Aubrieta 'Cascade Blue'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Aubrieta 'Cascade Blue' is een laagblijvende, groenblijvende vaste plant met kleine, felblauwe bloemen die in trossen langs de stengels groeien. De plant vormt een dicht tapijt van groen blad en bloemen, waardoor het een uitstekende bodembedekker is. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die goed gedijt in rotstuinen, borders en op muurtjes. De 'Cascade Blue' bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant vereist een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Aubrieta 'Cascade Blue' is een bladverliezende plant en verliest in de winter zijn blad. Het is daarom geen groenblijvende plant.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen bij extreme vorst. Het is aan te raden om de plant te bedekken met een laag mulch of bladeren in de winter.

  Ja, Aubrieta 'Cascade Blue' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. De plant heeft weinig water en voeding nodig en gedijt goed in de zon of halfschaduw. Snoei na de bloei om de plant compact te houden.

  Afgaande op de groeigewoonten en verspreiding van deze plant, heeft deze plant ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden voor optimale groei en bloei. Houd er rekening mee dat de plant zich kan verspreiden en eventueel andere planten kan overwoekeren als er onvoldoende ruimte is.

  De plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Het is geen goede keuze voor een schaduwrijke locatie. De plant heeft veel zonlicht nodig om goed te gedijen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten weken. Het is aan te raden regelmatig de grond te controleren en pas water te geven als de grond droog aanvoelt.

  Ja, Aubrieta 'Cascade Blue' is aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege de heldere bloemen en nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die deze insecten willen aantrekken.

  Ja, als bodembedekker trekt deze plant insecten aan die zorgen voor bestuiving en voedsel voor vogels. Daarnaast zorgt de plant voor de nodige beschutting en leefruimte voor kleine dieren in de tuin. Het toevoegen van deze plant kan dus zeker bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is om uitdroging te voorkomen. Het regelmatig water geven in drogere periodes wordt aanbevolen.

  Nee, de plant Aubrieta 'Cascade Blue' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is vooral bedoeld als decoratieve tuinplant.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte groei en bladeren. Dit kan helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de directe omgeving. Het effect is echter beperkt in vergelijking met specifieke geluidsdempende materialen.

 • Om een bossige en compacte groei te bevorderen, kan de plant na de bloei licht worden teruggesnoeid. Verwijder eventueel uitgebloeide bloemen en dun enige verouderde takken uit. Snoei niet te rigoureus, anders kan de plant minder goed bloeien.

  Geef regelmatig water aan deze plant en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om de plant in droge periodes extra water te geven om uitdroging te voorkomen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten, zoals deze plant, gedijen goed in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om regelmatig water te geven, maar pas op dat de potgrond niet te nat wordt. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig voeding te geven, volgens de instructies op de verpakking.

  De Tuinplant heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Te zware grond kan leiden tot wortelrot, terwijl te voedselrijke grond de groei kan belemmeren. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei en bloei.

  De plant 'Aubrieta 'Cascade Blue' gedijt het best op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de standplaats voldoende licht en luchtigheid biedt. Bescherm de plant tegen harde wind en zorg voor regelmatige watergift.

  Tuinplanten hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze bestand zijn tegen vorst. In strenge winters kan het echter helpen om de plant af te dekken met bijvoorbeeld bladeren of stro om te beschermen tegen bevriezing. Het is raadzaam om de plant in de winterperiode goed te controleren op eventuele vorstschade.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Knip de plant in het najaar terug tot vlak boven de grond.

  Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een lichte bemesting in het voorjaar om de groei te stimuleren. Gebruik een organische meststof met een lage stikstofgehalte om een gezonde en bloeiende plant te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot weelderig blad en weinig bloemen.

  Het is aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen, dit helpt de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Kies voor organische mulchmaterialen zoals boomschors of compost om voedingsstoffen toe te voegen aan de bodem. Let op dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant ligt om rotten te voorkomen.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Cascade Blue' gedijen goed in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen voor optimale groei en bloei. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Om ongedierte zoals bladluizen, spintmijten en slakken te bestrijden bij Tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neem olie of insecticidale zeep. Ook regelmatig controleren op ongedierte en planten schoonhouden kan helpen om plagen te voorkomen. Het is belangrijk om snel in te grijpen wanneer er ongedierte wordt waargenomen om schade aan de plant te minimaliseren.

 • Omschrijving

  De Aubrieta 'Cascade Blue' is een laagblijvende, groenblijvende vaste plant met kleine, felblauwe bloemen die in trossen langs de stengels groeien. De plant vormt een dicht tapijt van groen blad en bloemen, waardoor het een uitstekende bodembedekker is. Het is een winterharde en droogtetolerante plant die goed gedijt in rotstuinen, borders en op muurtjes. De 'Cascade Blue' bloeit in het voorjaar en trekt bijen en vlinders aan. Deze plant vereist een goed doorlatende grond en een zonnige standplaats voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.