Aubrieta 'Leichtlinii'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Leichtlinii' er en lavtliggende, stedsegrøn plante kendt for sine smukke lilla blomster. Planten blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på Aubrieta 'Leichtlinii' er grønne og smalle, hvilket får de lilla blomster til at fremstå ekstra godt. Denne plante er ideel til stenbede, grænser og som bunddække og trives godt i fuld sol. Aubrieta 'Leichtlinii' er nem at passe og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den til et populært valg blandt havefolk.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Aubrieta 'Leichtlinii' er ikke stedsegrøn. Denne plante mister sine blade om efteråret og blomstrer igen om foråret.

  Planten er vinterhårdfør ned til ca. -15 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod streng frost. Det er en robust haveplante, der er godt rustet mod kolde temperaturer.

  Ja, Aubrieta 'Leichtlinii' er generelt nem at vedligeholde. Det er en stærk plante, der har brug for lidt pleje. Så længe planten står på et solrigt sted og får regelmæssig vand, vil den trives godt i haven.

  "Planten har brug for mindst 30 cm plads for at kunne udvikle sig ordentligt. Sørg for tilstrækkelig afstand mellem andre planter for at undgå konkurrence. I større grupper kan planten smukt sprede sig."

  Haveplanter, herunder Aubrieta 'Leichtlinii', vokser generelt bedst i fuld sol. I skyggen kan de vokse og blomstre mindre godt. Det anbefales derfor at plante disse planter på et solrigt sted.

  Denne plante har brug for moderat vand og skal vandes regelmæssigt, især i de varme sommermåneder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke lade den drukne. At vande 2-3 gange om ugen kan være tilstrækkeligt, afhængigt af de omgivende forhold.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de blomster, den producerer. Det er et godt valg for haver, der ønsker at skabe en attraktiv habitat for disse bestøvende insekter. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, bidrager til biodiversiteten i haven.

  Ja, Aubrieta 'Leichtlinii' er en god plante for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og sommerfugle med dens nektarfyldte blomster og også tiltrækker andre nyttige insekter. Den giver også ly og mad til mindre dyr som fugle og pindsvin. At tilføje denne plante til din have kan bidrage til mangfoldigheden af økosystemet og hjælpe med at skabe en sund og afbalanceret miljø.

  Planten blomstrer i månederne april og maj. Blomstringen kan vare ca. 4 til 6 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand under tørre perioder for at forhindre udtørring. Planten vil trives godt i en solrig bed eller stenhaven.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den ikke er egnet til menneskelig forbrug. Den dyrkes primært som en dekorativ haveplante.

  Haveplanter som Aubrieta 'Leichtlinii' har generelt ikke lyddæmpende egenskaber. De er primært dekorative planter, der tilføjer farve til haven. Andre typer planter er mere velegnede til lyddæmpning.

 • Du kan let beskære planten efter blomstringen for at fremme væksten. Fjern døde blomster og visne blade for at holde planten sund. Beskær ikke for hårdt, så planten har tilstrækkelig mulighed for at vokse igen.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå, at rødderne står i våd jord i lang tid for at undgå rodrot.

  Brug gerne en godt drænet pottemuld til denne plante for at undgå rodrod. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Bland eventuelt lidt groft sand i pottemulden for bedre afvanding.

  Planten trives bedst i veldrænet og fugtig jord. Sørg for, at jorden har en neutral pH-værdi og er rig på næringsstoffer. Undgå tunge og tætte jordtyper.

  Planten trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for god dræning i jorden og undgå for våd jord. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for en sund vækst.

  For at beskytte Aubrieta 'Leichtlinii' mod frost om vinteren anbefales det at lægge et lag muld eller blade omkring plantens base. Derudover kan det også være en god idé at dække planten med et letvægtsstof eller havefleece ved kraftig frost. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med vand, inden frosten begynder, så den kan komme sundt gennem vinteren.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og tåler godt tørre forhold. Sørg for en solrig placering, og regelmæssig beskæring efter blomstringen fremmer vækst og blomstring. Giv planten lejlighedsvis organisk gødning for at fremme en sund vækst.

  Det anbefales at gøde havenplanter om foråret og sommeren med en organisk gødning. Brug en gødning specielt til blomstrende planter for at stimulere vækst og blomstring. Vær opmærksom på doseringen og påfør gødningen jævnt omkring planten.

  Mulch kan bruges om at holde på fugt omkring planten og undertrykke ukrudt. Det hjælper med at beskytte plantens rødder mod temperaturvariationer og fremmer væksten. Brug materialer som halm, træflis eller blade som mulch.

  Den ønskede jordens surhedsgrad for denne plante er neutral til let alkalisk. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke holder på vand. Det anbefales at forbedre jorden med kompost, hvis det er nødvendigt.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan biologiske skadedyrsbekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrum anvendes. En anden mulighed er at fjerne skadedyrene manuelt, såsom bladlus eller trips. Derudover kan regelmæssig kontrol af skadedyr og forebyggende foranstaltninger som at holde omgivelserne omkring planten rene, hjælpe med at forebygge angreb.

 • Beskrivelse

  Aubrieta 'Leichtlinii' er en lavtliggende, stedsegrøn plante kendt for sine smukke lilla blomster. Planten blomstrer om foråret og tiltrækker sommerfugle og bier. Bladene på Aubrieta 'Leichtlinii' er grønne og smalle, hvilket får de lilla blomster til at fremstå ekstra godt. Denne plante er ideel til stenbede, grænser og som bunddække og trives godt i fuld sol. Aubrieta 'Leichtlinii' er nem at passe og kræver minimal vedligeholdelse, hvilket gør den til et populært valg blandt havefolk.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.