Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' is een prachtige vaste plant met fijn geveerd blad en pluimen met kleine, lichtroze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Moerheimii' staat graag op een vochtige, goed doorlatende bodem in de halfschaduw. Het is een uitstekende keuze voor borders, langs vijvers of in wilde tuinen. Astilbe 'Moerheimii' voegt kleur en textuur toe aan elke tuin en is gemakkelijk te onderhouden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilbes zijn bladverliezende planten en verliezen hun bladeren in de winter. Het is geen groenblijvende plant. Het is een goede keuze voor tuinen die een levendige en kleurrijke uitstraling willen hebben tijdens het bloeiseizoen.

  Astilbe 'Moerheimii' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze plant is geschikt voor de tuin en kan goed tegen koudere temperaturen. Het is aan te raden om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, Astilbe planten zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze gedijen goed in vochtige grond en halfschaduw, en vereisen alleen regelmatig water geven en snoeien na de bloei. Astilbe planten zijn een populaire keuze voor tuinen vanwege hun mooie bloemen en weinige onderhoudseisen.

  Astilbe planten hebben ongeveer 30-60 cm ruimte nodig tussen elkaar. Zorg ervoor dat de planten voldoende ruimte hebben om zich te verspreiden en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte van de planten bij het bepalen van de benodigde ruimte.

  Ja, Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' groeit goed in de schaduw. Het is een schaduwminnende plant en kan zich goed ontwikkelen zonder direct zonlicht. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en regelmatige bemesting voor optimale groei.

  Astilbe 'Moerheimii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Over het algemeen heeft de plant één tot twee keer per week water nodig.

  Ja, Astilbe planten staan bekend om het aantrekken van vlinders en bijen dankzij hun nectarrijke bloemen. Hierdoor zijn ze een waardevolle toevoeging aan de tuin en helpen ze bij het bevorderen van de biodiversiteit. Het is een populaire keuze voor tuinliefhebbers die graag een bloeiende en levendige tuin willen creëren.

  Astilbe planten zijn goede planten voor de biodiversiteit. Ze trekken bijen, vlinders en vogels aan met hun bloemen en zaden. Ook zorgen ze voor een gevarieerde tuin met hun mooie bladeren en bloemen.

  Astilbe bloeit meestal in de maanden juni en juli en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. De bloemen vormen pluimen in verschillende kleuren, zoals wit, roze en rood. Astilbe staat bekend om zijn lange bloeiperiode en aantrekkelijke bloemen.

  Astilbe planten kunnen goed tegen de volle zon, maar ze geven de voorkeur aan halfschaduw tot schaduwrijke plekken. Het is belangrijk om de planten regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Overmatige blootstelling aan de volle zon kan de bladeren verbranden.

  Astilbe planten zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gebruikt als sierplanten in de tuin. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagklachten of andere gezondheidsproblemen. Het is dus niet aan te raden om deze plantensoort te eten.

  Ja, de Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' heeft dichte en weelderige bladeren en bloemen die geluid kunnen dempen. Ze kunnen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of omgeving.

 • Astilbes moeten in het voorjaar worden teruggesnoeid tot vlak boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en bloemstelen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond en mooi te houden.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Zorg ervoor dat de plant een goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd de grond wel vochtig. Geef de plant regelmatig water en voeg af en toe wat meststof toe voor een optimale groei.

  Astilbes gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en regelmatig wordt bewaterd om de plant gezond te houden. Vermijd zware, compacte grond en plaats de plant op een plek met halfschaduw voor optimale groei.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg voor vochtige, humusrijke grond en vermijd sterke zonnestralen. Deze plant is ideaal voor borders, langs vijvers of in bosrijke tuinen.

  Het is belangrijk om Astilbe goed te beschermen tegen vorst in de winter. Dit kan gedaan worden door de plant te bedekken met bladeren of stro. Ook is het aan te raden de plant op een beschutte plek te zetten om vorstschade te voorkomen.

  Astilbe heeft weinig onderhoud nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft en verwijder regelmatig dode bloemtakken. Geef in het voorjaar organische mest voor een gezonde groei.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' heeft regelmatig bemesting nodig voor gezonde groei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herfst. Te veel mest kan leiden tot overmatige bladgroei.

  Astilbe 'Moerheimii' houdt van een vochtige grond en kan goed gedijen onder mulch. Mulch helpt de grond vochtig te houden en helpt ook bij het onderdrukken van onkruid. Het is aan te raden om elk jaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  Astilbe planten groeien het beste in zure tot neutrale bodems. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze planten. Zorg er dus voor dat de grond niet te alkalisch is voor optimale groei en bloei.

  Astilbe is gevoelig voor bladluizen en slakken. Om deze ongedierte te bestrijden, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en vogels. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de planten te controleren en aangetaste delen te verwijderen.

 • Omschrijving

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Moerheimii' is een prachtige vaste plant met fijn geveerd blad en pluimen met kleine, lichtroze bloemen. Deze plant bloeit in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. 'Moerheimii' staat graag op een vochtige, goed doorlatende bodem in de halfschaduw. Het is een uitstekende keuze voor borders, langs vijvers of in wilde tuinen. Astilbe 'Moerheimii' voegt kleur en textuur toe aan elke tuin en is gemakkelijk te onderhouden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.