Aubrieta 'Hamburger Stadtpark'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is een laagblijvende en bodembedekkende vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien in het voorjaar. De plant is wintergroen en blijft het hele jaar door mooi groen van kleur. Het blad van Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is klein en grijsgroen van tint. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker in de tuin. Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn blad in de winter en is dus niet permanent groen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Winterbescherming kan helpen bij het overleven van koudere temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig zorg. Het is een sterke en winterharde plant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert de groei en bloei van de plant.

  Aubrieta heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig tussen andere planten in de tuin. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd ook rekening met de hoogte en breedte van de plant bij het planten ervan.

  De Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is aan te raden om de plant minstens 6 uur zonlicht per dag te geven voor optimale groei. In de schaduw kan de plant minder snel groeien en bloeien.

  Tuinplanten zoals de Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om te voorkomen dat de grond uitdroogt tussen de gietbeurten, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk dat de wortels niet te veel in water blijven staan. Het is verstandig om regelmatig de grond even te voelen voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan. Het is een waardevolle plant voor bestuivers vanwege de nectar en de bloemen die ze biedt. Het is een mooie toevoeging aan een tuin die wil bijdragen aan de biodiversiteit.

  Ja, Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is goed voor de biodiversiteit omdat het insecten aantrekt en kan dienen als voedselbron voor bijen en vlinders. Daarnaast zorgt de plant voor variatie in de tuin, wat weer verschillende diersoorten aantrekt. Het is belangrijk om verschillende plantensoorten in de tuin te hebben om de biodiversiteit te bevorderen.

  Deze plant bloeit van april tot juni en de bloei kan enkele weken aanhouden. Het is een bloeiende tuinplant die in het voorjaar kleur aan de tuin toevoegt.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en groeit het beste op een zonnige plek. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei.

  Nee, Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is niet eetbaar. Het is een sierplant en wordt voornamelijk gebruikt in tuinen voor de mooie paarse bloemen. Eetbaarheid is niet bekend en wordt niet aanbevolen.

  Ja, deze plant heeft de potentie om geluid te dempen vanwege zijn dichte groei en bladeren. Dit kan helpen om omgevingsgeluid te verminderen en een rustige sfeer te creëren in de tuin. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het effect van geluidsdemping afhankelijk is van factoren zoals de locatie en de omvang van de plant.

 • Tuinplanten zoals deze hebben weinig snoei nodig. Eventueel kan uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de plant na de bloei licht terug te snoeien om de vorm en compactheid te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik een potgrond die speciaal geschikt is voor tuinplanten om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond met een neutrale tot licht alkalische pH-waarde. De bodem moet voedzaam en humusrijk zijn voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen.

  De Aubrieta is een zonminnende plant die het beste groeit op een standplaats met veel zon en goed doorlatende grond. De plant doet het goed in rotstuinen, borders en langs paden. Het is belangrijk dat de plant beschut staat tegen harde wind.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst en wind. Gebruik bijvoorbeeld een mulchlaag van bladeren of stro rond de plant. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant groeit het beste in goed doorlatende grond en een zonnige locatie. Dode bloemen kunnen regelmatig worden verwijderd om de bloei te stimuleren. Een keer per jaar bemesten in het voorjaar is voldoende voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar voor een goede start. Geef daarnaast tijdens het groeiseizoen regelmatig een speciale bloeimeststof voor mooie bloemen.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat rondom planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld boomschors, compost of houtsnippers. Mulch wordt in de tuin veel gebruikt om de groei en gezondheid van planten te bevorderen.

  De plant groeit het beste in neutrale tot zure grond. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en deze indien nodig aan te passen. Een pH-waarde tussen de 5.5 en 7.0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor de meeste Tuinplanten.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u regelmatig controleren op bladluizen, slakken en rupsen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook helpen om ongedierte onder controle te houden. Daarnaast kunt u de plant gezond houden door regelmatig te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is een laagblijvende en bodembedekkende vaste plant met prachtige paarse bloemen die bloeien in het voorjaar. De plant is wintergroen en blijft het hele jaar door mooi groen van kleur. Het blad van Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' is klein en grijsgroen van tint. Deze plant is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker in de tuin. Aubrieta 'Hamburger Stadtpark' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.