Blechnum penna-marina

Blechnum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Blechnum penna-marina, ook wel bekend als dwergvaren, is een kleine varensoort met delicate, golvende bladeren. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een frisgroene kleur. Deze plant groeit voornamelijk in vochtige gebieden, zoals moerassen en veengebieden. Blechnum penna-marina is een winterharde plant die goed gedijt in de schaduw. Het is een mooie toevoeging aan een schaduwrijke tuin of als bodembedekker onder bomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant Blechnum penna-marina is groenblijvend.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is dus aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. Deze plant kan over het algemeen goed tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is erg makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan goed gedijen in de schaduw. Regelmatig snoeien en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Blechnum penna-marina heeft ongeveer een ruimte nodig van 50-60 cm in de breedte en diepte. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met de grootte van de plant wanneer je deze in de tuin plaatst.

  Ja, Blechnum penna-marina groeit goed in de schaduw. Deze plant gedijt goed in donkere en vochtige omgevingen en kan zelfs in diepe schaduw overleven. Het is een ideale keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar een plant die goed gedijt in schaduwrijke tuinen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond licht vochtig te houden, maar wees voorzichtig met te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Over het algemeen is het voldoende om de plant één keer per week water te geven.

  Nee, deze plant trekt geen vlinders en bijen aan. Het is een bodembedekker die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn decoratieve bladeren.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het een goede schuilplaats en voedselbron biedt voor verschillende insecten, vogels en kleine zoogdieren. Daarnaast draagt het bij aan een gezonde bodem en een gevarieerd ecosysteem in de tuin. Het helpt de diversiteit van planten en dieren te bevorderen.

  Deze plant bloeit in de maanden februari tot en met mei en de bloeiperiode kan tot 4 weken duren.

  De plant kan niet goed tegen de volle zon en heeft liever een plekje in de halfschaduw tot schaduw. Het liefst staat hij op een vochtige, humusrijke grond. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het behoort niet tot de categorie planten die veilig zijn om te consumeren. Het wordt daarom niet aanbevolen om de plant te eten.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn geluidsdempende eigenschappen en kan een positief effect hebben op het verminderen van geluidsoverlast in de tuin.

 • Blechnum penna-marina wordt niet vaak gesnoeid, omdat dit de gezondheid van de plant kan aantasten. Indien nodig, kunnen dode of beschadigde bladeren in het voorjaar verwijderd worden. Het is belangrijk om scherpe snoeischaar te gebruiken om schade aan de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond goed vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te lang in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Een potgrond speciaal samengesteld voor tuinplanten is ideaal voor een gezonde groei.

  De plant gedijt het beste in vochtige, zure grond met een goede drainage. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal. Het is raadzaam om de grond regelmatig te bemesten om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant gedijt het best op een standplaats in de halfschaduw tot schaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig en goed doorlatend is. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de plant nog jong is. Het is aan te raden om de plant af te dekken met een dikke laag bladeren of stro om het te beschermen tegen de kou. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant dient regelmatig bewaterd te worden, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om dode bladeren en oude stengels regelmatig te verwijderen. Daarnaast kan de plant baat hebben bij periodieke bemesting met een geschikte voeding.

  Voor deze plant is het aan te raden om in het voorjaar organische meststoffen te gebruiken, bijvoorbeeld compost of koemest. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus houd de dosering in de gaten. Zorg ervoor dat de meststoffen gelijkmatig over de aarde verspreid worden.

  Mulchen wordt aanbevolen voor deze plant omdat het de bodem vochtig houdt en onkruidgroei onderdrukt. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren of compost voor een beter resultaat. Breng een laag van ongeveer 5-10 cm aan rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam wordt geplaatst.

  De plant gedijt het beste in zure tot neutrale bodems met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en zo nodig aan te passen met bijvoorbeeld specifieke meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op ongedierte, zoals bladluizen, spintmijten en slakken. Natuurlijke bestrijdingsmethoden, zoals het aanplanten van goede insecten en het gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, kunnen helpen bij het voorkomen van plagen. Regelmatig snoeien en luchtcirculatie rondom de plant kunnen ook helpen bij het bestrijden van ongedierte.

 • Omschrijving

  Blechnum penna-marina, ook wel bekend als dwergvaren, is een kleine varensoort met delicate, golvende bladeren. De bladeren zijn langwerpig van vorm en hebben een frisgroene kleur. Deze plant groeit voornamelijk in vochtige gebieden, zoals moerassen en veengebieden. Blechnum penna-marina is een winterharde plant die goed gedijt in de schaduw. Het is een mooie toevoeging aan een schaduwrijke tuin of als bodembedekker onder bomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.