Astrantia carniolica 'Rubra'

Astrantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astrantia carniolica 'Rubra' er en flerårig plante, der er kendt for sine smukke blomster og dybgrønne blade. Blomsterne er lyserøde til røde og har et markant og dekorativt udseende. Denne plante blomstrer fra tidlig sommer til efterår og tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fugtig og veldrænet jord. Astrantia carniolica 'Rubra' er en berigelse for enhver have og giver et farverigt og livligt udseende.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astrantia carniolica 'Rubra' er ikke stedsegrøn. Denne plante er ofte nøgen eller mister sine blade om vinteren. Det er en haveplante, der hører til de staudeplanter.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Det anbefales at lægge et lag muld omkring planten om vinteren.

  Ja, Astrantia carniolica 'Rubra' er generelt nem at vedligeholde. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sørge for tilstrækkeligt sollys. Beskær planten om foråret for at fremme væksten.

  Astrantia carniolica 'Rubra' har brug for plads til at udvikle sig godt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem planterne, så de får tilstrækkeligt med luft og lys. Tag også højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer planteaflstanden.

  Ja, Astrantia carniolica 'Rubra' trives godt i skyggefulde miljøer. Denne plante er tolerant over for skygge og vil stadig trives og blomstre i et miljø med mindre sollys. Det er derfor et godt valg for haveejere, der leder efter planter, der klarer sig godt i skyggefulde områder.

  Planten har brug for vand 1-2 gange om ugen i gennemsnit. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men pas på med at give for meget vand. Sørg for at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Ja, Astrantia carniolica 'Rubra' er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter med nektar og pollen, som den tilbyder. Dette gør det til et godt valg for haveentusiaster, der ønsker at fremme biodiversitet.

  Ja, Astrantia carniolica 'Rubra' er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens nektarfyldte blomster. Det er en værdifuld tilføjelse til haver for at fremme mangfoldigheden af planter og insekter.

  Denne plante blomstrer i månederne juni, juli og august. Blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Astrantia carniolica 'Rubra' kan tåle fuld sol godt. Det er en stærk haveplante, der trives godt under solrige forhold. Sørg dog for tilstrækkeligt fugtig jord og beskyttelse mod skarpt eftermiddagssol.

  Nej, Astrantia carniolica 'Rubra' er ikke spiselig. Det er en dekorativ havplante og ikke en spiselig plante. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Haveplanter generelt har evnen til at dæmpe lyd ved hjælp af blade og stængler. Det er dog ikke alle haveplanter, der har en signifikant lyddæmpende effekt. Det afhænger også af plantens størrelse og tæthed.

 • Du kan beskære planten efter blomstringen for at fremme væksten. Fjern døde blomster og blade for at holde planten sund. Klip stænglerne tilbage til jorden om efteråret.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især på varme dage. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv helst vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  Den ideelle pottemuld til denne plante er en veldrænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at potten har tilstrækkeligt drænhuller for at undgå vandbegrænsning. En pH-neutral pottemuld er bedst for optimal vækst og blomstring.

  Planten trives bedst i godt drænet og frugtbar jord. Det er vigtigt, at jorden er fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at jorden indeholder tilstrækkeligt med næringsstoffer til optimal vækst.

  Planten trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for fugtig, veldrænet jord. Undgå for meget sol og tør jord for at holde planten sund.

  Beskyt planten om vinteren ved at lægge et lag muld eller blade omkring basen. Sørg for at vande planten godt, før jorden fryser. Det anbefales at placere planten et frostfrit sted, hvis temperaturerne bliver ekstremt lave.

  Denne plante trives i en veldrænet jord og foretrækker en solrig til halvskyggefuld placering. Regelmæssig vanding og gødning om foråret fremmer vækst og blomstring. Beskær visne blomster for at forlænge blomstringen.

  Det er vigtigt at give haveplanter organiske gødninger som kompost eller tørret ko-gødning om foråret. Gød plantene også regelmæssigt i vækstsæsonen med en speciel gødning til blomstrende planter. Overgødskning kan føre til overskydende næringsstoffer i jorden og skade planterne.

  Mulch er gavnligt for planten, da det holder på fugtigheden og beskytter jorden mod ukrudtvækst. Brug organisk materiale som kompost, halm eller bark som mulch. Påfør et lag mulch omkring plantens base, men hold en lille afstand til stammen.

  Astrantia carniolica 'Rubra' trives bedst i en let sur til neutral jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 anbefales til optimal vækst. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og tilpasse den efter behov.

  Denne plante er følsom over for bladlus og snegle, der kan beskadige bladene. At kontrollere planten regelmæssigt og fjerne skadedyr kan være til hjælp ved bekæmpelse. Naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie kan også være effektive.

 • Beskrivelse

  Astrantia carniolica 'Rubra' er en flerårig plante, der er kendt for sine smukke blomster og dybgrønne blade. Blomsterne er lyserøde til røde og har et markant og dekorativt udseende. Denne plante blomstrer fra tidlig sommer til efterår og tiltrækker bier og sommerfugle. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i fugtig og veldrænet jord. Astrantia carniolica 'Rubra' er en berigelse for enhver have og giver et farverigt og livligt udseende.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.