Astrantia major 'Shaggy'

Astrantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astrantia major 'Shaggy' er en speciel plante med iøjnefaldende blomster i en smuk lyserød farve. Blomsterne har et unikt, fnugget udseende, der passer godt til navnet 'Shaggy'. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Shaggy' varianten af Astrantia major er perfekt til bede eller vilde haver. Det er en stærk plante, der kræver lidt pleje og trives godt i solen eller halvskyggen.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Astrantia major 'Shaggy' er ikke stedsegrøn. Planten mister sine blade i løbet af vinterperioden og blomstrer igen om foråret.

  Astrantia major 'Shaggy' er vinterhårdfør ned til cirka -30 grader Celsius. Denne plante kan derfor overleve i meget kolde temperaturer. Det er vigtigt at beskytte den godt under strenge vinterperioder for at undgå skader.

  Ja, Astrantia major 'Shaggy' er let at vedligeholde. Denne haveplante har få krav til pleje og er ret let at holde. Så længe planten får tilstrækkeligt med vand og sollys, vil den trives godt.

  Planten har brug for en moderat til stor plads for at vokse og udvikle sig fuldt ud. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og ikke står for tæt på andre planter. Tag højde for plantens højde og bredde, når du bestemmer den nødvendige plads.

  Astrantia major 'Shaggy' trives bedst i halvskygge til fuld sol. I skyggen kan planten have sværere ved at vokse og blomstre. Derfor anbefales det at plante planten på et solrigt sted for optimal vækst.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordfugtigheden. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke vandmættet. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande oftere.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarfyldte blomster. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække bier og sommerfugle.

  Ja, Astrantia major 'Shaggy' er godt for biodiversitet, fordi den tiltrækker insekter som bier og sommerfugle. Den tilbyder føde og skjulesteder for forskellige dyrearter. Den beriger mangfoldigheden og balancen i en have eller grønt område.

  Denne plante blomstrer fra juni til august, og blomstringsperioden kan vare i 6 til 8 uger. Det er en populær plante til haven på grund af den lange blomstringsperiode.

  Ja, Astrantia major 'Shaggy' kan godt lide fuld sol, men foretrækker også delvis skygge. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand i varmt vejr. Begræns direkte eksponering for skarp eftermiddagssol.

  Nej, Astrantia major 'Shaggy' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært bruges som dekorativ blomst i haver. Det anbefales ikke at indtage denne plante.

  Astrantia major 'Shaggy' har ikke lyddæmpende egenskaber. For lyddæmpende planter kan du kigge efter arter som bambus, hække eller store buske.

 • Planten skal beskæres om foråret ved at klippe døde blade og blomsterstilke af. Derudover kan visne blomster regelmæssigt klippes væk for at stimulere blomstringen. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand og næring efter beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Brug helst regnvand eller lunkent vand fra hanen.

  Sørg for en godt drænet pottemuld, der er rig på næringsstoffer. Undgå for våd jord for at undgå rodæd. Giv planten regelmæssigt vand, men lad ikke jorden tørre ud.

  Astrantia major 'Shaggy' trives bedst i fugtig og godt drænet jord. Denne plante foretrækker neutrale til let sure jordbunde. Sørg for, at jorden har tilstrækkeligt med næringstoffer til en sund vækst.

  Planten trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Sørg for en fugtig, veldrænet jord. Beskyt planten mod skarpt eftermiddagssol.

  Om vinteren kan det hjælpe at dække planten med blade eller halm for at beskytte den mod frost. Sørg for, at jorden er godt drænet for at forhindre rodrot. I strenge vintre kan det også være nødvendigt at flytte planten indendørs midlertidigt.

  Planten bør vandes regelmæssigt, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Klip gamle blade væk om foråret for at holde planten sund.

  Haveplanter som Astrantia major 'Shaggy' kan gødes om foråret med organiske gødninger. Det er vigtigt at vælge en gødning, der er specielt beregnet til blomstrende planter. Det anbefales at gøde planten regelmæssigt i vækstsæsonen for optimal vækst og blomstring.

  Mulching er en god måde at holde på fugt og undertrykke ukrudt på i haveplanter. Brug organisk materiale som kompost eller træflis som mulch. Påfør et lag mulch omkring planten, men undgå at placere det direkte mod stammen.

  Haveplanter som Astrantia major 'Shaggy' trives bedst i en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. En for høj surhedsgrad kan forårsage problemer i plantens vækst og helbred. Derfor anbefales det at regelmæssigt kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  Planten er følsomme over for bladlus og snegle. For at bekæmpe disse skadedyr kan naturlige fjender som mariehøns bruges. At kontrollere regelmæssigt for skadedyr og om nødvendigt fjerne dem manuelt kan også hjælpe med at bekæmpe skadedyr.

 • Beskrivelse

  Astrantia major 'Shaggy' er en speciel plante med iøjnefaldende blomster i en smuk lyserød farve. Blomsterne har et unikt, fnugget udseende, der passer godt til navnet 'Shaggy'. Denne plante blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Shaggy' varianten af Astrantia major er perfekt til bede eller vilde haver. Det er en stærk plante, der kræver lidt pleje og trives godt i solen eller halvskyggen.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.