Bergenia 'Abendglocken'

Bergenia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Bergenia 'Abendglocken' er en hårdfør stedsegrøn staude med skinnende, grønne blade, der skifter til rødbrun farve om efteråret og vinteren. Om foråret vises der lyserøde blomster, der bliver længe på planten og spreder en let duft. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan både stå i solen og i halvskyggen. Bergenia 'Abendglocken' er en robust og let at vedligeholde plante, der er velegnet som bunddække i bede eller stenbede. Denne staude tiltrækker også bier og sommerfugle og er et smukt supplement i en naturlig have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Bergenia 'Abendglocken' er stedsegrøn og bevarer sine blade hele året. Det er en hårdfør haveplante, der forbliver grøn om vinteren.

  Denne haveplante er vinterhårdfør ned til -15 grader Celsius og kan klare frost godt. Det er en stærk plante, der endda kan overleve godt i strenge vintre. Det er vigtigt at beskytte planten mod kold vind og frost om vinteren.

  Ja, denne plante er nem at vedligeholde og kræver ikke meget særlig pleje. Den trives godt i haven og kan modstå forskellige vejrforhold. Det er en stærk og robust plante, der kræver minimal opmærksomhed.

  Når man planter denne plante, er det vigtigt at sørge for tilstrækkelig plads mellem hver individuel plante. Hold en afstand på cirka 30-40 cm mellem hver plante. På denne måde kan planterne udvikle sig optimalt og vokse.

  Ja, planten vokser godt i en skyggefuld miljø. Det er en stærk og vinterhårdfør plante, der tilpasser sig godt til forskellige forhold. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig for optimal vækst.

  Planten har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke gennemblødt. Overdreven vanding kan føre til rodrot.

  Ja, Bergenia 'Abendglocken' tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster, der tiltrækker insekter. Det er en værdifuld plante for bestøvere i haven.

  Ja, bergenia planter er gode for biodiversiteten på grund af deres tiltrækning af bier, sommerfugle og andre insekter. De tilbyder mad og skjul for forskellige typer dyr i haven. At tilføje bergenia planter kan derfor bidrage til at skabe et sundt og varieret haveleveområde.

  'Bergenia 'Abendglocken' blomstrer i april og maj. Blomstringen kan vare op til 6 til 8 uger. Det er en smuk tilføjelse til haven om foråret.'

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i perioder med kraftig sol og høje temperaturer. Planter, der kan tåle fuld sol, har generelt stærke og tykke blade.

  Nej, Bergenia 'Abendglocken' er ikke spiselig. Spiselighed af planter kan være farligt, så vær forsigtig med at indtage ukendte planter fra haven. Det er altid bedst kun at spise planter, der er kendt for at være sikre at indtage.

  Havekplanter har generelt ikke støjreducerende egenskaber. De er primært dekorative planter, der giver farve og grønt i haven. Beplantning kan dog bidrage til et mere behageligt miljø at leve i.

 • Bergenia planten skal beskæres om foråret for at fjerne døde blade og blomsterstængler. Klip bladene og stænglerne helt ned til basen. Beskæringen sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Giv helst vand om morgenen eller om aftenen for at minimere fordampning.

  Bergenia 'Abendglocken' trives godt i fugtig og veldrænet pottemuld. Det anbefales at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at pottemulden ikke er for sur for en sund vækst af planten.

  Denne plante trives bedst i fugtig, humusrig jord med en gennemsnitlig til lav surhedsgrad. God dræning er vigtig for at undgå rodrot. Tilsætning af kompost kan forbedre jordkvaliteten.

  Bergenia 'Abendglocken' trives bedst på en placering i fuld sol til let skygge. Sørg for en veldrænet jord, der ikke er for våd. Denne plante er hårdfør og tåler kolde temperaturer godt.

  Det anbefales at beskytte Bergenia 'Abendglocken' mod hård frost om vinteren med f.eks. et lag muld eller blade. Dette vil hjælpe med at beskytte plantens rødder mod frysning. Sørg også for, at jorden er godt drænet for at undgå rodrot i de koldere måneder.

  Sørg for en placering i solen eller halvskyggen. Giv regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Døde blade kan beskæres om foråret.

  For at vokse godt har denne plante regelmæssig befrugtning. Brug organisk gødning om foråret og om sommeren for en sund vækst og blomstring. Vær opmærksom på at du ikke overgøder, da det kan forårsage skade på planten.

  Mulching er en god måde at beskytte jorden omkring haveplanter mod frost og udtørring. Det hjælper også med at reducere ukrudtsvækst og holde planterne sunde. Det ideelle tidspunkt at mulche er om foråret eller efteråret.

  Haveplanter som Bergenia 'Abendglocken' trives bedst i sure jordarter med en pH-værdi mellem 5,5 og 6,5. Det er vigtigt, at jorden er tilstrækkeligt sur for at holde planten sund og sikre god vækst. Regelmæssig kontrol og justering af jordens surhedsgrad kan hjælpe med at skabe optimale vækstbetingelser for haveplanter.

  Til bekæmpelse af skadedyr på denne plante kan biologiske metoder som sprøjtning med neemolie eller anvendelse af mariehøns bruges. Derudover kan regelmæssig kontrol af spindemider, bladlus og snegle hjælpe med at holde skadedyrene under kontrol. Kemiske bekæmpelsesmidler kan også anvendes, men med måde og i overensstemmelse med vejledningen på emballagen.

 • Beskrivelse

  Bergenia 'Abendglocken' er en hårdfør stedsegrøn staude med skinnende, grønne blade, der skifter til rødbrun farve om efteråret og vinteren. Om foråret vises der lyserøde blomster, der bliver længe på planten og spreder en let duft. Denne plante trives bedst i fugtig, veldrænet jord og kan både stå i solen og i halvskyggen. Bergenia 'Abendglocken' er en robust og let at vedligeholde plante, der er velegnet som bunddække i bede eller stenbede. Denne staude tiltrækker også bier og sommerfugle og er et smukt supplement i en naturlig have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.