Astilboides tabularis

Overig vaste planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astilboides tabularis is een indrukwekkende vaste plant met grote, ronde bladeren die lijken op parasols. De bladeren groeien vanuit een centraal punt en kunnen wel een meter breed worden. De plant bloeit met pluimen van witte bloemen in de zomer. Astilboides tabularis gedijt het beste in vochtige, voedselrijke grond en halfschaduw tot schaduw. Het is een opvallende en unieke plant die een prachtige toevoeging kan zijn aan een schaduwrijke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Astilboides tabularis is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer terug met nieuw blad. Het is dus een bladverliezende tuinplant.

  Astilboides tabularis is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze tuinplant kan goed overwinteren in de meeste klimaten in Nederland. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tegen strenge vorst.

  Astilboides tabularis is makkelijk te onderhouden. Deze tuinplant heeft weinig zorg nodig en gedijt goed in vochtige, schaduwrijke plekken. Het is een sterke plant die weinig problemen zal geven in de tuin.

  Astilboides tabularis heeft veel ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen andere planten zodat het zich goed kan ontwikkelen. Houd rekening met een minimale breedte van ongeveer 1 meter.

  Ja, Astilboides tabularis groeit goed in de schaduw. Deze plant doet het goed in schaduwrijke omgevingen en gedijt goed in vochtige grond. Het is een uitstekende keuze voor schaduwrijke tuinen.

  Astilboides tabularis heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In de zomer kan het nodig zijn om de plant wekelijks water te geven.

  Ja, Astilboides tabularis is een aantrekkelijke plant voor vlinders en bijen vanwege de bloemen die ze produceert. De nectar en het stuifmeel van deze plant zijn een belangrijke voedselbron voor deze insecten. Het is daarom een waardevolle toevoeging aan een tuin die bedoeld is om vlinders en bijen aan te trekken.

  Astilboides tabularis is een aanwinst voor biodiversiteit in de tuin vanwege de bloemen die insecten aantrekken en de bladeren die schuilplaatsen bieden aan kleine dieren. Het zorgt voor variatie in plantensoorten en draagt zo bij aan een gezonder ecosysteem. Deze plant ondersteunt de diversiteit aan flora en fauna in de tuin.

  De plant bloeit meestal in de maanden juni tot augustus en de bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Deze plant staat het liefst in de halfschaduw of schaduw en kan niet goed tegen de volle zon. Het beste is om hem op een plek te plaatsen waar hij beschermd is tegen direct zonlicht.

  Nee, de plant Astilboides tabularis is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bladeren. Het is niet geschikt voor consumptie.

  Astilboides tabularis heeft grote bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen en dempen, maar het is niet primair bekend als geluidsdempende plant. Het is beter bekend om zijn grote bladeren en opvallende verschijning in de tuin. Het kan echter enige geluidsdempende eigenschappen hebben vanwege zijn dichte bladstructuur.

 • Astilboides tabularis hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij er dode bladeren of bloemstelen zijn die verwijderd moeten worden. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de plant er mooi uit te laten zien. Het snoeien kan het beste worden gedaan in het voorjaar of na de bloeiperiode.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Astilboides tabularis gedijen het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de pot een gat aan de onderkant heeft om overtollig water af te voeren. Gebruik een potgrond speciaal voor tuinplanten voor optimale groei en bloei.

  Astilboides tabularis groeit het beste in vochtige, goed doorlatende bodems met een hoge organische stofgehalte. Zorg ervoor dat de grond zuur tot neutraal is en vermijd te natte of droge omstandigheden. Voeg regelmatig compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren en de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een vochtige en schaduwrijke standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet uitdroogt. Plant de Astilboides tabularis in de buurt van water, zoals een vijver of beekje, voor optimale groei.

  Het is aan te raden om in de winter de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Een laag van 5-10 cm is vaak voldoende. Zorg er ook voor dat de plant tijdens vorstperiodes voldoende vocht krijgt.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral in droge perioden. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een goede groei.

  Astilboides tabularis heeft weinig bemesting nodig. Gebruik een algemene meststof in het voorjaar, bij voorkeur organische meststoffen. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding en andere groeiproblemen.

  Astilboides tabularis gedijt goed onder een laag mulch, die de grond rondom de wortels vochtig en koel houdt. Het helpt ook onkruidgroei te onderdrukken en voedingsstoffen vast te houden. Een mulchlaag van organisch materiaal zoals bladeren of houtsnippers is geschikt voor deze plant.

  Astilboides tabularis gedijt het beste in een neutrale tot lichtzure bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem niet te hoog is, aangezien dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen.

  Astilboides tabularis is niet gevoelig voor plagen en heeft doorgaans geen last van ongedierte. Het is daarom meestal niet nodig om speciale maatregelen te nemen voor ongediertebestrijding bij deze plant. In het algemeen gedijt deze plant goed in tuinen en vereist het weinig onderhoud.

 • Omschrijving

  Astilboides tabularis is een indrukwekkende vaste plant met grote, ronde bladeren die lijken op parasols. De bladeren groeien vanuit een centraal punt en kunnen wel een meter breed worden. De plant bloeit met pluimen van witte bloemen in de zomer. Astilboides tabularis gedijt het beste in vochtige, voedselrijke grond en halfschaduw tot schaduw. Het is een opvallende en unieke plant die een prachtige toevoeging kan zijn aan een schaduwrijke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.