Aubrieta 'Red Carpet'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Red Carpet' is een laagblijvende vaste plant met een tapijt van felroze bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant vormt een dicht en bodembedekkend geheel en is ideaal voor rotstuinen en randen van borders. Aubrieta 'Red Carpet' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. De plant is winterhard en vraagt weinig onderhoud, waardoor het een dankbare toevoeging is aan de tuin. Door regelmatig te snoeien kan de plant na de bloei opnieuw uitlopen en zich verder verspreiden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Aubrieta 'Red Carpet' is groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant goed te beschermen tijdens strenge vorst. Deze tuinplant kan goed overleven in koude temperaturen.

  Ja, deze plant is zeer makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en bemesting nodig en groeit goed in de volle zon. Het is een sterke en winterharde bodembedekker.

  Tuinplanten hebben meestal genoeg ruimte nodig om goed te groeien en zich te verspreiden. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen planten zodat ze zich kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten.

  Tuinplanten zoals 'Aubrieta 'Red Carpet'' groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de plant minder goed bloeien en groeien. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  Deze plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin hij groeit. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend dankzij de bloemen die nectar produceren. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege de aantrekkingskracht op bestuivers. Planten zoals deze dragen bij aan de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, Aubrieta 'Red Carpet' is goed voor biodiversiteit. De plant trekt bijen en vlinders aan, die zorgen voor bestuiving en biodiversiteit in de tuin. Daarnaast zorgt de plant voor een gevarieerd en kleurrijk tuinlandschap.

  De plant bloeit meestal in maart, april en mei en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer om uitdroging te voorkomen. Zorg ook voor voldoende drainage in de grond.

  Nee, Aubrieta planten zijn niet eetbaar en worden voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplanten. Het consumeren van deze planten wordt niet aanbevolen vanwege mogelijke giftigheid. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die bekend staan als eetbaar en veilig.

  Ja, Tuinplanten hebben over het algemeen een bepaalde geluidsdempende werking dankzij hun bladeren en bodembedekkende eigenschappen. Het kan echter geen geluid volledig dempen zoals bijvoorbeeld een geluidswal dat zou doen.

 • Na de bloei kunt u de plant licht terugsnoeien om een compacte vorm te behouden. Verwijder ook eventuele uitgebloeide bloemen en dode bladeren. Deze snoei bevordert een gezonde groei en bloei in het volgende seizoen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Vermijd dat de plant te nat staat.

  Potgrond moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Een mengsel van potgrond en zand is ideaal voor deze tuinplant. Voeding kan indien nodig worden toegevoegd tijdens het groeiseizoen.

  De plant houdt van goed doorlatende, vochtige grond. Het is belangrijk dat de bodem neutraal tot licht alkalisch is. Zorg voor een vruchtbare bodem om de plant goed te laten groeien.

  De plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door mulch of een afdekking te gebruiken. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het kan ook helpen om de plant tegen harde wind te beschermen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en hoeft alleen in de lente te worden getopt om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht en voedingsstoffen krijgt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan een regelmatige bemesting met een evenwichtige meststof. Gebruik een organische meststof voor een gezonde groei en bloei van de plant. Bemest in het voorjaar en eventueel nog een keer in de zomer voor optimale resultaten.

  Mulchen wordt aanbevolen om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch van ongeveer 5 cm aan rond de plant, vermijd mulch direct tegen de stelen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Aubrieta 'Red Carpet' is licht zuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te zwaar bemest wordt. De plant gedijt goed in een bodem met een pH tussen 5,5 en 7.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Red Carpet' kunnen last hebben van insecten zoals bladluizen en rupsen. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte en indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Ook is het aan te raden om de plant gezond te houden door voldoende water en voeding te geven.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Red Carpet' is een laagblijvende vaste plant met een tapijt van felroze bloemen die in het voorjaar bloeien. Deze plant vormt een dicht en bodembedekkend geheel en is ideaal voor rotstuinen en randen van borders. Aubrieta 'Red Carpet' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. De plant is winterhard en vraagt weinig onderhoud, waardoor het een dankbare toevoeging is aan de tuin. Door regelmatig te snoeien kan de plant na de bloei opnieuw uitlopen en zich verder verspreiden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.