Aubrieta 'Hendersonii'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Hendersonii' is een laagblijvende, groenblijvende bodembedekkende plant die bekend staat om zijn overvloedige bloemen. De bloemen van deze plant zijn lila tot paars van kleur en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van Aubrieta 'Hendersonii' is groen en ovaalvormig. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Aubrieta 'Hendersonii' is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker tussen stenen of tegels.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aubrieta 'Hendersonii' is niet groenblijvend en verliest haar blad in de winter. Het is een vaste plant die in het voorjaar weer volop zal groeien en bloeien.

  De plant 'Aubrieta 'Hendersonii' is winterhard tot -15 graden Celsius en kan dus goed tegen vorst. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Ja, Aubrieta 'Hendersonii' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een winterharde plant die goed groeit in de volle zon tot halfschaduw en regelmatig water nodig heeft. Het is belangrijk om de plant na de bloei terug te snoeien om de groei te bevorderen.

  Voor deze plant is het belangrijk om voldoende ruimte vrij te houden, aangezien het zich kan verspreiden en zich kan verspreiden. Plant ze op minstens 30 cm uit elkaar om een gezonde groei en bloei te garanderen. Houd rekening met hun kruipende groeiwijze en geef ze voldoende ruimte om zich te ontwikkelen.

  Aubrieta 'Hendersonii' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In die omstandigheden zal de plant de mooiste bloemen produceren en gezond blijven. Het is daarom aan te raden om de plant niet in de schaduw te plaatsen.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Hendersonii' hebben meestal 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en bodemvochtigheid. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om regelmatig te controleren of de grond droog is voordat u water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten.

  Ja, planten die bodembedekkend groeien zoals Aubrieta creëren een gunstige omgeving voor insecten en kleine dieren. Ze bieden beschutting en voedsel, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het kan ook helpen om de bodem te beschermen en erosie te voorkomen.

  De plant bloeit in de maanden april en mei en kan tot ongeveer 6 weken bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een plek met veel zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme zomerdagen. Een goed doorlatende bodem is essentieel voor een goede groei en bloei.

  Nee, de plant Aubrieta 'Hendersonii' is niet eetbaar en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant vanwege de bloemen en het groenblijvende blad. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek voor menselijke consumptie zijn gekweekt.

  Nee, Aubrieta 'Hendersonii' heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is voornamelijk bekend om zijn mooie bloemen en bodembedekkende kwaliteiten in de tuin.

 • Het is aan te raden om na de bloei de uitgebloeide bloemen af te knippen om de plant een nettere uitstraling te geven. Het snoeien van de plant kan ook helpen om de groei te bevorderen en de vorm van de plant te behouden. Je kunt de plant ook licht terugsnoeien om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, maar ook niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Aubrieta 'Hendersonii' is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Kies voor een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen en zorg ervoor dat de pot voldoende drainagegaten heeft. Verpot de plant indien nodig om de paar jaar om de groei te stimuleren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende, droge tot gemiddeld vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem neutraal tot licht alkalisch is. Vermijd natte en zware grond, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan goed groeien in rotstuinen of langs borders.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Hendersonii' hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig. Deze planten zijn winterhard en kunnen de koude temperaturen goed verdragen. Mocht er toch extreme vorst voorspeld worden, dan kan het helpen om de planten af te dekken met een laag mulch of een beschermende doek.

  De plant vraagt weinig onderhoud en gedijt goed in de volle zon. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een compacte groei. Geef in droge periodes voldoende water.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Hendersonii' hebben behoefte aan een regelmatige bemesting om gezond te blijven en te bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten die rijk is aan voedingsstoffen. Bemest de plant in het voorjaar en eventueel nogmaals in de zomer voor een optimale groei en bloei.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond vocht vasthoudt en de temperatuur reguleert. Het kan ook onkruid onderdrukken en de wortels van de plant beschermen. Het is aan te raden om elk voorjaar een nieuwe laag mulch aan te brengen rondom de plant.

  Minimale zuurgraad van de bodem is neutraal tot licht alkalisch. Houd de pH-waarde tussen 6 en 7 voor optimale groei. Voeg indien nodig kalk toe aan de bodem.

  Om ongedierte te voorkomen bij deze plant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van bladluizen, slakken of rupsen. Indien nodig kunnen deze worden verwijderd met de hand of met behulp van natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of een zeepachtige oplossing. Het is ook aan te raden om de planten voldoende lucht en ruimte te geven, zodat ze gezond en sterk blijven en minder vatbaar zijn voor plagen.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Hendersonii' is een laagblijvende, groenblijvende bodembedekkende plant die bekend staat om zijn overvloedige bloemen. De bloemen van deze plant zijn lila tot paars van kleur en trekken bijen en vlinders aan. Het blad van Aubrieta 'Hendersonii' is groen en ovaalvormig. Deze plant gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond. Aubrieta 'Hendersonii' is ideaal voor rotstuinen, borders en als bodembedekker tussen stenen of tegels.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.