.

  Astilbe is goed voor biodiversiteit, omdat het insecten aantrekt en een waardevolle voedselbron kan vormen. De plant draagt bij aan het ecosysteem in de tuin door diversiteit te bevorderen. Het zorgt voor een gezonde en evenwichtige omgeving voor verschillende organismen.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea' bloeit over het algemeen in de maanden juni en juli. De bloei kan gemiddeld 4 tot 6 weken duren.

  Astilbes gedijen het beste in de halfschaduw tot schaduw, maar kunnen ook matige zon verdragen. Te veel direct zonlicht kan echter leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom belangrijk om voor voldoende bescherming tegen de volle zon te zorgen.

  Nee, Astilbe planten zijn niet eetbaar. Het is belangrijk om te weten welke planten veilig zijn om te consumeren en Astilbe behoort niet tot die categorie. Het is raadzaam om geen delen van deze plant te eten.

  Astilbe planten hebben dichte bladeren en kunnen geluid enigszins dempen in de tuin. De bladeren en bloemen absorberen geluidsgolven en verminderen geluidsoverlast. Het effect is echter beperkt en hangt af van de omvang en dichtheid van de planten.

 • Astilbe 'Rosea' kan na de bloei worden teruggesnoeid tot aan de grond om nieuwe groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstelen regelmatig om de plant gezond te houden. Overwoekerende takken kunnen ook worden teruggesnoeid om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  Astilbes houden van vochtige grond en moeten regelmatig worden bewaterd, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan leiden tot wortelrot. Het is het beste om de plant 's ochtends water te geven om schimmelziekten te voorkomen.

  Astilbe 'Rosea' heeft vochtige en goed doorlatende potgrond nodig. Zorg voor voldoende voeding in de grond en vermijd droogte. Plaats de plant op een halfschaduwrijke plek in de tuin.

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea' groeit het best in vochtige, goed doorlatende en humusrijke bodem. Zorg voor een neutrale tot zure pH waarde. Vermijd stilstaand water en zorg voor voldoende voedingstoffen in de grond.

  Astilbe groeit het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle middagzon om verbranding te voorkomen.

  In de winter kan het helpen om de plant af te dekken met een laag mulch om de wortels te beschermen tegen vorst. Snoei dode bladeren in het najaar weg om schimmelgroei te voorkomen. Sommige tuiniers kiezen ervoor om een beschermende laag stro of dennentakken over de plant te leggen voor extra isolatie.

  Astilbe 'Rosea' heeft regelmatig water nodig om de grond vochtig te houden. Geef de plant af en toe wat organische mest tijdens het groeiseizoen. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te verlengen.

  Astilbe heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te groeien en bloeien. Gebruik bij voorkeur een organische meststof voor een langdurige voeding. Bemest in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor een optimale groei.

  Astilbe 'Rosea' gedijt goed met een laag mulch rond de basis om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers en breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan. Verwijder elk voorjaar oude mulch en vervang deze door een verse laag.

  Astilbe planten gedijen het best in vochtige, goed doorlatende grond met een lichtzurige tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. Het toevoegen van organisch materiaal kan helpen de zuurgraad van de bodem te verbeteren.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten zoals Astilbe 'Rosea' is het belangrijk om regelmatig de plant te controleren op bladluizen, slakken en spint. Een milieuvriendelijke manier om deze plaagdieren te bestrijden is door gebruik te maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te bemesten en te zorgen voor een goede luchtcirculatie om de kans op ziekten en plagen te verkleinen.

 • Omschrijving

  Astilbe (Simplicifolia Grp) 'Rosea' is een prachtige vaste plant met sierlijk gevederd blad en pluimen van lichtroze bloemen. Deze plant staat bekend om zijn luchtige en elegante uitstraling, perfect voor in borders of onder bomen. Astilbe 'Rosea' bloeit in de zomerperiode en trekt vlinders en bijen aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in vochtige, humusrijke grond en halfschaduw. De bloemen kunnen ook gebruikt worden in boeketten of droogbloemarrangementen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.