Aubrieta 'Valder'

Aubrieta

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Aubrieta 'Valder' is een laagblijvende en bodembedekkende plant die prachtige paarse bloemen produceert. De plant bloeit in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijk tapijt in de tuin. Aubrieta 'Valder' is winterhard en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. De plant is ideaal voor rotstuinen, borders en langs paden. Aubrieta 'Valder' trekt ook bijen en vlinders aan en heeft weinig onderhoud nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een vaste plant die over het algemeen in de lente bloeit met kleurrijke bloemen. Het is aanbevolen om dood blad te verwijderen voor een gezonde groei.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is een sterke tuinplant die goed bestand is tegen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tijdens extreme vorstperiodes.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke en langbloeiende plant die goed gedijt in zonlicht en goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien na de bloei bevordert een gezonde groei.

  De plant heeft ruimte nodig om zich uit te kunnen breiden en te groeien. Zorg voor voldoende afstand tussen andere planten zodat hij zich vrij kan ontwikkelen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verjongen door delen te verwijderen en opnieuw te planten.

  Nee, Aubrieta 'Valder' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en bloeien. Zorg dus voor voldoende zonlicht voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen wateroverlast ontstaat. Over het algemeen is het voldoende om de plant 1-2 keer per week water te geven.

  "De plant Aubrieta 'Valder' is vlinder- en bijenlokkend."

  Ja, Aubrieta draagt bij aan de biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken. Het zorgt voor variatie en kleur in de tuin, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor het ecosysteem. Het helpt de diversiteit en het evenwicht van planten en dieren in de tuin te bevorderen.

  'Aubrieta Valder' bloeit meestal in de maanden april en mei. De bloeiperiode kan tot ongeveer vier weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en zal hier goed gedijen. Zorg er wel voor dat de grond goed vochtig blijft bij langdurige blootstelling aan de zon. Overmatige hitte kan wel schadelijk zijn, dus zorg voor voldoende bescherming in een hittegolf.

  Nee, de plant Aubrieta 'Valder' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het is bedoeld als tuinplant voor decoratieve doeleinden.

  Ja, deze plant heeft het vermogen om geluid te dempen vanwege de dichte groeiwijze en het absorberen van geluidstrillingen. Het bladerige bladeren en stelen helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de tuin of buitenruimte. Het kan daarom een goede keuze zijn voor het creëren van een rustige en vredige omgeving.

 • Je kunt de plant na de bloei licht terugsnoeien om de vorm te behouden en een compacte groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Overmatig snoeien kan de bloei verminderen.

  De Tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Voor Tuinplanten zoals Aubrieta 'Valder' is het belangrijk om te planten in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Vermijd grond die te compact is of teveel vocht vasthoudt, aangezien dit kan leiden tot wortelrot. Het gebruik van organische meststoffen kan helpen bij een gezonde groei en bloei.

  Aubrieta 'Valder' groeit het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig is, om wortelrot te voorkomen. Eventueel kan de bodem verrijkt worden met compost voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien. Vermijd te veel schaduw om de bloei te bevorderen.

  Om Aubrieta 'Valder' te beschermen in de winterperiode, is het aan te raden om een laag mulch aan te brengen rond de plant. Hierdoor worden de wortels beschermd tegen strenge vorst. In strenge winters kan het gebruik van een beschermende doek of vlies ook helpen om de plant te beschermen.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. Het kan worden gesnoeid na de bloei om de plant compact te houden. Regelmatig water geven en bemesten helpt bij een gezonde groei.

  Tuinplanten zoals Aubrieta hebben tijdens het groeiseizoen regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en timing van de bemesting.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken, wat de groei en bloei van de plant kan bevorderen. Kies een organisch materiaal zoals bladeren, stro of boomschors en breng een laag van ongeveer 3-5 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de stelen niet bedekt worden om rotten te voorkomen. Vernieuw de mulch jaarlijks in het voorjaar voor het beste resultaat.

  Aubrieta planten groeien het beste in neutrale tot alkalische bodems met een pH tussen 6,5 en 8. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren.

  Je kunt de plant beschermen tegen ongedierte door regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren. Het is ook belangrijk om de plant gezond en sterk te houden door hem regelmatig water te geven en te bemesten. Als er toch ongedierte optreedt, kun je milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruiken.

 • Omschrijving

  Aubrieta 'Valder' is een laagblijvende en bodembedekkende plant die prachtige paarse bloemen produceert. De plant bloeit in het voorjaar en zorgt voor een kleurrijk tapijt in de tuin. Aubrieta 'Valder' is winterhard en gedijt goed in zonlicht en goed doorlatende grond. De plant is ideaal voor rotstuinen, borders en langs paden. Aubrieta 'Valder' trekt ook bijen en vlinders aan en heeft weinig onderhoud nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.