Astrantia major 'Rubra'

Astrantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astrantia major 'Rubra' is een prachtige, langbloeiende vaste plant met donkerroze tot roodachtige bloemen. De bloemen vormen dichte bolvormige schermen die van juni tot augustus bloeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Astrantia major 'Rubra' gedijt goed in vochtige, humusrijke grond en is geschikt voor zowel zonnige als halfschaduwrijke plekken in de tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Astrantia major 'Rubra' is niet groenblijvend. De plant verliest zijn blad in de winterperiode. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer nieuw blad zal vormen.

  De plant Astrantia major 'Rubra' is winterhard tot ongeveer -20 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus goed tegen koude temperaturen en winterse omstandigheden. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst.

  Ja, Astrantia major 'Rubra' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig zorg nodig heeft en goed gedijt in de meeste tuinomgevingen. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant helpen om door te bloeien.

  Deze plant heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende licht en lucht is rondom de plant. Houd rekening met de breedte en hoogte van de plant bij het planten in de tuin.

  Ja, Astrantia major 'Rubra' groeit goed in de schaduw, maar heeft ook wat zonlicht nodig om optimaal te kunnen bloeien. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te bemesten voor een gezonde groei. De grond moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen.

  Astrantia major 'Rubra' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat deze uitdroogt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Astrantia major 'Rubra' is vlinder- en bijenlokkend en zal deze insecten aantrekken in uw tuin. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit en bestuiving. Planten met bloemen die rijk zijn aan nectar en stuifmeel worden over het algemeen bezocht door vlinders en bijen.

  Ja, de Astrantia major 'Rubra' is goed voor biodiversiteit. Deze plant trekt verschillende insecten aan die helpen bij de bestuiving en zorgen voor een gezonde biodiversiteit in de tuin. Het stimuleert het ecosysteem en draagt bij aan de voedselketen voor andere dieren.

  Astrantia major 'Rubra' bloeit van juni tot en met augustus, de bloei kan duren tot wel 2 maanden.

  Astrantia major 'Rubra' houdt van een plekje in de halfschaduw tot schaduw, maar kan ook goed gedijen in de volle zon. Zorg wel voor voldoende vochtige grond en bescherm de plant bij extreme hitte.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt gebruikt als tuinplant vanwege de decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan mogelijk schadelijk zijn. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, Astrantia major 'Rubra' heeft geluidsdempende eigenschappen door de dichte begroeiing van bladeren en bloemen. Dit zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd en gedempt. Het planten van Astrantia major 'Rubra' kan daarom helpen om geluidsoverlast te verminderen in de tuin.

 • De Astrantia major 'Rubra' kan na de bloei worden teruggesnoeid om de plant gezond en compact te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemstengels. Snoei de plant tot net boven de grond.

  Geef regelmatig water aan de plant om de grond vochtig te houden. Zorg ervoor dat de plant geen droge wortels krijgt, maar vermijd ook dat de wortels te lang nat blijven. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  De Astrantia major 'Rubra' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar pas op voor wateroverlast. Bij het planten is het aan te raden om compost toe te voegen om de grond te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende grond met een gemiddelde tot rijke vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Voeg organisch materiaal toe voor een optimale groei en bloei.

  De plant gedijt het best op een plek in de halfschaduw tot volle zon. Zorg voor een goed doorlatende grond die licht vochtig blijft. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Het is raadzaam om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Bij extreme vorst kan een extra laag bescherming zoals een vliesdoek worden toegevoegd. Zorg ervoor dat de plant goed wordt bewaterd voordat de grond bevriest om uitdroging te voorkomen.

  De plant vereist weinig onderhoud en kan goed gedijen in de meeste bodemsoorten. Zorg voor voldoende water tijdens droge periodes en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 5 cm boven de grond om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Rubra' hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit gedurende het groeiseizoen volgens de aanbevolen dosering. Te veel bemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

  Mulchen zorgt voor het vasthouden van vocht in de grond, beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en onderdrukt onkruid. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulchlaag. Breng de mulchlaag aan in het voorjaar of najaar rondom de plant, maar laat ruimte bij de stengels om verstikking te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Rubra' gedijen het beste in zure tot neutrale bodemomstandigheden met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor de bestrijding van bladluizen bij tuinplanten, zoals Astrantia major 'Rubra', kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten. Ook regelmatig controleren op ongedierte en aangetaste bladeren direct verwijderen kan helpen om plaaginsecten onder controle te houden. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt afgeraden vanwege de schadelijke effecten op het milieu en nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Astrantia major 'Rubra' is een prachtige, langbloeiende vaste plant met donkerroze tot roodachtige bloemen. De bloemen vormen dichte bolvormige schermen die van juni tot augustus bloeien. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 60 cm. Astrantia major 'Rubra' gedijt goed in vochtige, humusrijke grond en is geschikt voor zowel zonnige als halfschaduwrijke plekken in de tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor bijen en vlinders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.