Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder'

Astilbe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' is een prachtige vaste plant met veerachtige bloempluimen in een lichtroze kleur. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 50-60 cm en bloeit in de zomermaanden. De 'Straussenfeder' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Het is een waardevolle aanwinst voor de tuin vanwege zijn sierlijke uitstraling en aantrekkingskracht voor bijen en vlinders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' is geen groenblijvende plant. Het verliest zijn bladeren in de winter. Deze plant behoort tot de categorie tuinplanten.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst. Het is aan te raden om de plant af te dekken met bladeren of stro.

  Astilbe planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze gedijen goed in vochtige grond en halfschaduw en vereisen regelmatig water geven. Het is belangrijk om verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Astilbe heeft ongeveer 30 centimeter tot 60 centimeter ruimte nodig om te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en genoeg licht en lucht te krijgen. Houd ook rekening met andere planten in de buurt en geef ze voldoende ruimte om te groeien.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' groeit het beste in de schaduwrijke gebieden van de tuin. Deze plant gedijt goed onder bomen of dicht bij gebouwen waar de zon minder fel schijnt. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft voor optimale groei en bloei.

  Astilbe groeit het best in vochtige grond, daarom is het aan te raden om de plant regelmatig water te geven. Eens per week grondig water geven is meestal voldoende, maar controleer altijd eerst de vochtigheid van de grond voordat je water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin en bevordert de biodiversiteit.

  Astilbe planten zijn goed voor biodiversiteit omdat ze insecten aantrekken zoals bijen en vlinders. Ze dragen bij aan het vergroten van de diversiteit van planten in de tuin en kunnen helpen bij het aantrekken van vogels die op zoek zijn naar voedsel. Het toevoegen van Astilbe aan de tuin kan de algemene gezondheid en vitaliteit van het ecosysteem bevorderen.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' bloeit in de maanden juli en augustus. De bloei duurt ongeveer 4 weken.

  Astilbe planten kunnen het beste gedijen in de halfschaduw of schaduw. Ze verdragen geen volle zon en zullen beter groeien en bloeien op een plek met wat meer schaduw. Het is dus aan te raden om ze niet in de volle zon te plaatsen.

  Nee, Astilbe is niet eetbaar. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Ja, Astilbe planten hebben bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en daardoor een geluiddempend effect kunnen hebben. Het kan helpen om geluid te dempen in een tuin of buitenruimte met veel omgevingsgeluid. Het is echter niet zo effectief als speciale geluiddempende materialen.

 • Astilbe planten moeten in het voorjaar worden teruggesnoeid tot ongeveer 10 cm boven de grond om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder ook dode of beschadigde bladeren en bloemstengels. Na de bloei kunnen uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Astilbe heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilbe 'Straussenfeder' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond rijk is aan organisch materiaal om de plant gezond te houden. Vermijd zware, compacte grond die water vasthoudt.

  De Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' gedijt het best in vochtige, goed doorlatende grond met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en beschut tegen sterke wind. Het regelmatig bemesten en water geven van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei.

  De Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' gedijt het beste op een standplaats in halfschaduw tot schaduw. Zorg voor een vochtige grond die goed doorlatend is. Bescherm de plant tegen felle middagzon en uitdroging.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' heeft winterbescherming nodig in koude klimaten. Het is aan te raden om de plant in de late herfst te mulchen met bladeren of stro om de wortels te beschermen tegen vorst. Ook kan het helpen om de plant af te dekken met een dikke laag mulch of een beschermende doek tijdens de wintermaanden.

  Astilbe vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Snoei de uitgebloeide bloemen in het najaar en voed de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei. Zorg voor voldoende schaduw en bescherming tegen felle zon.

  Astilbes hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en eventueel een speciale meststof voor zuurminnende planten voor een optimale bloei. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' heeft behoefte aan een laag mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of stro om de plant te beschermen tegen vorst en uitdroging. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks in het voorjaar voor optimale groei.

  Astilbes groeien het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een zure tot neutrale pH. Het is belangrijk dat de bodem niet te kalkrijk is, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Het toevoegen van compost of zure meststoffen kan de zuurgraad van de bodem helpen verbeteren.

  Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' kan last hebben van bladluizen en slakken. Een effectieve manier om deze plaagdieren te bestrijden is door middel van biologische bestrijdingsmiddelen zoals nematoden. Zorg daarnaast voor een goede luchtcirculatie om de kans op plagen te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Astilbe (Thunbergii Grp) 'Straussenfeder' is een prachtige vaste plant met veerachtige bloempluimen in een lichtroze kleur. Deze plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 50-60 cm en bloeit in de zomermaanden. De 'Straussenfeder' gedijt het beste in vochtige en goed doorlatende grond op een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Het is een waardevolle aanwinst voor de tuin vanwege zijn sierlijke uitstraling en aantrekkingskracht voor bijen en vlinders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.