Astrantia major 'Sunningdale Variegated'

Astrantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Astrantia major 'Sunningdale Variegated' is een vaste plant met prachtige groene bladeren geaccentueerd met witte randen. De plant produceert opvallende bloemen in tinten van roze en groen die in de zomer bloeien. Het heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 60-80 cm hoog worden. 'Sunningdale Variegated' gedijt goed in de halfschaduw tot volle zon en gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een aantrekkelijke toevoeging aan borders, rotstuinen en cottage-tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Tuinplanten zoals Astrantia major 'Sunningdale Variegated' zijn over het algemeen niet groenblijvend. Deze planten verliezen hun bladeren tijdens de wintermaanden en groeien weer terug in de lente. Het is dus een bladverliezende plant.

  De Astrantia major 'Sunningdale Variegated' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant is goed bestand tegen koude temperaturen en kan dus in de winter buiten blijven staan. Zorg wel voor bescherming bij strenge vorst.

  Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het heeft minimale verzorging nodig en gedijt goed in vochtige grond en gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen, dus plant ze op ongeveer 30-45 cm uit elkaar. Zorg voor voldoende licht en luchtstroming rondom de plant. Houd er rekening mee dat de plant kan uitgroeien tot ongeveer 60 cm hoog en breed.

  Tuinplanten zoals Astrantia major 'Sunningdale Variegated' gedijen over het algemeen goed in de schaduwrijke omgevingen. Ze kunnen echter ook worden geplant op plekken met wat meer zonlicht, zolang ze voldoende vocht en bescherming tegen de felle middagzon krijgen. Het is belangrijk om bodemvocht en drainage goed in de gaten te houden om de beste groeiomstandigheden te garanderen.

  De Astrantia major 'Sunningdale Variegated' moet ongeveer 1 tot 2 keer per week water krijgen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is aan te raden om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Ja, Astrantia major 'Sunningdale Variegated' trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die wordt geproduceerd door de bloemen. Het is een ideale plant voor tuinen die willen bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, Astrantia major 'Sunningdale Variegated' is goed voor biodiversiteit vanwege zijn nectarrijke bloemen die insecten aantrekken. Het zorgt voor voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten insecten en vogels in de tuin. Het draagt bij aan de diversiteit van het ecosysteem.

  Deze tuinplant bloeit van juni tot september en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Het is raadzaam om de plant 's ochtends of' s avonds water te geven om verbranding door de felle zon te voorkomen.

  "Nee, Astrantia major 'Sunningdale Variegated' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn bloemen en bladeren."

  Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het verkeer van geluid wordt voornamelijk veroorzaakt door bebouwing en harde oppervlakken in de omgeving. Het planten van bomen en struiken kan helpen om geluid te absorberen, maar dit verschilt per soort.

 • Astrantia major 'Sunningdale Variegated' kan het beste na de bloeiperiode worden teruggesnoeid tot bij de grond om de groei en bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemstelen. Snoei de plant in het voorjaar terug tot net boven de grond om de vorm en vitaliteit te behouden.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de wortels en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant groeit goed in vochtige en goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is voor optimale groei. Voeg organische meststoffen toe om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale zuurgraad heeft. Vermijd wateroverlast en zorg voor voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat blijft. Het is een winterharde plant die goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

  Het is raadzaam om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst door mulch of bladeren rond de basis aan te brengen. Het kan ook helpen om de plant te beschermen tegen harde wind door een beschutting te plaatsen. Snoei dode bladeren en stengels in het najaar om de plant gezond te houden tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Geef de plant in het voorjaar en zomer wat bemesting voor gezonde groei.

  De plant heeft een lichte bemesting nodig in het voorjaar met organische meststoffen. Gebruik een meststof die rijk is aan stikstof voor gezonde bladgroei. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

  Mulch de plant in het voorjaar met een laag organisch materiaal om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant wordt geplaatst om rot en ziekten te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks om de plant gezond te houden.

  De Astrantia major 'Sunningdale Variegated' houdt van een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde tussen de 6 en 7 ligt om de plant goed te laten groeien en bloeien. Het regelmatig meten en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde plant.

  Deze plant is relatief resistent tegen ongedierte, maar kan af en toe last hebben van bladluizen. Een periodieke controle en behandeling met milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen kan helpen om eventuele plagen onder controle te houden. Het is ook belangrijk om de plant gezond te houden door regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende meststoffen.

 • Omschrijving

  Astrantia major 'Sunningdale Variegated' is een vaste plant met prachtige groene bladeren geaccentueerd met witte randen. De plant produceert opvallende bloemen in tinten van roze en groen die in de zomer bloeien. Het heeft een compacte groeiwijze en kan ongeveer 60-80 cm hoog worden. 'Sunningdale Variegated' gedijt goed in de halfschaduw tot volle zon en gedijt in vochtige, goed doorlatende grond. Het is een aantrekkelijke toevoeging aan borders, rotstuinen en cottage-tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.