Aubrieta 'Cascade'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Cascade' is een laagblijvende, bodembedekkende vaste plant met kleine paarse bloemen die in trossen groeien. De plant heeft een hangende groeiwijze en kan mooi over muurtjes of randen van bloembedden hangen. Aubrieta 'Cascade' bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze plant kan ook uitstekend in rotstuinen worden geplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de wintermaanden meestal bruin worden en afvallen. Het is een kruidachtige plant die gedurende het groeiseizoen zijn bladeren behoudt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Als de plant bedekt is met sneeuw, kan deze zelfs temperaturen tot -20 graden Celsius verdragen.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de zon en een goed doorlatende grond. Door regelmatig te snoeien kan de plant in goede conditie worden gehouden.

  De plant heeft een ruimte nodig van ongeveer 30 cm in de breedte. Het is aan te raden om de plant te planten in een goed doorlatende grond. Aubrieta 'Cascade' groeit het best op een zonnige plek in de tuin.

  Aubrieta 'Cascade' groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed bloeien en kan de groei belemmerd worden. Het is dus aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Cascade' hebben een matige behoefte aan water. Het is aan te raden om de plant één keer per week water te geven, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die de bloemen produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivende insecten. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Aubrieta 'Cascade' trekt bijen en vlinders aan, waardoor het goed is voor biodiversiteit in de tuin. Het biedt voedsel en schuilplaatsen voor verschillende insecten. Planten met paarse bloemen worden vaak bezocht door bestuivers.

  "Aubrieta 'Cascade'" bloeit in de maanden april, mei en juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 3 tot 4 weken.

  Ja, Aubrieta 'Cascade' kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. De plant zal goed groeien en bloeien bij voldoende zonlicht.

  Nee, Aubrieta 'Cascade' is niet eetbaar. Het is een sierplant die voornamelijk wordt gebruikt voor tuindecoratie en heeft geen eetbare delen. Het wordt afgeraden om deze plant te consumeren.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkte geluidsdempende werking. Het is niet de voornaamste eigenschap van deze plant. Andere planten kunnen beter geschikt zijn voor geluidsdemping.

 • Aubrieta 'Cascade' kan het beste na de bloei licht teruggesnoeid worden om de plant compact te houden en nieuwe groei te stimuleren. Door regelmatig en licht te snoeien, kan de plant ook meer bloemen produceren. Verwijder oude en dode delen van de plant om de gezondheid te bevorderen.

  Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dit kan wortelrot veroorzaken. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig met aarde vermengd met zand. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat blijft, want dit kan wortelrot veroorzaken. Voeg af en toe wat meststof toe voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en verdraagt zowel zure als neutrale pH-niveaus. Het is belangrijk dat de bodem kalkrijk is. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplant "Aubrieta 'Cascade'" groeit het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen bloeien. Deze plant kan ook goed gedijen in rots- en muurtuinen.

  In de winter kan het voordelig zijn om mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Een beschermhoes of tuinvlies kan ook worden gebruikt om de plant te beschermen tegen extreme kou. Zorg ervoor dat de plant goed is ingekuild om hem te helpen de winter te overleven.

  Aubrieta 'Cascade' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om de plant na de bloei licht terug te snoeien om de groei te bevorderen. Ook kan bemesting in het voorjaar zorgen voor een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Cascade' hebben behoefte aan bemesting in het voorjaar om een gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot te weinig bloei en een zwakke groei van de plant.

  Mulch kan nuttig zijn voor tuinplanten, zoals Aubrieta 'Cascade', omdat het helpt de bodem vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de planten te beschermen tegen temperatuurschommelingen. Het kan gemaakt worden van organisch materiaal zoals bladeren, stro of houtsnippers en wordt aangebracht rond de basis van de planten. Mulch moet regelmatig worden bijgewerkt om de voordelen te behouden.

  De Aubrieta 'Cascade' groeit het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pH-waarde van de bodem rond de 6.5 tot 7.0 ligt voor optimale groei. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem zo nu en dan te testen en indien nodig te corrigeren met kalk of zwavel.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij deze tuinplant kunnen natuurlijke methoden zoals het regelmatig controleren op insecten en het verwijderen van besmette bladeren effectief zijn. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes helpen bij de bestrijding van ongedierte. Indien nodig kunnen milieuvriendelijke insecticiden worden gebruikt.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Cascade' is een laagblijvende, bodembedekkende vaste plant met kleine paarse bloemen die in trossen groeien. De plant heeft een hangende groeiwijze en kan mooi over muurtjes of randen van bloembedden hangen. Aubrieta 'Cascade' bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Deze plant kan ook uitstekend in rotstuinen worden geplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.