Aubrieta 'Schloss Eckberg'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Schloss Eckberg' is een laagblijvende en meerjarige plant die bekend staat om zijn weelderige bloei in het voorjaar. De plant produceert talloze kleine paarse bloemen die een prachtig kleureffect toevoegen aan de tuin. Hij gedijt het best in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Aubrieta 'Schloss Eckberg' kan zowel in borders, rotstuinen als hangmanden worden geplant. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Aubrieta 'Schloss Eckberg' is niet groenblijvend. Het is een vaste plant die in de winter zijn blad verliest. Het valt onder de categorie tuinplanten.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld noppenfolie of vliesdoek. Planten in potten kunnen het beste naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens de winter.

  De Aubrieta 'Schloss Eckberg' is een makkelijke plant in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. De plant gedijt het beste op een zonnige plek en vereist regelmatig snoeien om de bloei te bevorderen. Aubrieta 'Schloss Eckberg' is goed bestand tegen droogte en kan goed groeien in verschillende grondsoorten.

  Voor deze tuinplant is een ruimte van ongeveer 20-30 cm breed en diep voldoende. Zorg voor voldoende ruimte tussen planten om te voorkomen dat ze gaan overlappen. Vermijd het planten in te dicht begroeide gebieden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de groei mogelijk vertragen en zal de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei en bloei.

  Aubrieta 'Schloss Eckberg' heeft regelmatig maar gematigd water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. Het is meestal voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die ze produceren en de heldere kleuren van de bloemen. Het planten van deze bloemen kan een goede manier zijn om deze bestuivende insecten naar je tuin te lokken en de biodiversiteit te bevorderen.

  Ja, Aubrieta trekt bijen en vlinders aan met zijn felgekleurde bloemen en kan dienen als voedselbron voor deze insecten. Daarnaast draagt het bij aan de diversiteit van planten in de tuin en biedt het schuilplaatsen voor kleine dieren.

  De Aubrieta 'Schloss Eckberg' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode kan tot wel 4 weken duren.

  Ja, de Tuinplanten Aubrieta kan goed tegen de volle zon. Het is een plant die graag in de zon staat en goed gedijt in zonnige omstandigheden. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, Tuinplanten zoals Aubrieta 'Schloss Eckberg' zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze planten te consumeren, omdat ze giftige stoffen kunnen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is belangrijk om enkel planten te eten die bekend staan als veilig voor consumptie.

  Ja, aangezien alle planten geluidsgolven absorberen, kunnen tuinplanten zoals Aubrieta 'Schloss Eckberg' helpen bij het dempen van geluid in de omgeving. Echter, het effect is beperkt en hangt af van factoren zoals de grootte en dichtheid van de plant. Over het algemeen zijn bomen en struiken effectiever in het absorberen van geluid dan lagere planten.

 • Het is aan te raden om na de bloei de uitgebloeide bloemen af te knippen om de plant compact te houden. Verwijder ook eventueel oude of dode bladeren om de plant gezond te houden. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de wortels niet langdurig nat blijven staan om wortelrot te voorkomen. Eenmaal goed ingeburgerd kan de plant drogere periodes verdragen.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is ook aan te raden om regelmatig voeding aan de potgrond toe te voegen om de groei en bloei van de plant te stimuleren.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor goed doorlatende grond met een gemiddelde tot lage vruchtbaarheid. De bodem moet neutraal tot licht alkalisch zijn en niet te vochtig. Het is aan te raden om de grond regelmatig te bemesten om de gezondheid en bloei van de plant te bevorderen.

  De Tuinplant 'Aubrieta 'Schloss Eckberg' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd tevens te natte grond, deze kan leiden tot wortelrot.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan worden gedaan door de plant af te dekken met een laagje mulch of bladeren. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  Aubrieta 'Schloss Eckberg' heeft weinig onderhoud nodig. Het is belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Verder is het aan te raden om de plant na de bloei licht terug te snoeien.

  Tuinplanten zoals Aubrieta 'Schloss Eckberg' hebben een gematigde bemesting nodig met een algemene meststof in het voorjaar. Overbemesting kan leiden tot een te weelderige groei met minder bloemen. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen op de verpakking van de meststof te volgen.

  Mulch de plant met een laagje organisch materiaal zoals bladeren of compost om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te voorkomen. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de plantstengels ligt om rotting te voorkomen. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen de 6 en 7, dit is lichtzuur tot neutraal. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat om de plant gezond te laten groeien. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Aubrieta 'Schloss Eckberg', kunnen natuurlijke oplossingen zoals het besproeien met een mengsel van water en milde zeep helpen. Daarnaast kunnen planten regelmatig gecontroleerd worden op eventuele insectenplagen en indien nodig behandeld worden met specifieke bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om de planten goed te verzorgen en een gezonde groeiomgeving te bieden om de kans op ongedierte te minimaliseren.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Schloss Eckberg' is een laagblijvende en meerjarige plant die bekend staat om zijn weelderige bloei in het voorjaar. De plant produceert talloze kleine paarse bloemen die een prachtig kleureffect toevoegen aan de tuin. Hij gedijt het best in goed doorlatende grond en zonnige tot halfschaduwrijke locaties. Aubrieta 'Schloss Eckberg' kan zowel in borders, rotstuinen als hangmanden worden geplant. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een mooie toevoeging aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.