Aubrieta 'Elstead Giant Purple'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Elstead Giant Purple' er en bunddække-staudenplante med smukke lilla blomster, der blomstrer om foråret. Bladene er grønne og danner et tæt tæppe på jorden. Denne plante er stedsegrøn og beholder også sit løv i de koldere måneder. Aubrieta 'Elstead Giant Purple' kan lide sol og veldrænet jord og er ideel til stenbede, bede eller som kantbeplantning. Det er en stærk plante, der kræver lidt vedligeholdelse og blomstrer længe.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aubrieta 'Elstead Giant Purple' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om vinteren og blomstrer igen om foråret. Det er en flerårig plante, der trives godt i haven.

  Planten er vinterhårdfør til ca. -15 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten under ekstrem frost med f.eks. et lag muld eller blade. Sørg for at pakke planten godt ind for at undgå frostskader.

  Denne plante er generelt let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det eneste, du skal gøre, er at give regelmæssig vanding og sikre tilstrækkeligt sollys. Det er en stærk haveplante, der tåler forskellige vejrforhold godt.

  For denne plante har du brug for cirka 30 centimeter plads for at den kan udvikle sig godt. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Placér planten i veldrænet jord og giv regelmæssigt vand og næring.

  Aubrieta 'Elstead Giant Purple' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil plantens vækst sandsynligvis blive langsommere, og den vil producere færre blomster. Det anbefales derfor at placere planten på et solrigt sted for det bedste resultat.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen, men dette kan variere afhængigt af vejrforholdene. Det er vigtigt, at jorden ikke bliver for våd, så tjek regelmæssigt, om jorden føles tør, før du giver vand igen. Det er bedre at give planten lidt mindre vand end for meget.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Det er en smuk tilføjelse til haven for at tiltrække disse nyttige bestøvere.

  Haveplanter kan bidrage til biodiversitet ved at tilbyde fødevarer og skjulesteder til insekter og fugle. At plante forskellige typer planter i haven kan øge diversiteten af dyrearter og hjælpe med at bevare et sundt naturligt miljø. Det er vigtigt at vælge indfødte planter, som trives godt i det lokale miljø.

  Planten blomstrer ofte om foråret og nogle gange også tidligt om sommeren. Blomstringen kan vare op til 6 uger.

  Ja, planten Aubrieta 'Elstead Giant Purple' kan godt lide fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under tørre perioder, når den står i fuld sol. Hold jorden godt fugtig og undgå udtørring.

  Nej, Aubrieta 'Elstead Giant Purple' er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens farverige blomster. At spise denne plante kan føre til uønskede helbredseffekter.

  Ja, denne plante har egenskaben at dæmpe lyd på grund af dens tætte vækst og blade. Det kan hjælpe med at reducere støjgener i din have.

 • Du kan beskære planten let efter blomstring for at fremme vækst og blomstring. Fjern eventuelt døde blomster og grene for at holde planten sund. Beskær ikke for dybt ind i det gamle træ for at undgå at beskadige planten.

  Haveplanter som disse har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men undgå at rødderne konstant står i vand. Giv helst vand ved plantens base for at forhindre skimmel.

  Planten har brug for en godt drænet pottemuld for at trives. Brug en pottemuld, der er rig på organisk materiale, og sørg for, at potten har god dræning. Undgå at bruge tung lerjord.

  Planten trives bedst i godt drænet og næringsrig jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at forhindre rodrot. Det anbefales at forbedre jorden inden plantning med kompost eller organisk gødning.

  Planten trives bedst på en solrig til halvskyggefuld placering. Sørg for veldrænet jord og undgå steder med langvarig tørke. Plant Aubrieta 'Elstead Giant Purple' i en stenhave, bed eller mellem sten for optimal vækst.

  Haveplanter som Aubrieta 'Elstead Giant Purple' har generelt ikke brug for særlig beskyttelse om vinteren, da de er godt modstandsdygtige overfor kulde. For ekstra beskyttelse kan mulch eller blade placeres omkring planten for at beskytte rødderne mod hård frost. I meget kolde klimaer kan det hjælpe at dække planterne med et lag halm eller fiberdug.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og trives bedst på et solrigt sted. Sørg for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern døde blomster for at fremme blomstringen.

  Have brug for regelmæssig gødning for at forblive sunde og vokse godt. En balanceret gødning til blomstrende planter kan anvendes om foråret i henhold til de anbefalede doseringer på emballagen. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Mulching med organisk materiale som kompost eller barkflis kan hjælpe med at bevare fugt og reducere ukrudtsvækst. Sørg for, at mulchlaget ikke påføres direkte mod plantestængler for at undgå skimmelvækst. Mulching anbefales til haveplanter for at forbedre jordens sundhed.

  Aubrieta-planten foretrækker en neutral til let sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. En for høj surhedsgrad kan hæmme plantens vækst, mens en for lav surhedsgrad kan føre til næringsstofmangler. Derfor er det vigtigt at sikre, at jorden, planten vokser i, har den korrekte pH-værdi.

  For at bekæmpe skadedyr i haveplanter som Aubrieta 'Elstead Giant Purple' kan du bruge naturlige metoder som at plante hvidløg eller løg i nærheden for at afskrække insekter. Derudover kan du regelmæssigt inspicere for eventuelle skadedyr og fjerne dem manuelt. Husk at pleje og gøde planterne godt, så de er stærke og modstandsdygtige over for skadedyr.

 • Beskrivelse

  Aubrieta 'Elstead Giant Purple' er en bunddække-staudenplante med smukke lilla blomster, der blomstrer om foråret. Bladene er grønne og danner et tæt tæppe på jorden. Denne plante er stedsegrøn og beholder også sit løv i de koldere måneder. Aubrieta 'Elstead Giant Purple' kan lide sol og veldrænet jord og er ideel til stenbede, bede eller som kantbeplantning. Det er en stærk plante, der kræver lidt vedligeholdelse og blomstrer længe.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.